Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ankieta Tede

pyrq221

TeDe- Raper - nie raper  

153 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy TeDe to dla was raper?

• Tak, kocham go, chce mu zrobi? laske!
      7
    • Tak, kocham go!
      1
    • Tak
      25
    • Tak / Nie
      13
    • Nie
      16
    • Nie, to jaki? placek
      35
    • Nie, On jest kur*?!
      56

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To w takim razie ciekawi mnie, za iloma przepadasz

50 centy i inne murzyny rapujace o tak niekomercyjnych rzeczach jak kurwy, jebanie 24/7, hajs, dragi?

@Down

nothxbai, nie slucham rapu

nie słucham komercyjnego gówna a szczególnie murzajów typu 50 cent

ema

Jestem dinozaurem

Użytkownik od 22 wrz 2007
  • Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tede robi kawałki o swoim życiu, nigdy nie reprezentował biedy i nie robił nic pod publikę, robi swoje i pierdoli hejterów.

Śmieszy trochę pisanie o komercji, przecież wszyscy raperzy z mainstreamu łącznie z rysiem są komercyjni, bo pracują dla zysku, no nie?

Ale taka ankieta nie ma sensu tutaj, bo niestety wiemy jacy ludzie udzielają się na tym forum ;x

Powoli, od początku - boga nie ma,

nikt go nigdy nie widział co, masowa schizofrenia?

Opublikowano

Co do Tede-go - jest on raperem. I chyba tylko psychofani Peji mówią że nie . Osobiście nie słucham ani jednego ani drugiego, ale równie dobrze mogę powiedzieć : "Komorowski nie jest prezydentem, bo go nie lubię" (przykład) i będzie to mniej więcej to samo.

Opublikowano
@up

Myslisz ze komus sie bedzie chcialo to czytac

co do tematu to tak, nie napisze wiecej bo nikt tego nie czyta

No tak. Dłuższe niż 5 linijek. Damn.

They see me trollin'

They hatin'

Opublikowano

Tede ma fajne starsze kawałki ale rapu nie slucham codziennie wiec jestem neutralny :)

Chcesz zarobić na własnym cheacie/bocie? Pisz na PM

Cracking, analiza programu/strony, boty (także web), cheaty

kwoh2cmd.png

Opublikowano

Tede bez wątpienia raperem jest.ja osobiście lubie go za poczucie chumoru np. w kawałku "grubas", lub w "operacji tuning' na tvn turbo :) nie mniej uważam że jakimś szczególnym fenomenem rapu nie jest. Tedzik to Tedzik i tyle :P

Dziwne uczucie być jednym z ostatnich pokoleń które spędzało swoje dzieciństwo na dworze, a nie przed kompem...

Opublikowano
Telewizja... I tu od razu odniesiemy się do kogoś up, który twierdził, że TDF nie jest wykształcony. Synek, Jacek studiował Dziennikarstwo [stąd praca w TVN Turbo], a jego niedokończona praca magisterska miała być o manipulacji Radia Maryja [kieedy to było.]. Nawet miał zamiar zapisać się do szkoły Rydzyka. Trolololo . To chyba wyczerpuje temat komercji.

BTW, TDF nie jest najbogatszym raperem. Nie jest nawet w pierwszej piątce. O.S.T.R sprzedaje multum płyt. Gural też, Peja sporo puścił już, etc. To, że wyłapujecie takie kawałki to Wasz problem.

'Synku' przeczytałam Twój jakże zniewalający na nogi post, aż do tego momentu, ponieważ chce wyjaśnić kilka niejasności.

Po pierwsze 'Synek' to sobie mów do kolegów nie do mnie, po drugie jestem dziewczyną więc nawet to zdumiewające określenie jakoś nie za bardzo do mojej osoby pasuję. Po 3. Jakbyś przeczytał dokładnie mój post tak jak ja Twój to byś doczytał w nim, że nie interesuję mnie czy on coś skończył czy nie, bo dla mnie to jedno wielkie dno. Taka jest opinia moja na ten temat. A co do TVN Turbo, jak go widzę na takowym kanale to mnie trzęsie, mógł sobie nawet skończyć 5 magisterek i co.. Tak by robił w tym TVN'ie, bo nigdzie indziej by go nie wzięli, a że hajsu z płyt nie ma to musi jakoś dorabiać. Dla mnie stolica hip hopu to tylko i wyłącznie Poznań, a to co 'tworzy', o ile to można nazwać 'tworzeniem' 'TeDunio', to dla mnie ani hip hop czy tam rap, którego i tak w Polsce nie ma, nie jest i nie będzie, bo to jedna wielka kpina na zarobienie hajsu.

League of Legends | Cherríe | Support | EU Nordic & East

Opublikowano

Nie analizowałem tych postów bo większość, albo sprowadzała się do dwóch bluzgów z pięcioma błędami, albo nie była warta mojej uwagi. Wyłapałem opinie i starałem się podnieść poziom dyskusji. Dalej nie pojmuje, dlaczego trzeba dzielić scenę. Mam rozumieć, że Peja swój samochód [na który nie ma prawka, wtf?] to kupił za skillsy? To też jest dla hajsu. Wszystko dziś jest dla hajsu. Tylko lepiej nie mówić o tym, a jak ktoś powie to się sprzedał.

Serio, wole "matoła" Tedego, którego da się słuchać, niż Peje, który teksty ma dobre, a pitoli tak, że się go słuchać nie chce. Poza tym spójrzmy na target. Tede nie ma trafić do łysych ogrów, czy do szczeniaków zajaranych JP. [to dopiero durna inicjatywa btw]

Inny target, inne gusta. Ale ja, mogę powiedzieć, że dla mnie Peja jest niewykształcony, głupi, zaś stwierdzenie, że nic nie wniósł do muzyki to tak jak w przypadku podobnych zarzutów w stronę TDF bzdura.

Tak na koniec, bo widać poziom twardo się trzyma, życzę Mi i Wam tego, że za parę lat scena nie będzie podzielona i słuchacze będą na tyle dojrzali, żeby mieszać style, gatunki i [co chyba najważniejsze] pozowlić im współistnieć. Bo erape ma wiele oblicz.

They see me trollin'

They hatin'

Opublikowano

Można go lubić, lub nie, ale to on współtworzył tę kulturę jak część z Was na chleb mówiła bep ;-)

Raperem jest bez wątpienia, znaczna część raperów młodszego pokolenia wyrosła na jego Sporcie ;-)

Opublikowano

Jak wy mnie ludzie wkurwiacie!!! To ma być dyskusja, czytajcie co inni piszą i na to odpowiadajcie, manifestujcie czy tam nie wiem co. Jak chcecie pisać tylko wlasne zdanie to sobie zróbcie blogi. No i znowu sie wkurwilem bo i tak idioci tego nie przeczytają :/

Opublikowano

@Cz4rny1337

Twoje obydwa posty mówią prawdę ale połowa z ludzi którzy piszą w tym temacie pewnie go nawet do Połowy nie przeczytali i

Masz rację ; )

Muzyka jest po to żeby jednać a nie ( Nie śmiać się ze mnie )

Nie slucham zbytnio Polskiego HH ale i tak wiem co wniósł Tede a Co Peja

jak już to Reagge ; )

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Jak by co zbieram te Zielone :)

Najebałem w tego posta takie ilości ironii, że możesz mieć problemy z prawidłowym zrozumieniem zawartych w nim treści.

250Postów[v]

300Postów[v]

350Postów[v]

400Postów[v]

Opublikowano

@Cz4rny1337

Czy ktoś tu mówi o podziale sceny? Nie.. Po prostu tego typa Tedego nie tolerowałam już przed tą ich wielką kłótnią, a nie jak większość piszących tutaj po tym jak dopiero zaczęli dissować na siebie. W ogóle nie rozumiem tego co napisałeś, że Tede nie tworzy dla łysych karków i pokolenia JP. Hmm.. A Peja tworzy? Jakoś mi się wydaję, że nie. A to, że Peja włosów nie ma na głowię to o tym nie świadczy, bo możliwe, że tym się kierowałeś. ^_^ Samochód.. Ee.. A widziałeś czym Peja się porusza po ulicy? I sorry bardzo, ale jak kto woli dla mnie dorabianie będąc sławnym raperem, jakim jest (niby) Tede, w TVN'ie jest niepojęte. Patrząc po osobach, czytając fora i inne takie bzdety i tak wywnioskowuję, że Peja ma więcej fanów i tworzy lepszy hip hop, bo tak jak już pisałam Tede dla mnie hip hopu nie tworzy. <_<

@MrThomson

Człowieku, czy moje, bądź Cz4rnego posty są skierowane do Ciebie? Ja akurat czytam co on piszę, a to czy on czyta to co ja to już nie moja sprawa. W ogóle to co ty napisałeś nie skleja się w jedno. Dyskusja to nie jest wyrażanie własnego zdania? o.O Bo chyba jest.. Więc, oczywiście nikt Ci nie każe tego czytać, ale nie rozumiem Twojego bezsensownego oburzenia. :huh:

Opublikowano

Słucham a raczej słuchałem. Podobają mi się stare kawałki "Tede - Wielkie Joł", "Ośka feat. Tede Kołcz Kiełbasa - Bezele kochana" czy "Tede & Bezele - Techno Jazda Jazda". Wole jego niż Ryśka, Tede bawi się robiąc rap a nie odpierdala komedie..

Takie jest moje zdanie, pozdrawiam.

Opublikowano

@ExtazyLady

Jesteś rozponawalna, sprzedajesz po kilkanaście tysięcy egzemplarzy płyty, jara Cie tuning samochodów/robienie tipsów/oglądanie jak trawa rośnie. Dzwoni do Ciebie duża stacja Telewizyjna i proponuje: Damy pani XX tysięcy za sezon programu o pani hobby. Nic na siłę, wolne terminy bez umów.

Odrzucasz ofertę? Serio? Bo ja w życiu nie odrzucił bym hajsu, który mam prawie za nic. Przypominam, że nie tylko TDF pojawia się w TV.

Co do "patoli" słuchających Ryśka, przyjrzyj się grupie fanów obu artystów, i u Ryśka jest tej patologi więcej. Serio. Nie napisałem, że każdy, bo to bzdura, ale mnie nie ruszają teksty "Szacunek Ludzi Ulicy".

To Peja nagrał z Firmą [btw, straszne noskille] nie TDF.

Taki cytacik z jednego z kawałków:

Po chuj to wszystko? Kto tu jest Ewą Drzyzgą?

To Twój problem, że miałeś trudne dzieciństwo

Ja to pierdolę, ja nie jestem patolem

Mam ojca, matkę, dobry dom i tym bolę

Poza tym, te całe bzdury o komercji rozchodzą się z ust do ust. "Bo ktoś tak powiedział". Sprawdź ile darmowego materiału dał Peja, a ile Tede. Potem na podstawie tego wybierz, który jest bardziej komercyjny ; DDDD.

No i tyle, bo znów się rozpiszę.

I jeszcze raz polecam Tusza, koleś miażdży. Szkoda, że pewnie zostanie w podziemiu.

They see me trollin'

They hatin'

Opublikowano

Może nie wszyscy za nim przepadają, ale prawda jest taka, a nie inna, że to właśnie on jest jednym z ojców "polskiego rapu" .

Pozdrawiam, dobranoc

BEZPIECZNY TRANSFER DANYMI NA CHOMIKUJ.PL

Opublikowano

@Cz4rny1337

Nie wiem co ma Peja do Firmy w tym momencie, pewnie kierujesz się pokoleniem JP. Tylko, że jest jeden problem.. Firma tego nie rozpowszechniła tylko bachory z podstawówki/gimnazjum. Jeżeli chociaż trochę się tym interesujesz to wiesz co dokładnie oznacza ten skrót. Więcej na ten temat się rozpisywać nie będę, bo to nie o Firmę chodzi, ale też lubię ich posłuchać. TeDego raczej mam w przedziale Pop & Hip hop (Doniu, Liber itp ^_^ ), czyli w muzyce, za którą nie do końca przepadam (Nie mówię, że Tede to POP oczywiście, żeby nie było nie domówień, ale raczej go włożę w tamten przedział :) ) A kto go lubi to przecież mu nie zabronię, każdy ma inny gust. ;)

Opublikowano

To ma być o TeDe, a nie Peji, Firmie czy jakimś innym składzie, ale skoro jest to niech będzie ;P

TDF ma swój styl, który nie jest dla każdego, ja go na przykład trawię, ale Peji, Firmy i jakiegoś innego rapu typu JP nie cierpię.

Tak jak Czarny powiedział wszystko dziś jest dla hasju, a nie dla ludzi.

Tede tak jak Peja i inni raperzy, bądź pseudo raperzy nagrywają dla pieniędzy, a to ile procent w tym jest ich wkładu każdy wie sam ;)

Ktoś powiedział że w Polsce hip-hopu już nie ma i po części się z tym zgodzę, bo on ma łączyć nie dzielić.

Kto z was pamięta Paktofonikę ? Pewnie nie wielu, ale oni potrafili łączyć, a nie dzielić.

Nagrywanie teledysków przy wypożyczonych autach i dupach które wyglądają jak by nawalono na nie 5 kilo makijażu i zrobiono na murzynki, tak wygląda polski hip-hop teraz.

Sumując Tede jest raperem ;)

Opublikowano

Zgadzam się z powyższym ;)

Paktofonikę ja pamiętam, mówiąc szczerze wolałam ten psycho rap Magika [*] z k44 niż te teraz.. No ale cóż poradzić ;)

Opublikowano

nie lubie go a peje tak srednio 

najlepszy diss na tedego

Dobrze wiem co z nim zrobic

Tedego dobic

wszystko na moj koszt tak to sie robi

dobrze wiecie co zrobic Tedego dobic

tak koncza frajerzy a on nie wie o co chodz

Opublikowano

TeDe ma kilka dobrych piosenek np Drin za drinem albo Teoria Fikcji

Ogólnie ma hujowe nuty tylko te 2 mi się spodobały

mroku.png

4711.jpg

32183.gif

,,klapa bagażnika jest jak teściowa - jak nie pierdolniesz, to się nie zamknie"

Opublikowano

Drin za drinem na każdej libacji musi być!

Chyba jedyny kawałek tedzika który do dzisiaj mam na mpgrajce.

PS. Tede był dobry w warszawskim deszczu

Jestem dinozaurem

Użytkownik od 22 wrz 2007

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...