Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Strona Rejestracyjna (Websev)

MadMike41

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Piszę ten poradnik poniewaz wiele z was mialo problemy z założeniem stronki do serwera poprzez WebServ ! Od razu mówię jest to prostrze i wydajniejsze od Xamppa :) Gdzie go pobrać znajdziecie w Dziale Download na dole :)

Przejdzmy do rzeczy :) Instalujemy Program (tego chyba tłumaczyć nie musze porpostu dalej>dalej> )

Odpalamy WebServ'a i pojawi nam się okienko konfiguracji a w nim porpostu skipujemy Dalej>Dalej> Aż pojawi nam się takie okienko :

webservkonf1mpc.png

I tu teraz bardzo ważne! W każdym oknie które jest otoczone pętlą trzeba cos zmienic :)

Tam Gdzie widzicie ip 5.203.5.43 to jest przykladowe ip , ale ty musisz tam podac ip z serwera hamachi (z normalną końcówką !!!)

W emailu no to jasna sprawa podajcie swoj email :P Lecz to jest opcjonalne .

W okienku Port trzeba wybrac port na ktorym webServ ma pracowac . A więc ja dla przykladu wziąłem port nr 81 poniewaz jest on u mnie wolny. Polecam go użyć poniewaz prawdobodobnie jest wolny .

A następnie klikamy dalej dalej Zakończ :) Więc , Skonfigurowalismy juz WebServa poprawnie czyli mozemy się zabierać za wrzucanie stronki :)

Tak jak i w programie "Xampp" WebServ posiada swoj folder gdzie wrzucamy stronę , nazwany httpd . Znajduje się on Prawdobodobnie w program files> Webserv na dysku gdzie zainstalowales program.

Dla przykladu podam stronkę z tego tematu :) :

http://www.mpcforum.pl/topic/108329-tutstrona-na-swoj-serwer-metin2/

Jak wiadomo pobieramy pliki strony i wklejamy do folderu wymienionego wyzej "httpd" . Skonfigurowac stronke powinnismy w pliku config (powinien byc taki plik kiedy pobierasz pliki strony rejestracyjnej) W wiekszosci przypadkow mamy juz wpisane w tym pliku np (ip z koncowka 100) i wiemy wtedy co tam wpisac :)

I tu pojawia się krok o którym nikt nie wspomniał a jest praktycznie najwazniejszy :)

Jak wpisac stronę w URL aby nam weszła ...

Bardzo Proste! Wpisujemy IP hamachi z normalna koncowka i uwaga! dodajemy port poprzedzony znakiem dwukropka":" na ktorym konfigurowalismy WebServ ! Przykład: (5.203.5.43:81) W moim przypadku konfigurowalem to na port 81 czyli wpisuje ip hamachi serwera a po nim koncowke (:81)

Nikt nic o tym nie wspomniał i wszyscy wpisywali normalne ip bez portu co bylo powodem nie wchodzenia stronki :)

Tut Calkowicie By Me !!!

Liczę na + Może i takie pordaniki byly ale byly one nie estetyczne i niezrozumiałe.

Dział Download :

WebServ 1.3 Build 2 :

http://programy.onet.pl/72,56,9962,,,WebServ_1.3_build_2,programy.html

Nie dam skana bo plik za ciężki :(

Przykladowa strona na serwer :

http://www.speedyshare.com/files/20799258/StronaForMpc.rar

Zassane z innego tematu , to tylko przykład

Dziękuje Za uwagę MadMike :)

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

Wszystko ładnie pokazane, lecz moim zdaniem powineń być port :80 bo wtedy w adres tylko wpiszesz http://hamachi, a jesli dasz 81 to musisz http://hamacho:81

nie będę wypierdalał z tego forum. Nie przeczytalem tresci tematu, leci raport za flame. Mam też twoje ip, wiec spodziewaj się jutro o 18:00 napadu na chate. Jusz stary nie zyjesz. Radze wyjechac do innego kraju, bo cie znajde.

Opublikowano

@refresh @up No fakt tylko czasem ludzie maja zajety 80 port i im stronka nie wchodzi ;P a uwierz mi mam tyle programow na kompie ze zajmują dużo portow lecz jakos 81 jest ok :) Ale masz racje :)

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

@refresh :)

32Aef.png

By Alicexcullen

Opublikowano

Bardzo Przydatne i Czytelne! Plusik za wkład! Można by było przypiąć pozdrawiam!

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Opublikowano

Refresh

32Aef.png

By Alicexcullen

Opublikowano

MadMike mam mały problem z WebSerwem, aczkolwiek wszystko idzie Ok, ale stronka mi nie działa, a robiłem tak jak pisałeś, a nawet przeczytałem z 10 razy i dalej nie mogę. Jeśli mogę to proszę o Prywatna Wiadomość!

@UP

Juz działa, kwestia wersji WebServa! :)

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Opublikowano

@up To swietnie ze ci dziala :) Juz myslalem ze cos nie tak xD

@edit A tak podalem link do wersji 2.0 ^^ Juz zmienilem :) Sorka

32Aef.png

By Alicexcullen

Opublikowano

Refresh

32Aef.png

By Alicexcullen

Opublikowano

Refersh :)

32Aef.png

By Alicexcullen

Opublikowano

Jak zwykle mi niedziała :D .

Przerzucilem pliki z XAMPPA do tego httdp (jakos tak) i kiedy włanczam strone to błąd mysql (jakaś autoryzacja i client mysql).

Napewno na XAMPPie reje chodziło. Nie chodziło dla kolegów. A tutaj strona działa. Pomoże ktoś z tym błędem?

Opublikowano

@up  Upewnij się , że masz wszystko dobrze skonfigurowane w stronce , może cos przekreciles , a jezeli ci nie dziala to sproboj reistalla webserva i instalacja stronki pod inny port :rolleyes:  P.S Gdzies slyszalem ze komenda /etc/rc.d/netif restart   Pomaga :)

32Aef.png

By Alicexcullen

Opublikowano

REFRESH :)

32Aef.png

By Alicexcullen

Opublikowano

REFRESH

32Aef.png

By Alicexcullen

Opublikowano

RePlayFresh'uję :)

32Aef.png

By Alicexcullen

Opublikowano

A mi w reje pisze tak jak zrobie na webserver

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Client does not support authentication protocol requested by server; consider upgrading MySQL client in C:\Program Files\WebServ\httpd\config.php on line 16

B章d podczas 章czenia z baz� danych

Fehlermeldung: Client does not support authentication protocol requested by server; consider upgrading MySQL client

A mam dobrze skonfigorwany config. Pomoże ktoś??

652601399840421198520.png

Opublikowano

@up odblokuj w portmapie port 3306 i server musi byc wlaczony

i wtedy powinno smigac

a jezeli chodzi o topic + bo ladnie to wyglada i wogule

211c73cd6486beb.gif

Minecraft

odkrywcai.pngwolftamer.png

Odkrywca

Wolfer:Lubie pieski:P

Jeżeli jesteś człowiek to kliknij na obrazek:

baner6.gif

Opublikowano

UP@ Opisz błąd dokładniej :D moze jakis SS bo takich "jakichs błędów" moze byc mnóstwo :)

32Aef.png

By Alicexcullen

Opublikowano

Refresh

32Aef.png

By Alicexcullen

Opublikowano

Refresh

32Aef.png

By Alicexcullen

Opublikowano

Refresh

32Aef.png

By Alicexcullen

Opublikowano

ReFreSh ;)

32Aef.png

By Alicexcullen

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...