Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poradnik]Niewidzialne Skrzynki

K@mel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Plik ibb.txt

W tym poradniku postaram się opisać, jak ręcznie zaktualizować niewidzialne skrzynki w UDOBocie.

Niezbędne programy.

1. Menadżer pobierania - w naszym przypadku będzie to ReGet - DOWNLOAD - SKAN

2. Dekompiler SWF, który posłuży do odczytania pliku ze skrzynkami - DOWNLOAD - SKAN

Co należy robić?

1.Najpierw pobieramy, instalujemy i uruchamiamy program ReGet. Dodajemy pobieranie pliku: http://int1.darkorbit.bigpoint.com/spacemap/main.swf Robimy to w następujący sposób

53666119.jpg

Czekamy aż plik się ściągnie.

2. Teraz przechodzimy do programu Sothink SWF Decompiler. Obrazek ilustrujący kolejność postępowania:

57867859.jpg

Po kolei:

1.Najpierw wybieramy folder do którego ściągnęliśmy plik main.swf

2. Klikamy na niego

3. Przechodzimy do main.swf>Action>net>bigpoint>darkorbit>collectable >collectableManager

4. Przepisujemy 5 znakowy kod niewidzialnych skrzynek. Powinno to wyglądać tak:

ozims
1604u
znmjs
bu9m9
;

Pełna lista wynosi 100 kodów.

Dochodzimy już do końca poradnika. Teraz przepisane kody skrzynek wystarczy skopiować do pliku ibb.txt . Nie zapomnijmy na końcu o znaku ; - jest on bardzo ważny.

Poradnik odnosi się do http://www.mpcforum.pl/topic/225504-serwer-udobota-na-komputerze/

Plik lmd.txt

Potrzebne programy:

1. FlyingBit Hash Calculator - do obliczania sumy kontrolnej MD5 - DOWNLOAD - SKAN

Pobieramy i instalujemy program.

1. Na plik main.swf naciskamy prawym przyciskiem myszy[PPM].

36369656.jpg

2. Przepisujemy hash MD5 do pliku lmd.txt

38766958.jpg

Dla MPCForum.pl

K@mel

Opublikowano

Mogłeś edytować tamten temat... Stary jak ja mam przpisywać 100 kodów to ja to wale wole czekać aż oni to zrobią i chyba kazdy podzieli moje zdanie bo to na to samo wyjdzie...

2rc8k5i.png

Opublikowano

Mogłeś edytować tamten temat... Stary jak ja mam przpisywać 100 kodów to ja to wale wole czekać aż oni to zrobią i chyba kazdy podzieli moje zdanie bo to na to samo wyjdzie...

Ja również wolę odczekać nockę aż to zrobią, a nie męczyć się z tym, a i tak nic nie zrobimy... Poradnik pewnie kopiowany znowu.

Opublikowano

Skany do plików albo temat leci do kosza.

Czas masz do 18.

Niestety teraz nie mam mozliwosci wrzucenia skanow, zrobie to pozniej.

Ja również wolę odczekać nockę aż to zrobią, a nie męczyć się z tym, a i tak nic nie zrobimy... Poradnik pewnie kopiowany znowu.

Jak sobie chcesz to czekaj, czy ktos cie o to pytal?

I pytam sie kiedy wreszcie zamkniesz ta morde? Jak "kopiowany znowu". Zaden moj poradnik nie byl skopiowany, jesli tak twierdzisz to jak juz ci to pisalem UDOWODNIJ mi to psie.

Ze ty nie umiesz zrobic poradika to nie znaczy ze nikt nie umie.

A co do tego przepisania 100 kodow to nie jest to problemem, ja to zrobilem w 5minut, ale jak chcecie.

Opublikowano

up@

ale mu dojebałeś xDD

no plusa masz ale poradnik troche niepotrzebny moim zdaniem ;)

Jak ktos chce postawic swoj serwer udobota to potrzebny.

A jak nie to rzeczywiscie temat nieprzydatny :)

Opublikowano

Jak dla mnie poradnik przydatny. Pytanie jeszcze jedno skąd mam wsiąść zawartość Lmd? Strona Udobot.com oczywiście nie działa.

imetin_logo.png

Opublikowano

Jak dla mnie poradnik przydatny. Pytanie jeszcze jedno skąd mam wsiąść zawartość Lmd? Strona Udobot.com oczywiście nie działa.

Zaraz dopisze w pierwszym poście.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Elo mam problem niewiem jak odrużnić 1 od l ???

Z moich obserwacji wynika, że w ibb.txt występuje tylko 1.

Opublikowano

@K@mel

jesteś tego pewien?

bo ja wyszukiwałem w Sothink SWF Decompiler "1" i tak je odróżniałem od "l"

Opublikowano

Ja mam lepsiejszy program w ktorym da sie np. skopiowac kod =D

550W OCZ Fatal1ty Modular SLI, AMD Phenom II X4 960T BOX (3.0GHz, Quad Core, 6MB, 95W, AM3), ASRock 870 870 Extreme3, DDR3 4GB 2000MHz PDP Patriot PGS Sector5 Low Voltage (2x2GB, DualDDR, CL9), Radeon HD6770 Sapphire 1024MB GDDR5, DP, HDMI, DVI, PCI-E 850/4800, SilentiumPC Brutus 410 Pure Black

wqdz690429546a.jpg Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

Maggot moze sie pochwalisz nazwą lub linkiem??

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj zmodyfikowałem troszeczkę taktykę o skrzynkach które umieścił k@mel, wszystko jest ok gdy nie to ze nie wiem kiedy plik z main.swf zostanie podmieniony a ma nas o tym informować ldm.txt w którym jest zapisany hash md5, jest na to mały haczyk:

• Wystarczy stworzyć plik index.php uruchomić go w folderze version i uruchomić na lokalnym serwerze z odświeżaniem co 5 minut lub co 10 minut np firefox ma dodatek reload every, lub opera wbudowany pod prawym przyciskiem myszy zdefiniowane odświeżanie a będzie automatycznie pobierał sume md5 z pliku który podał kamel i zapisywał do lokalnego pliku w katalogu.

zawartość pliku php

<?php

$nazwa_pliku = "lmd.txt";

if (is_writeable($nazwa_pliku))
 {
  if ($plik = fopen($nazwa_pliku, "w+"))
    {
     if (fwrite($plik, md5 (file_get_contents ('http://int1.darkorbit.bigpoint.com/spacemap/main.swf'))) !== FALSE) echo " Md5 - Zapis do pliku zakończył się powodzeniem...";
       else echo "Zapis do pliku się nie powiódł...";
     fclose($plik);

} else echo "Nie mogę nawiązać połączenia z plikiem...";

} else echo "Do pliku nie można dopisać informacji lub on nie istnieje..."

?>

Co o tym myślicie ????

Apropo edytowania list polecam notepad++ skopiować zawartość z programu Sothink SWF Decompiler w którym kopiowanie odblokowuje się po uprzedniej witamince lub zakupie programu tak dla jasności.

Po skopiowaniu do programu notepad++ naciskamy ctrl + F a później opcja zmień w szukany tekst wpisujemy

honeyBoxes["

a w pozycji "zmień na" która znajduje się poniżej nic nie wpisujemy, kasujemy jeśli znajduje się tam spacja, i zamienia nam gotowe 100 rekordów bez początku honeyBoxes[" a pożniej tylko z końcówką

"] = true;

wystarczy w podobny sposób postąpić i po kłopocie, plik z skrzynkami gotowy w 15 sekund.....

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

I tu cie mam ! wszystkie poradniki zostały skopiowane z a tu code do kopi tego tematu :

Nie. Kamieniarzyk to nie K@mel. Wiesz czym się różnią? Kamieniarzyk ściąga informacje z udobot.com i wstawia na epvp, a K@mel sam do niektórych rzeczy dochodzi. Po za tym przyjrzyj się dokładnie - kamieniarz pisał o udobocie 3.0.3 a K@mel o udo 3.0.2. Jakby skopiował to by skopiował wszystko, po za tym... K@mel napisał tego tutka w październiku, a super świetny kamieniarzyk w listopadzie.

:)

Aha i jeszcze jedno. To o czym mówiłem jeszcze nie mając kidmoda (sorry za ten spam), to program zwie się "Flash Decompiler Trillix" - można w nim kopiować kody, nie trzeba przepisywać (tylko trzeba mieć full wersje ale chyba to nie problem, crackowanie zajęło mi kilka minut).

Oooo... omg... Dopiero teraz do mnie doszło!! Ten poradnik jest mój!!! Wstawiłem go na mojej stronce (bardziej dopracowałem K@mela, ale to nie była kopia, tylko dopracowanie, w ogóle po za tym inaczej to pisałem) . ;/

550W OCZ Fatal1ty Modular SLI, AMD Phenom II X4 960T BOX (3.0GHz, Quad Core, 6MB, 95W, AM3), ASRock 870 870 Extreme3, DDR3 4GB 2000MHz PDP Patriot PGS Sector5 Low Voltage (2x2GB, DualDDR, CL9), Radeon HD6770 Sapphire 1024MB GDDR5, DP, HDMI, DVI, PCI-E 850/4800, SilentiumPC Brutus 410 Pure Black

wqdz690429546a.jpg Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

Nie. Kamieniarzyk to nie K@mel. Wiesz czym się różnią? Kamieniarzyk ściąga informacje z udobot.com i wstawia na epvp, a K@mel sam do niektórych rzeczy dochodzi. Po za tym przyjrzyj się dokładnie - kamieniarz pisał o udobocie 3.0.3 a K@mel o udo 3.0.2. Jakby skopiował to by skopiował wszystko, po za tym... K@mel napisał tego tutka w październiku, a super świetny kamieniarzyk w listopadzie.

:)

Aha i jeszcze jedno. To o czym mówiłem jeszcze nie mając kidmoda (sorry za ten spam), to program zwie się "Flash Decompiler Trillix" - można w nim kopiować kody, nie trzeba przepisywać (tylko trzeba mieć full wersje ale chyba to nie problem, crackowanie zajęło mi kilka minut).

Oooo... omg... Dopiero teraz do mnie doszło!! Ten poradnik jest mój!!! Wstawiłem go na mojej stronce (bardziej dopracowałem K@mela, ale to nie była kopia, tylko dopracowanie, w ogóle po za tym inaczej to pisałem) . ;/

Fakt. Przepraszam za wyciągnięcie nie słusznych wniosków z tego zajścia.

K@mel przepraszam Cie bardzo. :(

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

na tym tut jadę już 2 miesiące i żadnego bana... tylko na koncie na którym mi nie zależało.. nawet po tych falowych akcjach banowania porządku...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...