Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Marzysz O Xboxie 360 Slim Lub Ps3 ? Wejdz Do Tematu I Wygraj Go Za Darmo ! Polecam ! Ja Juz Swojego Mam !

metin111111

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oo ! Sprawdzam to .. ! użytkownicy mówią ze nagrody które wygrali mozna znalesc na forum strony .. Wszedłem , Byly tam rozdane nagrody . Napisałem do admina strony by popytać się troche o strone . Powedział ze poleca , dzis zaczełem . Polecam !

gtav2.png

Opublikowano

następny co szuka frajerów podając swój referer link. ZA TO POWINNY BYĆ BANY!..

Nastepny hosting oferujące super nagrody z mały wysiłek.. nie do końca jest tak łatwo..

cytat z pewnego forum nie związanego z metinem:

Witajcie Drodzy userzy, admini, moderatorowie i inni tego typu No Life.

Ostatnio zastanawiałem się nad sensem istnienia takich stron jak

-Lockerz

-mam nasrane w bani

i inne duperele

O tuż wniosek nasuwa się taki- nie ma róży bez kolców.. Do czego zmierzam ? A do rzekomego "ZARABIANIA" Pieniędzy, gadżetów i innych dzięki tym stroną

Więc zacznijmy tak, jakie jest wasze wyobrażenie, skąd te strony mają tyle kasy, żeby kupować wam i wysyłać takie gadżety

No więc tak, robią was w Ch****, Serwer mam nasrane w bani, lockerz itd zarabia przez klikanie w reklamy, wysyłanie sms na konta elite, wystarczy spojrzeć ile osób siedzi na TAG talku itd, każdy z nich wysłał sms

Pomyślmy, że średnio użytkownik tag talku wysłał 4zł na możliwość pisania

x*4zł

Więc tak: Użytkowników za kasę mają ok 3/5 tyś, nie oszukujmy się, gdyż wystarczy popatrzeć, co chwila ktoś wysyła sms i co chwila nowa osoba na tag talku.

3/5≈4k

4000*4zł= 16000zł ( Stawka miesięczna przy zaokrągleniu za SAME konta elite, premium etcr)

Można by gdybać, że stawka średnia za SMS jest większa, lub jest więcej lub mniej użytkowników posiadających konto elite/premium, ale ja Wam pokazałem to na przykładzie 4k użytkowników

TO NIE WSZYSTKO !

Tag, lockerz zdzierają 90% kasy z REKLAM !

O tuż tak: Reklam na tagu, lockerz jest 4/5

za 5 reklamy przypada około 1 grosz dla portalu

teraz sobie pomnóżcie 1 gr PRZEZ WSZYSTKICH użytkowników mam nasrane w bani, lockerz

Użytkowników jest około 100k online ciągle więc

100000*1=100000gr

100000:100= 1000 zł

Nie wiem czy to liczy się od kliknięcia/odświeżenia strony, czy co chwila nalicza im, ale wiem, że to jest w ch** i trochę

Teraz obliczmy łączny zysk. Gdyby za reklamy same mam nasrane w bani zgarniał powiedzmy 10000 dziennie to tak

10000*30/31 = 300000/310000zł

Do tego dodamy 16tyś

300000+16000= 316000zł/ miesięczny zarobek portalu

Gdyby liczyć, że 80% tej kwoty przeznaczą na nagrody to:

316000*8/10=252800

316000-252800=63200 <- czyli ich zysk miesięczny (z czego o ile się nie myle należy odliczyć podatek vat czyli 22% na rzeczy zbędne, chyba że został już wcześniej naliczony)

teraz wróćmy do rzeczywistości

mają 252800 zł na rozdanie nagród, ale ilu użytkownikom! skoro online stawialiśmy, że ciągle jest 100k to będzie 1kk ogólnych użytkowników, którzy logują się raz dziennie ( dlatego 1kk bo stawiam, że 1000% ludzi online to tyle co użytkowników logujących się raz dziennie)

1milion użytkowników, gdyby liczyć że mają oni średnio na miesiąc zdobytych punktów tyle co przykładowo na słuchawki Creativ fatal1ty ( Kosztują one 130 zł bo sam kupowałem) to 252800(pula kasy do sprzedania nagród):(130+20) =1685,(33) czyli 1685 użytkowników miesięcznie dostanie słuchawki creativ, czemu doliczyłem tam 130+20 ? Bo przesyłka kurierem też coś kosztuje !

Więc z miliona użytkowników prezencik dostanie ok 1685. Ponieważ podałem pełno danych w zaokrągleniu, gdyż nie wiem ile naprawdę jest użytkowników, którzy się logują, ile jest zarobku itd Pozwolę sobie

1685 użytkowników, którzy dostaną nagrodę( Słuchawki creativ fatal1ty)≈ 2000 użytkowników

Czyli 2000/1000000

Szansa, że to właśnie Ty dostaniesz te słuchawki wynosi

0,2% ! Przy czym musisz zdobywać punkty i być pierwszy kiedy uruchomią czas rozdawania nagród, a Bóg wie kiedy to zrobią

Gdybyś akurat wtedy był, i alarmowali by na całej stronie, że można wziąść te słuchawki i te inne duperele to miałbyś około 10 sec na podjęcie decyzji, gdyż nie tylko Ty chciałbyś zdobyć te słuchawki ale 99999 użytkowników, którzy wtedy będą online

ponadto musisz mieć konto Elite/premium, które średnio kosztuje 4zł.

Nadal chcesz się bawić w buxowanie z Take a gift ?

Życzę szczęścia, Pozdrawiam NoName

PS: możecie się nie zgadzać to moja teoria, ale pamiętajcie nie ma róży bez kolców

Aa jeszcze jedno, wszystko napisane u góry zostało przez mnie, straciłem nad pisaniem tego trochę czasu.

• Dodaj nową pozycję...