Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 Na Ubuntu.

FuturO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aktualnie mam system Linux Ubuntu 10.04 PL i mam pytanie czy moge na nim grać w Metina ??

78520384107366447872.png

Mój brat, to mój Ziom, moje Ziomki jak rodzina. Zaraz po Matuli, o której nie zapominam. Kocham Cię Mamo, jeszcze wszystko się ułoży. Wnet kurwy pozdychają i to nam drzwi otworzy.

Opublikowano

Też mam ten system. Autor poprzedniej wypowiedzi nie wiem co miał na myśli bo tak po prostu tego nie włączysz. Na Ubuntu nie odpalisz formatu .exe. Możesz próbować przez wine, ale nie obiecuje że zadziała. Jeśli bardzo chcesz to skontaktuj sie ze mną można coś pokombinować z tym systemem, bo w sumie granie na nim byłoby wygodniejsze. Sam mam Ubuntu 10.04LTS

Opublikowano
Aktualnie mam system Linux Ubuntu 10.04 PL i mam pytanie czy moge na nim grać w Metina ??

ściągnij i sprawdź -.-

Opublikowano

@UP

Nie służysz zbytnio pomocą <_< .

Zapraszam do mojego tuta :).

http://www.mpcforum.pl/topic/182194-tut-uruchamianie-metin2-na-ubuntu/

spake.png

Sygnaturkę wykonała KisuShite

take a gun and count to three...

windows7_userbar10.gif

45180.gif

Opublikowano

dobra , metin2 działa ale metin2mod nie moge zainstalowac ! :(

78520384107366447872.png

Mój brat, to mój Ziom, moje Ziomki jak rodzina. Zaraz po Matuli, o której nie zapominam. Kocham Cię Mamo, jeszcze wszystko się ułoży. Wnet kurwy pozdychają i to nam drzwi otworzy.

Opublikowano

Ja dzisiaj Metin2Mod odpaliłem :P

Tylko nie pamiętam jak :x

Ale chyba tak to zrobiłem (przerobiony tutorial Spake'a :) )

Trzeba folder Metina uruchomić przez terminal komendą cd,(np. cd "/home/...[ścieżka do folderu z metinem i instalką moda]"),następnie [teraz ode mnie;d] wpisać wine NAZWA_INSTALKI_MODA.exe . Jak się zainstaluje to później jak będziesz chciał włączyć Metin2Mod.bin to w terminalu wpisz wine Metin2Mod.bin ;)

____

Teraz tak jak bym to wpisywał do terminala u siebie.

cd /home/xFrez/Metin2/ [ENTER]

wine Metin2Mod_ml.exe [ENTER]

i teraz się włącza instalacja, instaluję, a gdy chcę po instalacji już włączyć moda to:

gdy będzie trzeba: cd /home/xFrez/Metin2/ [ENTER]

wine Metin2Mod.bin

:>

Dumny członek MPCforum od 09 czerwca 2009 ;)

Opublikowano

Tak, odpalisz spokojnie mt2, przez Wine :]

Wiem, bo mialem Unbutu 5 mies temu i mandrive jeszcze mam(2 systemy na 1 laptopku: Mandriva i Win Xp pro ):)

65994253024037513199.png
Opublikowano

Dzięki wszystkim którzy probowali pomoc ale tylko sposób xFreza okazał sie pomocny . :P

#edit

ale strasznie mi sie metin2 zacina ;/

78520384107366447872.png

Opublikowano

Pomocy !

nie mam jak grac metinka ; * pomozecie zeby sie nie zacinał ?

78520384107366447872.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...