Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ema

;)

A więc zainteresowałem się bardzo Webmasterstwem

Znam podstawowe komendy PHP

Umiem zakładać fora i pisać w HTML

Tworzę sam szablony CSS itp.

Ale jestem na bardzo niskim poziomie.

Interesuje mnie zakup książki ale moje pytanie jest takie czy pierw nauczyć się HTML i XHTML czy zaczynać od PHP i MySQL ??

Czytałem dużo kursów i czytałem opinie dot. Zaczynania i radzili pierw HTML. Wiem , że jest na tym forum wiele dobrych Webmasterów więc proszę o pomoc, rade i uzasadnij dokładnie ;) Za pomoc +++ lub --- jak kto woli ;)

bfh00x.png

ZAPRASZAM DO GALERII !

Opublikowano

Jeżeli znasz podstawy HTML, to polecam PHP.

Książkę najlepiej szukać w jej wydawnictwie, nigdy na allegro!

Coś ode mnie, polecam książkę, "PHP i MySQL. Tworzenie stron WWW. Vademecum profesjonalisty" ofc wydanie czwarte :)

To jest ukryta treść, proszę

I co teraz zrobisz? Spuścisz psy? Albo pszczoły? Albo psy z pszczołami w ustach, tak że kiedy szczekają, strzelają nimi w ciebie?

Opublikowano

@Up właśnie che w księgarni kupić sobie tą książkę. Na Allegro nie kupuę nei che mi się czekać a wole zapłaćić o 10 więcej i mięc odrazu.

@2x UP Znam podstawy umiem napisać prostą stronkę w HTML i XHTML ;)

Więc kupię książkę PHP i MySQL Vademecum profesjonalisty wyd.4 Bo wiem , że jest dobra .

+ lecą ;)

bfh00x.png

ZAPRASZAM DO GALERII !

Opublikowano

@UP

-.- napisał, że potrafi napisać strone w HTML, XHTML i CSS, więc ?

I co teraz zrobisz? Spuścisz psy? Albo pszczoły? Albo psy z pszczołami w ustach, tak że kiedy szczekają, strzelają nimi w ciebie?

Opublikowano

@2x UP Znam już troszku HTML pisze skrypty i koduje fora.

Więc teraz zacznę PHP i MySQL A potem tylko z górki będę wkuwał wszystko naraz zakładając strony ( Praktyka czyni miszcza :D ) ;]

bfh00x.png

ZAPRASZAM DO GALERII !

Opublikowano

@UP

-.- napisał, że potrafi napisać strone w HTML, XHTML i CSS, więc ?

Skoro się pyta czy html czy php to mam rozumieć, ze nie zna html na dostatecznym poziomie?

Podeślij jakiś przykładowy szablon który robiłeś.

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Najpierw naucz się na perfekt HTML i XHTML (to ci dużo czasu nie zajmie, ponieważ jak się raz nauczysz to nie zapomnisz) potem naucz się dobrze css a potem dobiero PHP i MySQL

JEŚLI CI POMOGŁEM WEJDŹ TUTAJ

http://www.pajacyk.pl/ I KLIKNIJ W BRZUCH PAJACYKA, W TEN SPOSÓB NAKARMISZ GŁODNE DZIECI... A JEŚLI TO ZA MAŁO TO MOŻESZ MI DAĆ + I 5 NA KANALE... ALE PAMIĘTAJ GŁODNE DZIECI SĄ WAŻNIEJSZE NIŻ + I 5...

Konto YouTube: http://www.youtube.com/user/TheMrBoomGood

Człowiek rodzi się mądry, dopiero potem idzie do szkoły...

• Dodaj nową pozycję...