Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Scrypty i AgBot

Rychu94

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc tak:

Po 1. dzisiaj z rana AgBot nie może zweryfikować wersji (to jest pytanie, czy też tak macie)

Po 2. który program jest lepszy: Script Generator czy AgDev??

Ja korzystałem z tego 2 i ustawiłem wszystko co miał kupować, kupował inną wartość niż wyznaczoną, np. hgp miał kupić 20, a kupil 150, strzały 1000, a kupił 200 itd.

Zatrzymywał się na ścianie po drodze, ale być może to wina skryptu, jednak gdy sam bardzo dokładnie ustawiałem to w miejscu ostatniego ostatniego kliknięcia podczas wyznaczania x y w AgDev (wydaje mi się, że to jest miejsce gdzie ma expić) to biegł na ścianę i stał, jeszcze raz podkreślam, że każdy kord był bardzo dokładny!

A i patrzyłem na inne skrypty i to jest wzór: "xxxx","xxxx","1", a u mnie było "xxxx","xxxx","0".

I teraz ostatnie pytanie, przy tworzeniu skryptu (zaznaczam mapę) to mam skopiować część z innego skryptu z tej mapy odpowiadającą za kordy w mieście?

Np. w DH

"3565","2086","1"

"3560","2075","1"

"3546","1956","1"

"3546","1935","1"

"3546","1918","1"

OutOfTown

I TUTAJ KORDY DROGI DO SPOTU?

Z góry dziękuję za pomoc!

Opublikowano

delay purcharse mam na 1000, a co do tego : "A i patrzyłem na inne skrypty i to jest wzór: "xxxx","xxxx","1", a u mnie było "xxxx","xxxx","0"."

to muszę sam zmienić na 1?

te x y przed OutOfTown też muszę kopiować?

Opublikowano

To "1" to chyba jest zasieg, jeżeli postać znajdzie się w zasięgu idzie do następnego. tak mi się wydaje. A czemu kupuje inaczej? nie wiem moze pozmieniales cos w skrypcie i linijki ;x

Opublikowano

nic nie zmieniałem, teraz kupiło dobrze, ale ciągle się zacina o jakieś drzewo itd., dochodzi na spota i włącza się START BOT, tak powinno być? I jak puści return scroola to znów wallscript się włączy?

Opublikowano

mam ustawione, a jak sam robię x y do spota, to muszę skopiować np. w dh

"3565","2086","1"

"3560","2075","1"

"3546","1956","1"

"3546","1935","1"

"3546","1918","1"

OutOfTown

i przy tworzeniu ostatnie X Y oznacza gdzie jest hunting area?

Opublikowano

szczerze mówiąc to "x","y","1" albo "x","y","0" nie robią żadnej różnicy i skrypt jest dobry ^^ więc nie powinno być z nim żadnego problemu

Sig.png

Opublikowano

a musi zostać to przed OutOfTown? I czy jak się wciska samo Start Bot, to w mieście samo się ustawi wallscript?

i czy da się zrobić aby na spota biegł na koniu? ostatni kordy wpisany to kord spota?

Opublikowano

To i ja się wpiszę w tym temacie, otóż gdy bociłem na 2.5.10 udawało mi się zostawić bota na 16 godzin i żadnego ścięcia, teraz pobrałem 2.6.0 i ch... co 10 raz uda się wyjść z miasta, a gdy wyjdzie bot praktycznie nie bije mobów, a po pewnym czasie wogóle nic nie robi ;/ czekam na nowszą wersję, script generatora, albo bota bo kompletnie nie wiem co mam źle...

HooY.png
Opublikowano
To i ja się wpiszę w tym temacie, otóż gdy bociłem na 2.5.10 udawało mi się zostawić bota na 16 godzin i żadnego ścięcia, teraz pobrałem 2.6.0 i ch... co 10 raz uda się wyjść z miasta, a gdy wyjdzie bot praktycznie nie bije mobów, a po pewnym czasie wogóle nic nie robi ;/ czekam na nowszą wersję, script generatora, albo bota bo kompletnie nie wiem co mam źle...

Mmmm.. ja wszystko zmieniam samemu, wywalam łącznie ponad 20 ruchów np. w mieście w SM wystarczy 1-2 ruchy by podbiegł do NPCta więc po co ma robić 2-6? albo jak jedzie na spota haha :-D omg. 15 ruchów żeby dojechać na closiery? eee nie? ja zrobiłem 7 ;-) jeszcze zależy jaki spot ale gdy linia jest prosta to po co ma się zatrzymywać co 2sec. i wczytywać następny ruch ;p polecam samemu ustawiać, patrzeć jak działa itd. ;-)

Mmm... co do walenia mobów to pewnie masz coś źle poustawiane... np. Delay Attack (moim zdaniem 0,500,1000 najlepiej.. sam biegam z 0 i jest gites :-D wiz/cler jak coś), Bot skill (na początku ustawiałem 1szy i 2gi atak... ale zawsze czekał aż znów będę mógł użyć pierwszego skilla.. moby na hita.. więc pomyślałem i dodałem 5 skilli na General, i śmiga elegancko :-D).

Wystarczy patrzeć jak działa bot na Bot Console i poprawiać ewentualne błędy ;-).

To teraz ja zadam pytanie, jak zmienić częstotliwość zaznaczania moba? Zauważyłem że po zabiciu czeka jakieś 1-2sek i dopiero zaznacza nowego... domyślam się że to albo wina bota (bo tak ma i tyle ~~free bot jakby nie było ;-d) albo mojego kompa (może za słaby?). Proszę o odpowiedź. :-)

• Dodaj nową pozycję...