Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dagger] Poradnik:

JohnnieWalker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W dzisiejszym temacie chcialbym napisac kilka slow o daggerzyscie, jak sie buffowac itp. A wiec.:jakie buffy warto brac

1. Wind Walk, Shield, Death Whisper, Magic barrier, Resist Shock, Mental shield, Bless of Body, Great Shield, Haste, teraz to tez zalezy czy chcemy miec wiecej atk speedu czy wiecej evasiona i p/m defa ( jezeli bierzecie zerka to juz nie ma sensu tracic slota na evsaiona i song of water, poniewaz Berserker Spirit odejmuje troche evasiona, mozna tez zrobic na wiecej p defa, czyli bez zerka, wtedy mozna zabrac Evasion i song of water.

- Dance - Dance of fury, dance of fire.

- Song - Song of Earth, Song of Warding, Song of Vitality, Song of Champion, Song of Renewal, Song of Wind

- Prophecy - Prophecy of Wind ( warto wtedy latać bez zerka ale zabrac sobie Song of Water i Agality.

- Blessing of queen

- Resisty - jeżeli mamy malo dostepnych slotów to warto zabrac tylko Elemental Protection i Divine Protection. Jezeli mamy duzo buff slotow to najlepiej wszystkie zabrac :P

- Uwaga: Berserker Spirit na serverach z NPC buffer czasami jest gorszy od wlasnego buffera ( propheta ) dodaje +100 p defa i +100 m defa ( O ile sie nie myle z tym m defem) dlatego warto wyexpic pp i uzywac swojego zerka.

EQ - zaczynam od 40 lvlu poniewaz od 1 do 40 mozemy biegac w tych samych itemach ( to tez zalezy od servera czy jest low rate czy high rate )

1. Weapon - Crystal Dagger ( Mortal Strike ) z ta bronia mozemy biegac do 76 lvla

Od 76 bierzemy w lape Angel Slayer Haste

2. Armor - 40 - 52 Plated Set ( Plated Leather, Plated Boots, Plated Gaiters, Full plate helmet, full plate gloves ) 52 - 76 Doom Leather Set 76 - ... Draconic Leather Set

3. Bizu nie jest zbyt wazne podczas expienia ale wymienie kilka ringow earringow i neacklow.

- najlepiej kupic Blessing Jewels i enchantowac na +10, poniewaz blessing jewels na +10 jest jak Tatesion Set +1. Wiec nie musimy sie meczyc z crafceniem S grade jewels.

Dye - ponoc Str daje Lethale, ale na tym sie akurat nie znam ( sry : P ) ja biegam z Dyami Dex +5 Str -5 oraz Con +4 Str - 4

No... To chyba na tyle, dzieki za wysluchanie mnie i powodzenia :)

Opublikowano

Mała poprawka, do daggera na 76 lvlu preferuje AS+cd+150 earth. Dlaczego as+cd? Odpowiedz jest prosta-Wiecej dmg ze skilli, haste przy daggerach nie jest opłacalne, gdyż regen skilli na fulll buffie jest wystarczający.

Opublikowano

1. mowie o interludzie

2. dagger cd dziala tylko jezeli nie uzywasz skilli

3. tutaj nie chodzi o regenowanie skilli tylko o szybsze uzywanie ich

Bambos: Dodaj kolorków i będzie lepiej i popraw. tzn? :x

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem co tutaj jest dobrego w tym poradniku ... Moim zdaniem to "coś" jest dla kompletnie zielonych graczy Lineage'a .Napisałbyś jakich bonusów warto ,a jakie się odradza diddawać do broni .Ja Wam polecam dagger nie z Focus'em lecz z Critical Damagem gdyż z Deadly Blow ,Backstaba można zadać takie obrażenia ,że się w głowie nie mieści .Co to Bonusów (Ogień ,Ziemia ,Woda , Ciemność itp .) najlepszy jest Earth ponieważ mało ludzi ma defensywe nastawioną na ten żywioł .

Opublikowano

lol? kurwa, jak nie umiecie grac daggerem to sie nie odzywajcie, powiedz mi pro'czu w L2, na kiego grzyba daggerowi p atk i critical?! lol, wez nie rob wstydu.Do "Frez", 1. Critical damage nie dziala jak uzywasz blow'ow noobie, po drugie mowie tutaj o kronice interlude jakbys nie zauwazyl. ogary sie znalazly... hahaha. mam 12 lat i ogarniam l2 39583984 razy lepiej niz ty pro'sie. " najlepszy jest Earth ponieważ mało ludzi ma defensywe nastawioną na ten żywioł ", po tym poscie widac ze nie umiesz grac w l2, gram na graci i epilogue 2 tygodnie i wiem wiecej o graci niz ty, a co do tego postu cyt. " najlepszy jest Earth ponieważ mało ludzi ma defensywe nastawioną na ten żywio " kazda postac ma swoje atrybuty ( fire, earth, wind, water itd. )... kaleczysz to ty sobie mozg. TO " cos " jest dla graczy ktozi wlasnie biora takie buffki jak: focus, might itp. ...

Opublikowano

lol? kurwa, jak nie umiecie grac daggerem to sie nie odzywajcie, powiedz mi pro'czu w L2, na kiego grzyba daggerowi p atk i critical?! lol, wez nie rob wstydu.Do "Frez", 1. Critical damage nie dziala jak uzywasz blow'ow noobie, po drugie mowie tutaj o kronice interlude jakbys nie zauwazyl. ogary sie znalazly... hahaha. mam 12 lat i ogarniam l2 39583984 razy lepiej niz ty pro'sie. " najlepszy jest Earth ponieważ mało ludzi ma defensywe nastawioną na ten żywioł ", po tym poscie widac ze nie umiesz grac w l2, gram na graci i epilogue 2 tygodnie i wiem wiecej o graci niz ty, a co do tego postu cyt. " najlepszy jest Earth ponieważ mało ludzi ma defensywe nastawioną na ten żywio " kazda postac ma swoje atrybuty ( fire, earth, wind, water itd. )... kaleczysz to ty sobie mozg. TO " cos " jest dla graczy ktozi wlasnie biora takie buffki jak: focus, might itp. ...

Widac jak ogarniasz dzieciaczku :] 12 lat ? ta gra jest nie na twoj wiek pipko, robisz zalosna postac bez glownych bufow "bo po co komus kto nawala fizycznie p atak i wogole po jasna cholere cryt." nie ? ogarniasz ? ;D wejdz tym twoim th i duela z moim gladem to padniesz jak ta pipa pod latarnia ;], hahaha "po co daggerowi crit. i p atak" :D <brawa dla kolegi> xD

A pozatym l2 to nie moje zycie wiec nie jestem takim maniakiem idz zyj kolego prawdziwym zyciem a nie tylko pixelami ;D potem sa wlasnie takie dzieciaczki ktore 10 kg nie podniosa bo "slabe" garby, wady postawy, okulary jak dna od szklanki. Kozak w necie Frajer w swiecie <-- Św. slowa

Opublikowano

Ludzie wy naprawde graliście kiedyś w l2 ? czy ku*wa w h*ja walicie .... TH najczesciej wali tylko skillami to szczerze mówiać to h*j mu P.atk !!! i FOcus ... jak ma DW ?

Jeżeli ktos gra na high ratach i do tego 9x + slotow na buffy to powodzenie

nieregulaminowa sygnatura

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dye - ponoc Str daje Lethale, ale na tym sie akurat nie znam ( sry : P ) ja biegam z Dyami Dex +5 Str -5 oraz Con +4 Str - 4

@edit

dokladniej to dex+4 str-4, dex+1 str-1, con+4 str-4

mybideesd8f5rt4g7.gif
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Widac jak ogarniasz dzieciaczku :] 12 lat ? ta gra jest nie na twoj wiek pipko, robisz zalosna postac bez glownych bufow "bo po co komus kto nawala fizycznie p atak i wogole po jasna cholere cryt." nie ? ogarniasz ? ;D wejdz tym twoim th i duela z moim gladem to padniesz jak ta pipa pod latarnia ;], hahaha "po co daggerowi crit. i p atak" :D <brawa dla kolegi> xD

A pozatym l2 to nie moje zycie wiec nie jestem takim maniakiem idz zyj kolego prawdziwym zyciem a nie tylko pixelami ;D potem sa wlasnie takie dzieciaczki ktore 10 kg nie podniosa bo "slabe" garby, wady postawy, okulary jak dna od szklanki. Kozak w necie Frajer w swiecie <-- Św. slowa

lol? " Kozak w necie Frajer w swiecie ", kolego, pomysl zanim cos napiszesz ok? jakies argumenty ze nie na moj wiek? czekam... po twoim pismie widac ze dzieciak bez szkoly i rodzicow :/ TH vs Duelista, kolejny powod ze nie umiesz grac w L2, mowisz ze TH nie ma szans z duelista? potwierdzam to, ale powiedz mi jakie szanse na Glad w heavy z 6k cp i 12k hp vs TH z light ktory ma bodajze 2,5k cp i 9k hp? Uzywanie takich znakow jak" xD " potwierdza Twoj wiek, zachowujesz sie jak 7 latek a smiejesz sie ze mam 12 lat? pozdro & pocwicz. Nie kazdy ogar musi byc ( jak ty to powiedziales ) " maniakiem " chlopcze. Jezeli chcesz zobaczyc moje prawdziwe Poradniki to zajzyj tutaj, na razie zrobilem 1 ( lol :s ) bo nie mam na to czasu, ale przynajmniej posiwcilem te kilkadziesiat minut i zrobilem te ( chociaz ) dwa poradniki...

http://www.maxcheaters.com/forum/index.php?topic=189437.0

wszystko robilem sam, obrazki, gracz vs gracz itp. skopiowalem tylko Totemy i ataki, i ataki z focus force.

Dobra, nie chce mi sie poswiecac wiecej czasu na jakis nieogarow.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

No nieźle sie napracowałeś. Leci +

Witam wszystkich !!!

Jeśli w czymś pomogłem to kliknij + w prawym dolnym rogu mojego posta.

Dziekuję i Pozdrawiam !!!

Wiku ;)

345hglc.png

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

No nieźle sie napracowałeś. Leci +

Tzn napracowac to sie moze nie napracowalem ale mam nadzieje ze sie komus to przyda. :"P

Do tych kozakow na gorze, jak jestescie tacy " pro " to zrobcie wlasny poradnik, chce zobaczyc jakie buffy wybierzecie :lol:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dla mnie troche mało.. Co do Dye to.. : | !

DEX+2 CON-2

STR+3 CON-3

!!

2030219368.png

S26 20 +

"Wyjdź z domu może pod twoim blokiem napierdalają się magowie" ; ]

Opublikowano

Dla mnie troche mało.. Co do Dye to.. : | !

DEX+2 CON-2

STR+3 CON-3

!!

Odejmowac Con i dodawac str na daggerze - totalna bezmyslnosc. Na daggerze nie liczy sie Str lecz Dex, na wieksze lethale, atk speed i reus blowow itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...