Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ankieta Tede

pyrq221

TeDe- Raper - nie raper  

153 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy TeDe to dla was raper?

• Tak, kocham go, chce mu zrobi? laske!
      7
    • Tak, kocham go!
      1
    • Tak
      25
    • Tak / Nie
      13
    • Nie
      16
    • Nie, to jaki? placek
      35
    • Nie, On jest kur*?!
      56

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

::::: GŁOSOWAĆ :::::

Problem z C++? Napisz!

Problem z WR ? Napisz!

Problem z CE? Lepiej nie pisz... Ale Napisz!

1288205575-U157485.jpeg

1288206435-U157485.jpeg

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Bez sensu... ktos go lubi a ktos nie zaraz sie zacznie jazda fanuf ryska i tedego jeden napisze tede maizdzy ryska i sie kłótnia zacznie kto lepszy -,- osobiscie jestem fanem ryśka ale tede rowniez robi fajna muzyke ktora mozna posluchac..

Opublikowano

Hahahha, jakbyście pomyśleli , ze on tego nie robi dla kasy, go słuchają go ci którzy lubią komercyjne kawałki .. Gosciu komercyjny, nie wiem po chuj mu rap , jest zwykłą kurwą tdf.. Jego rap , to żenua.. Widze takich po studiach, i którzy są nadal osłami to aż mnie mdli ..

Opublikowano

Tede placuszek, zresztą jestem neutralny. Nie słucham rapu, itp. Dla mnie te nutki są zamulające i nudzą (te pierdolenie o niczym).

Opublikowano

Nie czaje po co piszecie, że 'zaraz wpadną fan'sy Ryśka i będą się kłócić' Tak jasne.. Tylko takie rymy jak TeDe to każdy prosty człowiek umie ułożyć , ale mniejsza, a że on nie jest wystarczająco wykształconym człowiekiem, by znaleźć normalną pracę to próbuję coś na komerchę wyciągnąć. Szczerze? To nawet nie wiem czy on jakąś szkołę skończył czy nie, bo po prostu mnie to nie interesuje, ale po tych jego 'rymach' można wywnioskować, że daleko w życiu nie zaszedł i nie zajdzie. ;d

I nie napiszę, że 'Peja szacun' itp, bo to jest nie na temat ;]

Oczywiście zaznaczyłam ostatnią opcję ^^

League of Legends | Cherríe | Support | EU Nordic & East

Opublikowano

Jak już tutaj wilku93 wspomniał , Tede ma swój styl. Nie śpiewa on o życiu. Nie ukrywajmy większość jego kawałków opiera się o tematyce jaką jest kasa. Porównywanie go do rapera który ma inny styl jest bezcelowe. Ma kilka dobrych kawałków i nie ukrywam , słucham ich do dziś.

Nie będzie niczego.

Opublikowano

Nic do niego nie mam, ale go nie trawie. Wole poznańskich " artystów ".

Wypowiadanie wojny przez internet Tedowi jest w 100% bezsensem.

g0Tef.jpg

Opublikowano
Tedzik jest raperem ale bardzo komercyjnym dlatego nie przepadam za typkiem.

To w takim razie ciekawi mnie, za iloma przepadasz

50 centy i inne murzyny rapujace o tak niekomercyjnych rzeczach jak kurwy, jebanie 24/7, hajs, dragi?

@Down

nothxbai, nie slucham rapu

Back in the day

Trollin' was somethin'

Opublikowano

Tak jest raperem .

''Widzisz prawda jest jedna, prawda jest taka

Ja pamiętam pierwsze kasety Slums Attack

I niestety to przykre, oka nie przymknę

To nie było O.K., to było prymitywne''

Opublikowano

<facepalm>

Czasami mam wrażenie, że przez Metin poziom tego forum poleciał drastycznie w dół. Jako, że wyznaję zasadę, że ta muzyka miała łączyć nie dzielić, postaram odbić Wasze bezsensowne zarzuty.

Zacznijmy od komercji. Co w dzisiejszych czasach nie jest komercyjne? Nawet papier którym podcierasz swój jakże pełen szacunku ulicy tyłek jest komercyjny.

Przesłuchałeś SPORT, albo Hajs Hajs Hajs? Wysłuchałeś kawałków, które nie leciały w radiach tylko były na płytach? To tak jak by Peje oceniać po głuchej nocy i teledysku przy wypożyczonych samochodach.

Obaj Panowi i TDF i Peja tworzyli tą muzykę w naszym kraju. Obaj to czołówka. [Pomijając fakt, że jednak imho techniczne TDF jest lepszy. O czym świadczy np. sposób nagrywania. TDF nagrywa na setke, peje sklejają.]

To, że oni sie pokłócili nie oznacza, że nie mam ich obu na playliście. Chociaż, będąc szczerym bliżej mi do stylu TDFa.

Komercja, to miało być o komercji <uderzasięzpłaskiegowtwarz>... I tu pojawia się pewien błąd logiczny psychofanów Peji i tych głoszących teorie o tym, że "gruba świnia się sprzedała". Sprawdzcie ile koncertów gra w roku/miesiącu i porównajcie z innymi raperami. Ostatnio stwierdził, że nie gra ich dużo, bo ma wyższe stawki. I to w sumie logiczne wyjaśnienie bo teraz Was zaskoczę... z muzyki nie ma hajsu.

Fima sprzedaje swoje ciuchy, HG ma swoje ciuchy, Prosto ma swoje ciuchy to samo TDF i jego PLNY. Rychu też handluje ciuchami SLU. A to dlatego, że cały interes popsuł internet. Ponadto, mi też by się nie chciało grać za powiedzmy 5k, jak mogę zagrać jeden koncert za 11k :D.

Telewizja... I tu od razu odniesiemy się do kogoś up, który twierdził, że TDF nie jest wykształcony. Synek, Jacek studiował Dziennikarstwo [stąd praca w TVN Turbo], a jego niedokończona praca magisterska miała być o manipulacji Radia Maryja :D [kieedy to było.]. Nawet miał zamiar zapisać się do szkoły Rydzyka. Trolololo :D. To chyba wyczerpuje temat komercji.

BTW, TDF nie jest najbogatszym raperem. Nie jest nawet w pierwszej piątce. O.S.T.R sprzedaje multum płyt. Gural też, Peja sporo puścił już, etc. To, że wyłapujecie takie kawałki to Wasz problem.

Dokonania artystyczne:

Po pierwsze IMHO [wygugluj co to znaczy] beef z peją może uznać za wygrany i to paroma fajnymi akcjami. Nie było wyzywania od kurew. Trochę wyższy poziom. Po drugie - świetna płyta i ogólna zwyżka formy od nowego Warszafskiego Deszczu, Notes 2 świetna płyta - polecam naprawdę. FT/GR trochę gorsza, ale dalej trzyma poziom. 2 dwupłytowe albumy w tym roku, a nadciąga Notes 3D który będzie 1 płytowy. To się nazywa siła produkcyjna. A kawałki są naprawdę dobre.

Podsumowując: wszystko jest kwestią gustu, a nazywanie kogolwiek kurwą jest po prostu dziecinne. Przypominam, że to Peja podczas beefu "ruchał scene" z pianą na pysku. A Tede? Tede kazał na koncertach pokazywać sobie fucki i krzyczeć "Jebać Tedego". Złap kto miał tam dystans.

Ogólnie cały ten beef był dość ciekawy. Peja podczas potyczek z Żuromem stwierdził, że gdy pojedynkuje się z jakimś raperem nie myśli o niczym innym, nie śpi etc... więc tede "umilił" mu święta wydając całą płytę po miesiącach ciszy.

No nic, mam nadzieje, że nie odstraszy Was to, że post jest dłuższy niż 3 linijki. Nudzi mi się, a lubię pisać. BTW będzie to mój nieliczny nierózowy post, żeby "ogry od rysia" nie sapały. Stop psychofaństwu

"Hip hop ma łączyć nie dzielić"

A jak już tu jesteśmy to polecam kolesia:

http://www.myspace.com/voskovy

Jest kotem. Serio. Imho na razie debiut roku.

They see me trollin'

They hatin'

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...