Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanko] Ile?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamierzam postawić serwer dedykowany na którym mała garstka ludzi (ok. 10/15) mogła by odpalić metka 24/7 logowanie by odbywało się przez stronę WWW (skrypt już mam) i uruchamiało by na moim kompie metki na którym mogli by puścić exp bota lub inne bez konieczności zostawiania swojego kompa włączonego.

Mam sprzęt:

AsRock M3A780GXH/128M /AMD 780GX

AMD Phenom II X3 720 /2.8GHz, 95W, BOX, Black, AM3/

PowerColor Radeon HD4890 1024MB DDR5 /256bit/ 2xDVI TV-out

OCZ 4GB (2x2GB) 1333MHz CL7 Platinium (zamierzam kupić jeszcze 2GB)

OCZ ModXStream Pro 500W

Linux Ubuntu

100/100 MB net.

I mam do was pytanko czy udźwignie to tyle osób oczywiście limit włączonych metinów dla użytkownika byłby 1. Metiny byłby odpalane na najmniejszych detalach.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

fajny pomysł powinno wytrzymac z lozem ale co do procka to moge się mylić wydaje mi się że masz lapka xD

9:41 21 listopada 2010 - 333 odwiedzin w moim profilu jeśli chcesz mi pomóc wejdź

LUBIE ---

Opublikowano

Czy ja wiem, mysle ze 25 osob pojdzie.

Ambitny masz plan, ale czy zrobic zwykly serwer nie bedzie sensowniej, i wydajniej?

OMG.TECZA!

Opublikowano
fajny pomysł powinno wytrzymac z lozem ale co do procka to moge się mylić wydaje mi się że masz lapka

Nie, posiadam DESKOPT. Jest to 3 rdzeniowy procek z możliwością odblokowania 4 rdzenia.

Chodzi mi o to aby rozłożyć po równo dla użytkowników. Czyli mam 4 GB ramu i to się dzieli na tyle osób ile jest na serwerze Online czyli 4 GB / 5 użytkowników = 800 MB ramu - 100 MB (na NOD32) = 700MB . Anty Virus działał by przez 24h po to aby uniknąć wirusów oraz Keylogerów. Dysk twardy byłby po 100GB na głowę. Gdyby to wypaliło mógłbym jeszcze skombinować jakiś komputer z słabszymi częściami co by obniżało cene kupna takiej usługi.

Myślę że cena za usługę wynosiła by ok. 20/30 zł za 1 miech. Byłaby możliwość kupienia na połowę miesiąca wtedy by się płaciło 10/15 zł. Ceny stawek jeszcze mogłyby ulec zmianie bo nie wiem ile prądu by czerpał komputer ale myślę że tak ok. 400/500 zł miesięcznie więc 15x30zł=450 zł czyli wystarczyło by na opłatę prądu.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...