Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows7 .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaa ; D

Wiem, wiem jestem na maksa zielony w sprawach formatowania/instalowania nowego systemu na kompie. Mam problem . Mam zamiar zainstalować Windows7 na komputer brata (Windows XP) i tu nasuwają się moje pytania :

1. Jak zainstalować żeby stary Windows xp kompletnie się usunął

2. Jak zainstalować żeby sformatowały się dyski C i E . (Nie wiem, ponieważ podczas instalacji wybiera się tylko jeden dysk)

3. Instalowałem u siebie Windowsa7 na xp'ka i zainstalowałem na innym dysku niż na tym co był stary system , i teraz podczas uruchamiania kompa w Biosie wyskakuje mi powiadomienie który system ma się uruchomić , jak to zrobić, żeby usunąć teraz wXP . albo chociaż pominąć te okno wyboru w Biosie ? ! ;>

Oczywiście za pełną i konkretną pomoc poleci 5-teczka oraz limit + ; )

Czekam na jak najszybsze odpowiedzi !

BEZPIECZNY TRANSFER DANYMI NA CHOMIKUJ.PL

Opublikowano

1.Domyślam się że windows XP został zainstalowany na domyślym dysku czyli C.Sformatuj Dysk C,wtedy windows xp się usunie,ale również utracisz wszystkie dane z tego dysku.

2.Podczas instalacji windowsa,wybierz ze chcesz zainstalowac na dysku C. Instalator powinien sie Ciebie zapytać czy chcesz sformatować dysk,wtedy dajesz mu że tak.Gdy zainstaluje ci już widnowsa wejdz w Mój Komputer > Kliknij PPM na dysk E i wybierz formatuj.

3.Chyba nie da sie usunąc tablicy wyboru windowsa.Jak usunąc windowsa czytaj w punkcie 1.

Opublikowano

1.Domyślam się że windows XP został zainstalowany na domyślym dysku czyli C.Sformatuj Dysk C,wtedy windows xp się usunie,ale również utracisz wszystkie dane z tego dysku.

2.Podczas instalacji windowsa,wybierz ze chcesz zainstalowac na dysku C. Instalator powinien sie Ciebie zapytać czy chcesz sformatować dysk,wtedy dajesz mu że tak.Gdy zainstaluje ci już widnowsa wejdz w Mój Komputer > Kliknij PPM na dysk E i wybierz formatuj.

3.Chyba nie da sie usunąc tablicy wyboru windowsa.Jak usunąc windowsa czytaj w punkcie 1.

Ok dziekuję 5-tka i +-iki lecą .

Opublikowano

Niestety, jeżeli próbuje sformatować dyck C (windows xp) to wyskakuje mi komunikat ; System Windows nie był w stanie dokończyć formatowania !

?

Co z tym zrobić

Sorrki za double post ; )

Opublikowano

A formatujesz go w biosie czy jak jestes zalogowany do systemu? Bo jak próbujesz sformatować gdy jesteś w systemie to możesz próbować do białego rana :P Musisz wejśc do biosu i tam sformatować dysk C :)

Opublikowano

A formatujesz go w biosie czy jak jestes zalogowany do systemu? Bo jak próbujesz sformatować gdy jesteś w systemie to możesz próbować do białego rana :P Musisz wejśc do biosu i tam sformatować dysk C :)

aha . Czyli tu jest problem . a jakaś porada jak sformatować w Biose : ) ? Najcheteniej porozmawiał bym na gg. bo uważam , że nabijanie postów tutaj nie ma sensu : P

Opublikowano

4729838 (wszystkie dziewczynki które ten numer widzą,również pisać,HOT linia xD xD<zart> ) Ustawiasz aby botowało Ci system z płyty,potem odpalasz instalacje w biosie,i w pewnym kroku przed instalacja będziesz miał menu do formatowania/dzielenia/robienia partycjii.Tam sobie możesz pousuwać partycje,pozmianiac ich wartości i sformatować. :)

PS:Na gg będę jutro dostępny bo teraz muszę aktualnie spadać.Napisz a ja Ci jutro odpisze co i jak.W wujku google poszukaj krok po kroku instalacja xp (tak wiem że chcesz zainstalowac 7 a usunąc xp) ale w instalatorze xp bardzo łatwo jest formatowac partycje :)

Opublikowano

W instalowaniu win7 z poziomu biosu pokaże ci się takie okienko z partycjami, klikasz Zaawansowane opcje, zaznaczasz partycję, i klikasz taką gumkę. Potem robisz tak z pozostałymi i wszystkie ci się sformatują. Potem znów zaznaczasz C, lub tą, na której chcesz zainstalować W7, i klikasz instaluj, to wszystko.

Innym razem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...