Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chemia Czy Coś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak otrzymać pył aluminiowy??

za odpowiedzi ++++

oczywiście nie potrzebuje tego na lekcje tylko dla siebie :)

znalazłem takie coś

PROSZEK ALUMINIOWY: W tym przypadku, aby go zdobyć, przy odrobienie szczęścia, nawet nie będziemy musieli wychodzić z domu. Najlepiej taki uzyskać trąc jakąś aliminiową rurkę na szlifierce elektrycznej. Jeżeli nie posiadamy szlifierki elektrycznej można także się przejść do sklepu z narzędziami i kupić wałek ścierny z bolcem, który potem przymocowuje się do wiertarki - w ten sposób jesteśmy także w stanie w niedługim czasie uzyskać całkiem sporą ilość opiłków aluminium.

czy puszka po coca-coli to też jest z aluminium i moge z tego zrobic pył? dużo tego może wyjść jak zetre wszystko?

9:41 21 listopada 2010 - 333 odwiedzin w moim profilu jeśli chcesz mi pomóc wejdź

LUBIE ---

Opublikowano

W domu, papierem ściernym, dość trudno jest takie coś otrzymać. W szczególności, że ma to być pył. Z opiłkami aluminium nie ma problemu.

Musiał byś otrzymać taka konsystencje:

http://allegro.pl/pyl-aluminium-proszek-aluminiowy-glin-500-g-i1292038373.html

Więc sam widzisz, jakie to trudne. Ma to być mw. konsystencja talku / mąki.

Z puszki ledwo co 1g otrzymasz.

MultiClient Pod Tibię 8.62

22.09.2010

100% Made by Me

Opublikowano

W domu, papierem ściernym, dość trudno jest takie coś otrzymać. W szczególności, że ma to być pył. Z opiłkami aluminium nie ma problemu.

Musiał byś otrzymać taka konsystencje:

http://allegro.pl/pyl-aluminium-proszek-aluminiowy-glin-500-g-i1292038373.html

Więc sam widzisz, jakie to trudne. Ma to być mw. konsystencja talku / mąki.

Z puszki ledwo co 1g otrzymasz.

z całej puszki można otrzyać tyle samo pyłu ;p

9:41 21 listopada 2010 - 333 odwiedzin w moim profilu jeśli chcesz mi pomóc wejdź

LUBIE ---

Opublikowano

Nie. Ponieważ nie jest to czyste aluminium, jak np. w rurach czy drutach (b.elastycznych!) z atestem, oraz jest na tym nadruk...

MultiClient Pod Tibię 8.62

22.09.2010

100% Made by Me

Opublikowano

Nie. Ponieważ nie jest to czyste aluminium, jak np. w rurach czy drutach (b.elastycznych!) z atestem, oraz jest na tym nadruk...

możliwe ale napewno bedzie wiecej niz 1 gram juz mam pudelko po zapalkach zapelonione

LUBIE ---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...