Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ciekawe Mmorpg

tomek.jkbsk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym Was prosić o polecenie jakiejś ciekawej gry mmorpg. Do tej pory grałem w metina, jednak oblężenie hackerów, botów a przede wszystkim dzieci neo mnie przeraża. Z tego powodu ściągnąłem kilka gier. king of kings3, 4story, LastChaos i Rappelz. Żadna z nich nie przypadła mi do gustu i żeby zaoszczędzić ściągania gier po kolei postanowiłem poprosić Was o pomoc. Chciałem, żebyście polecili jakąś grę, niżej napiszę jaka mniej więcej powinna być.

1. W miarę przyjemny exp

Żeby nie było tak, że aby zacząć normalną grę trzeba grać latami:p. To ma być gra tylko na zimę, gdyż wtedy czas wolno leci :D

2. Łatwa do ogarnięcia

W LastChaos, i King Of Kings 3 nie mogłem się znaleźć w mieście, a nawet spotów gdzie można poexpić, lub nawet zacząć grę.

3. Ciekawe wierzchowce

Chciałbym aby w grze którą mi polecicie było sporo wierzchowców, na których można jeździć bez limitu czasowego(w rappelz ten limit jest) i jeśli to możliwe to, żeby można było z nim expic (coś jak pet/towarzysz)

4. Zbroje i bronie

Najlepiej jakby było mniej więcej tak jak w metinie. Kilka rodzajów broni dla poszczególnych klas i można ulepszać u kowala (czy też innego NPC), lub żeby były po prostu różne rodzaje bez plusów itp, tylko na określony lvl.

5. IS/ Premium itp.

Gra powinna być możliwa bez wydawania kasy (W 4story nie można mieć nawet wierzchowca bez premium..). Chodzi po prostu o zabicie czasu, a nie portfela.

6. Hacki, Boty, Bugi

Najlepiej jakby nie było wcale jednak wiadomo jak jest.. Jeśli już to nie powinno być dużo, a co do bugów to proszę opisać, bo jeśli już zacznę grać to nie chcę czegoś stracić. (chodzi o to, że w metinie był kiedyś bug na zmianę kwoty w handlu - takich rzeczy chce uniknac)

Na razie to chyba wszystko. Jak mi się coś przypomni to dopiszę. +/- oczywiście będą. Gra nie musi być dokładnie taka jak opisałem wyżej, ale przynajmniej po części.

Dobrze by było gdyby przy polecaniu dalibyście jakieś info, filmik czy coś ;)

Pozdrawiam i z góry dziękuję.

Opublikowano

Polecam grę S.U.N Online (Soul Of The Ultimate Nation).

Mały opisik :

Opis gry:

Nowa, steampunkowa produkcja firmy Webzen, odpowiadającej za świetne Mu Online. Gra wprowadza nas w brutalny, jednocześnie piękny świat, pełen wszelakiego rodzaju kreatur i potężnych artefaktów. Styl gry nie zniża się do tradycyjnego klik>F1>AutoAtak>Podnoszę loot. Tutaj walka polega na kombinacjach i jest dynamiczna. Naprawdę. SUN to pełnokrwisty Hack'n'Slash. Przejdę teraz do opisów postaci

Jako nowy gracz zaczynamy od stworzenia postaci. Samo tworzenie naszego własnego herosa jest standardowym procesem, podczas którego zadecydujemy o wzroście bohatera i innych detalach

Do wyboru oddano nam 4 profesje, każda profesja ma niestety możliwą tylko jedną płeć:

Berserker - Barbarzyńca, wojownik - ma dużą ilość HP, posługuje się dwuręcznym mieczem bądź toporem. Jest najlepszy jako tank.

Dragon Knight - Coś w rodzaju połączenia maga i bladera - Posiada w miarę dużą ilość HP i większą niż berserker ilość MP, jego skille opierają się na czarach co daje mu możliwość zadawania sporych obrażeń. Posługuje się dwoma mieczami jednoręcznymi lub włócznią/lancą. Plus - ma umiejętność transformacji, ale nie zepsuję niespodzianki i nie powiem co ona daje ;)

Elementalist - Czarodziejka żywiołów - ma mało HP i dużo MP, na wyższych poziomach, kiedy różnice między postaciami są już znaczące, osiąga największe obrażenia i nieraz jest w stanie jednym combosem wykończyć silniejszego wroga lub, całą grupę takowych.

Valkyrie - Strzelec, coś na styl łowcy - Postać posiadająca sporą ilość HP i średnią MP. Jest jedną ze słabszych przeciowko grupom przeciwników postaci. Posiada broń palną ( tak umieszczoną w grze, że w ogóle nie przeszkadza, a nawet podkreśla steampunkowy klimat. )

PVP:

W SUN wyróżniamy 2 rodzaje PVP

Conflict Zone - (zaznaczony na mapie jako czerwona plama ) - po wejściu do niego - wolna amerykanka - wszyscy się biją i w ten sposób wbijają PK ( Tak, ten sam świetny system Morderców i Bohaterów co w MU )

Battle Zone - Miejsce, które trzeba utworzyć u specjalnego NPC - wybieramy rodzaj Battle Zone ( w tym przypadku PVP ) i zbieramy ludzi, kiedy wszyscy będą gotowi, przenosimy się na wybraną mapę, gdzie jest PVP Enforced czytaj: Wolna amerykanka, lub walka drużynowa.

Tak więc, co jeszcze wam powiedzieć... Steampunk to połączenie średniowiecznego fantasy z XVI-XVIII wiekiem, w grze można spotkać (na dalszych etapach) potwory na pare itd.

Grafika utrzymuje wysoki poziom ( Mogłaby konkurować z nowiutkim Aion'em ) a skille są widowiskowe i nie mulą. Właśnie, skoro już o lagach - gra na moim sprzęcie (Pentium 4 - 2.8GHz, 1GB RAM i 256Mb Video Ram ) działa płynnie na ultra wysokich detalach i najwyższej możliwej (1440x900) rozdzielczości.

Niedawno wszedł również europejski serwer "Klippe" stojący niedaleko nas, co również redukuje lagi oraz zapewnia wysoki komfort gry.

Gra jest w języku Angielskim, z tego co mi wiadomo nie ma hacków, botów, bugów aktualnie działających.

1. W miarę przyjemny exp

W tydzień, może dwa jak się postarasz wbijesz 60-70lv. Max lv - 120.

2. Łatwa do ogarnięcia

Nie jest trudno znaleść poszukiwanego npc, questy zaznaczone są na mapię.

3. Ciekawe wierzchowce

Z tym będzie trudno, są tylko niedawno wprowadzone konie. I różnego rodzaju pety. (Only IS)

4. Zbroje i bronie

Jest ich wiele rodzai, można ulepszać i z tego co pamiętam do +7 (chyba) nie da się spalić. Max +12

5. IS/ Premium

Is jest ale nie trzeba go używać by na luzie sobie pograć.

6. Hacki, Boty, Bugi

Aktualnie - Brak.

0 nobków, mili ludzie, fajny exp, podczas wbijania lv zwiedzasz cały świat tej gry.

Strona :

http://sunonline.webzen.com/

Na Mpc forum jest także dział tej gry.

Opublikowano

Ja Ci polecam Battle of The Immortals.

1. W miarę przyjemny exp. - Expimy głównie wykonując questy, chodząc na Party Questy,Instancje i Major Eventy.

2. Łatwa do ogarnięcia. - Ogarnąlem ją w 2 dni. Łatwo się gra.

3. Ciekawe wierzchowce. - jest system mountów i petów. Mounta otrzymujesz na 25 lvlu chyba. Każda klasa ma innego mounta + po 65 lvlu można zrobić skrzydła ;d

4. Zbroje i bronie. - Każda klasa postaci ma inne eq, + z instancji typu Specter Island dropią SG sety (o wiele wiele lepsze od zwykłych, coś jak excellenty w MU Online)

5. IS/ Premium. - Są dwie premium waluty, jedną kupuje się za rl kasę, drugą otrzymujesz za czas gry, jako bony z PQ. Da się grać normalnie bez premium.

6. Hacki, Boty, Bugi. - Bardzo mało, o ile jakieś są. Ja osobiście się nie spotkałem.

http://boi.perfectworld.com/

http://www.youtube.com/watch?v=qNxM8qKP-Ew

Wszystko rozkręca się po 25 lvlu, gdy masz mounta, możesz chodzić na PQ,instancje,major eventy itp.

Na tym filmiku pokazany jest sam początek ;p

Opublikowano

Z tym będzie trudno, są tylko niedawno wprowadzone konie. I różnego rodzaju pety. (Only IS)

Ajj.. Skoro pety tylko z IS to raczej nie zagram. W każdym razie + za odpowiedź :)

Ja Ci polecam Battle of The Immortals.

1. W miarę przyjemny exp. - Expimy głównie wykonując questy, chodząc na Party Questy,Instancje i Major Eventy.

2. Łatwa do ogarnięcia. - Ogarnąlem ją w 2 dni. Łatwo się gra.

3. Ciekawe wierzchowce. - jest system mountów i petów. Mounta otrzymujesz na 25 lvlu chyba. Każda klasa ma innego mounta + po 65 lvlu można zrobić skrzydła ;d

4. Zbroje i bronie. - Każda klasa postaci ma inne eq, + z instancji typu Specter Island dropią SG sety (o wiele wiele lepsze od zwykłych, coś jak excellenty w MU Online)

5. IS/ Premium. - Są dwie premium waluty, jedną kupuje się za rl kasę, drugą otrzymujesz za czas gry, jako bony z PQ. Da się grać normalnie bez premium.

6. Hacki, Boty, Bugi. - Bardzo mało, o ile jakieś są. Ja osobiście się nie spotkałem.

http://boi.perfectworld.com/

http://www.youtube.com/watch?v=qNxM8qKP-Ew

Wszystko rozkręca się po 25 lvlu, gdy masz mounta, możesz chodzić na PQ,instancje,major eventy itp.

Na tym filmiku pokazany jest sam początek ;p

Oo.. może zagram :D Jakbyś mógł/mogła powiedzieć co to jest:

1. Mount

2. SG sety

3. Instancje

4. Major eventy

5. "Każda klasa ma innego mounta + po 65 lvlu można zrobić skrzydła ;d" - Co konkretnie dają te skrzydła?

A, i nie grałem w MU Online więc nie wiem co to te 'excellenty'.

+ oczywiście :)

Opublikowano

A ja polecam grę Shaiya PL. Ładna grafika,w miarę fajnie się expi,narazie brak cheatów,jakoś mniej dzieci neo :P,Idzie się łatwo połapać,ciekawa fabuła,łatwy interfejs :D

Opublikowano

A ja polecam grę Shaiya PL. Ładna grafika,w miarę fajnie się expi,narazie brak cheatów,jakoś mniej dzieci neo :P,Idzie się łatwo połapać,ciekawa fabuła,łatwy interfejs :D

Jakbyś mógł coś więcej napisać o niej, byłbym wdzięczny :)

Opublikowano

Mounty - Wierzchowce na których się poruszasz.

SG Sety - SG (Soul Gear) Są to itemy posiadające bonusy których nie posiadają zwykłe itemy. SG są drogie, dropią na wybranych instancjach na które zazwyczaj trzeba mieć przepustkę. SG sety są na 45lvl,60,75, 90 itd.

Np. naramienniki (shoulders) SG na 60lv mają wbudowany bardzo duży bon do hp.(sięgający nawet do 3k+)

Instancje - Są to tak jakby questy, polegające na wybiciu określonej ilości potworów, po czym respi sie jeden boss, następnie kolejna fala potworów, i inny boss, aż na końcu jest bardzo silny boss z którego dropią fajne itemy. Na instancje ZAWSZE chodzi się full party, gdyż solo nie idzie ogarnąć.

Major eventy - są to bardzo łatwiutkie eventy które możemy wykonywać raz/kilka razy dziennie (zależnie od eventu) na których dostajemy ciekawe nagrody. Takim Major eventem jest Crazy shopping polegający na tym że dostajemy listę rzeczy, biegamy po npc kupujemy je, a następnie wyczekujemy moment kiedy będzie najwyzsza nagroda i oddajemy te zakupy za cenę np. 5 razy większą :). (to tylko przykład)

Podczas jazdy na zwykłym wierzchowcu (mouncie) nie możesz atakować. Skrzydła są szybsze, i możesz z nimi atakowac.

Osobiście powróciłem do tej gry, jak na razie dobiłem 72 lv Championa. Serwer Aquarius.

Opublikowano

Obejrzałem kilka filmików na YT o B.O.I i chyba zagram. Zaraz zacznę ściągać, ale mam jeszcze kilka pytań.

1. Czy jazda na mountach jest na czas, czy można przywołać kiedy się chce i jeździć?

2. Jak zdobyć Mounta?

3. Jak zdobyć peta?

4. Czy peta się lvl'uje, uzbraja, skilluje czy coś w tym rodzaju?

5. Jaki jest maxymalny lvl gracza (i jeśli peta się lvluje to jaki jego).

6. Jaką profesją najlepiej zagrać początkującemu?

Opublikowano

1. Mounta summonujesz kiedy chcesz. jeździsz ile chcesz.

2. Zdobywasz go wykonując questa po chyba 25 lvlu.

3. Peta się łapie, albo kupuje od kogoś. Łapanie polega na biciu normalnych potworów aż pokaże nam sie ten potworek "Catchable"

4. Peta się lvluje, max chyba 100 lvl, można go nauczyć skilli, zazwyczaj są to pasywne, można peta upgrade'ować, meldować z takim samym petem o innej płci licząc na to że wyjdzie lepszy.

5. Maxymalnego lvla jeszcze chyba nikt nie osiągnął (a sa już 110+)

6. To już zależy czy preferujesz Tanka (Champion) DPSa (pod dpsów raczej zaliczamy slayera i berzerkera), Healera (Heretic) czy Magusa. Ja wybrałem Championa ze względu na dużą ilość hp, ale jego dmg do wygórowanych nie należy.

Zazwyczaj na PQ/Instancje biorą właśnie Championa,Heretica,Magusów ze względu na szybko ładujące się AOE, i jakichś 2 dpsów. W mojej starej gildii na ponad chyba 40 osób mieliśmy jednego Berzerkera tylko. Ludzie wolą brać slayera zamiast berka ;d

Opublikowano

Tak ode mnie o Battle of Immortals To warto znaleźć kod zapraszający wtedy dostajesz super peta z którym biegasz do 50 potem dostajesz lepszego :P a te waluty To ZEN kupujesz za PLN ale możesz też od graczy dlatego można grać na takim poziomie co płacący tylko że więcej namęczyć się trzeba ale dla chcącego nic trudnego ;] a Championa polecam tylko na ogarnięcie gry potem się nudzi :(

"Jeżeli chcesz uniknąć krytyki, nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim"

Elberd Hubbard

Opublikowano

Właśnie zacząłem grać, zobaczymy co z tego wyjdzie.

EDIT ##

Ja się tutaj eq zakłada/zdejmuje? Może to głupie, ale naprawdę nie wiem :D

### Edit 2

Ok, rozkminiłem jak zmieniać eq. Ale mam kolejne pytanie.. Gdzie mogę sprzedawać stare eq?

Opublikowano

No tak, jestem w tym mieście, ale nie wiedziałem u kogo i jak sprzedać dlatego napisałem :P

## EDIT

Jeszcze mnie zaintrygowały mnie te kłódki w plecaku. Da się je odblokować? W ogóle po co one są? xD

No i jeszcze jedno pytanie. Czy traci się coś podczas śmierci?

Opublikowano

Odblokować można, trzeba kupić specjalne coś i i ci odblokuje 5 slotów, po za tym chyba na 20 odblokowalo ci kilka, dużym minusem tej gry jest małe inventory, po śmierci nic nie tracisz :P

"Jeżeli chcesz uniknąć krytyki, nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim"

Elberd Hubbard

Opublikowano

Ja osobiście polecam: Tales Of Pirates Online ;x

1. Do 45 expi Cię mentor xD

2. Ja ją ogarnąłem po tygodniu .

3. Mountów nie ma, aczkolwiek są pety - dość ciekawie rozwinięte ;)

4. Eq jest, bardzo fajny sposób ulepszania :) (Maks + itema to +27 :))

5. Na lajcie bez IM (Item Mall'u) można zrobić fajne konto ^^.

6. Spotkałem się z jednym hackiem (wertując elite xD). Auto Howl, ale wg. mnie ten hack to wcale gry nie ułatwia xD Bugów nie ma wcale :rolleyes: (Chyba, że grasz na priwach <_< ).

Więcej informacji :

http://www.mpcforum.pl/forum/198-tales-of-pirates/

Najlepszy priwek, na jakim grałem:

http://www.mpcforum.pl/topic/218788-no-hamachi-mermania-sea-old-best-private-server/

To tyle, w razie pytań, lub problemów pisz pw ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...