Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Shaiya] Wojak 19Lvl Gdzie Expic ?;X

BaSia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nigdzie.

Wiem, że to zabrzmiało niezbyt miło, ale na NM (normal mode) się nie opłaca grać..

Stwórz nową postać na HM (hard mode) i gdy dobijesz nią 19lvl będziesz mogła expić w m2 na Archane w Lesie Arkay, później sealki na północ od portu Wojsk Aumeros i następnie KH :)

Taka drobna rada. :)

Jakby ktoś się zastanawiał czemu nie grać na NM, już wyjaśniam- na HM mamy więcej możliwości, statów do rozdania oraz po wbiciu 40 lvl HM odblokowujemy możliwość gry na UM, która jak powszechnie wiadomo jest najbardziej wymagającym i najfajniejszym trybem. :)

Opublikowano

Szczerze? Po pewnym czasie się przyzwyczaisz. :)

A poza tym zastanów się - większość graczy jest na HM, niektórzy UM. Mało kto NM. Rzadko się trafiają idioci z EM (Easy Mode).

Poza tym, jakbyś chciała dołączyć do jakiejś porządnej gildii to bez HM małe szanse, bo ludzie standardowo z ulicy zgarniają lvl 11+ HM.

Dlatego uwierz mi (mam 43 pogan HM, mogę robić umki ;) ) lepiej jest grać na HM, a z NM polecam wrzucić itemy do magazynu i usunąć. :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Również posiadam Wojownika 19 lvl..

Tylko że wygląda on tak ...

xvczxc.jpg

I expie w Drugim mieście :)....

(Teleport jest w dolnym rogu mapy 1 miasta )

Opublikowano

Tylko że koleżanka ma postać na darkach, a Ty Router na lightach. :)

U nas jest inaczej, tzn teleport na m2 jest w lewym górnym rogu mapy lub teleport z Glider do Starfumos.

A co do Twoich statów Router dobrze, że tryb HM, a build.. Mieszany, prawda? Na 7 stat pointów dawałeś raz wszystko w STR, czasem 5STR 2DEX - a przynajmniej tak mi to wygląda.

Tak w ogóle, jak Ci się gra na lajtach? Bo dla mnie zdecydowanie zbyt zielono oraz za dużo dzieci tam gra. :/ 10 lightów na 1 spocie ksujących sobie nawzajem to... No cóż, nieciekawy widok.

Opublikowano

Mi się lepiej gra na Darkach gram Zabójcą 16lvl narazie stoi bo nie gram czyli na 19lvl mówicie żeby expić w m2?

Daj -

BŁAGAM DAJ MINUSA !

Opublikowano

Nie no jakoś się gra na tych lightach :P...

To prawda żę te dzieci ciągle ksują ale cóż :P...

Mam 2 konto i tamtym chuba na Darków się przeniose będe wszechstronny xD

Opublikowano

Osobiście polecam darków, są bardziej ogarnięci. :)

Btw, znam parę osób z darków ma konta na lightach na drop dobrych itemów. Czemu dropią na lightach? Bo w 3/4 nam dropią słabe mieczyki dla nich, a im dropią dobre itemki dla nas. ^^

Opublikowano

ja mam teraz tez konto na Darkach i macie rację że gra się lepiej :)...

no na lightach z tym dropem to prawda :P

Opublikowano

Fakt, dzieci są wszędzie, ale u nas to wygląda tak, że podbiega noob do hlvl i pyta "ej podekspisz????" a u lightów wszyscy na niskich lvl sobie ksują na spotach :D

Ale nie będę już żartował z lightów, przecież trzeba na kimś nabijać rangi na pvp. :]

A tak poza tym Router, gratuluję przejścia na słuszną, ciemną stronę mocy ;)

Opublikowano

Heh tak szczerze mówiąc 1 raz logując się do gry grałem na Darkach ale potem jakoś tak na lightach zostałem :)

Opublikowano

Beliaar12:

U Darków - Archane na południowy zachód od Glider na m1 do 11lvl - wtedy możesz szukać pp w RA lub pójść na archane koło ruin Escaton (w obu sytuacjach tylko w pt/pp, bo na tym lvl możesz mieć problem z ubiciem) Po wbiciu 16 lvl w RA lub na archane, idziesz na m2 (teleport w Glider "Strażnik Bramy" i tp do Starfumos) tam organizujesz sobie pp i idziesz na południe do lasu Arkay, na kolejne Archane (powinieneś mieć wszystko różowe, dlatego niezbędne Ci będzie pp do bicia), ew. jeśli chcesz expić sam, idź na bagna w okolicach RA i tam bij wszystko co będzie zielone/żółte.

Co do archane na południowy zachód od Glider - wybiegasz z miasta zachodnią bramą i od razu skręcasz w lewo - tam paręnaście metrów prosto i powinieneś mieć na żółto/pomarańczowo pająki.

Jeśli wyrka, to musisz wziąć kogoś do pt do bicia, inne klasy powinny sobie poradzić.

U lightów - nie mam pojęcia.

Opublikowano

Fakt NM nie opłaca się grac serio.

Ja zacząłem grac UM i idzie bardzo miło. Przyzwyczajony do tego, że exp ledwo idzie ^^ w jeden dzień 11 ;P Dobre PP/PT i jazda :)

Więc jeżeli nie chcesz grac HM to robisz wielki błąd, ponieważ na wyższych lvlach sama nie bd mogła expic. Za małe staty a wątpię abyś miała eq wyalpisowane lapkami 5/6 lvl :)

1390144171-U592769.png

Opublikowano

po wbiciu 40 lvl HM odblokowujemy możliwość gry na UM, która jak powszechnie wiadomo jest najbardziej wymagającym i najfajniejszym trybem. :)

Najfajniejszym :D i najdroższym, albo masz pro klan który ma ogarniętych healerów, albo kasę w portfelu/na koncie telefonicznym/portfel babki

albo liczysz na healera za ch*j nie obecnego który pójdzie się "wysrać" jak padniesz i pozostaje gapić się w monitor 10 minut z pytaniem na czole - "jak to się K**** stało?!"

Aha i oczywiście graj na HARD, jak na pvp chcesz mieć łatwiej to DARK (ja nie jestem lamusem i walczę ze złem mimo że są lepsi :P) dlaczego lepiej grać ze słabszymi? Wojna jednoczy ludzi możesz poznać fajnych ludzi którzy jeśli chcą wygrać muszą się postarać. I od siebie polecam maga tak jak w tutorialach 7int lub 5int 2 wis (ja gram 4 int 3 luc) wojem to nuda...

pozdrawiam :)

ANIMA LIBERA! :P

sadass.png

CAUSE I AM HIGH

JUŻ W NIC NIE GRAM I NIE ODPISUJE, ELO

:D

Opublikowano

Też nie gram wojem.. Wojem za dużo roboty ^^ Polecam pogana/maga lub wyrocznie ^^ No ewentualnie sin ale to ciężka gra :)

Fakt UM ma swoje plusy i minusy ^^ Ale jakoś daje się rade :)

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Co do Pogana/Maga to polecam grać tymi postaciami lecz trzeba zakupować dobre EQ i potki :)

Wojownik jest dobry z tego względu że jest silny i ma dobrego DEFA :P

Jak kto lubi ^^

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Ost. dzien No-Odkopu :D

Nie wiecie co mówicie.... EM jest dla nowych. Też tak grałem. na NM chcesz to graj ;)

liczy sie przyjemność z gry.

Do 21-23 exp w party w ruinach corwella (union of light czyli swiatla) a u darkow (UoF) w ruinach Arvilla czy jakos tak ;]

Dla osób zainteresowanych grą Shaiya

s1 Thesan, Dark Sin 16Lv+, zakładamy gildię.

Opublikowano

Ale na HM ma więcej statów i pogra wiele dłużej i lepszą postać ma, do tego znajdzie gildię i na pvp będą brali do sojuszu.

ANIMA LIBERA! :P

sadass.png

CAUSE I AM HIGH

JUŻ W NIC NIE GRAM I NIE ODPISUJE, ELO

:D

Opublikowano

Na US'ie żeby grać HM musisz wbić 40+ na NM.. Ale my tego robić nie musimy, to mogli by zostawić dwa tryby: HM i UM, tamte dwa zablokować.. Bo dzieci biorą te tryby, myślą, że są fajne, padają szybciej, podniecają się, że w przeciwieństwie do innych szybciej lvl leci i mają pretensję do całego świata, że gdy podexpia pt nowych ktoś taki jak ja, po odpowiedzi na pytanie jakim trybem gra wylatuje z pt, na pvp leci z raidu, a do gildii, jak Strachu zauważył, nie biorą..

Chociaż NM ma tylko jedną dobrą stronę - szybciej się robi misję na epica 45.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Każda postać jest do czegoś innego i to tylko od Ciebie zależy kim i jak będziesz grał - co kto w pt robi możesz znaleźć w wielu różnych tematach i forum Shaiyi.

Ja najbardziej lubię poganów (u świetlików to magowie), ponieważ mamy mocne skille aoe, oraz jak obrałeś dobry build to w chwilę możesz rozwalić lighta nawet o parę lvli wyższego od Twojego.

A graj na Hardzie, ponieważ po wbiciu 40HM odblokowujesz UM.

• 11 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...