Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ćwiczenia Na Muskuły Xd

Uborex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od tygodnia zacząłem codzienię ćwiczyć moimi hanklami 5kg robię 20 machów ja jedną rękę potem na drugą 20 i obiema 10-15 razy i po tym tygodniu czuję że odrobinkę wzomniły mi się ręcę i tutaj moje pytanie czy za 1 miech będzie już widać efekty w postaci mieśni i czy jakieś dodatkowe ćwiczenia z tymi hanklami mam robić ? Bo narazie mam tak zwane "flapsy" lub "dentki" xD

mjwpat.png

Opublikowano

jakies powinny byc za 3 tygodnie rob tez pompki tak z 20 na poczatek ;p

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Opublikowano

Źle robisz. Rób , seriami jak chcesz mieć efekty 12-10-10-8 z przerwami max 2 minuty i zwiększaj stopniowo ciężar, pompuj tak samo jak nie masz ławeczki . Jak efekt pompek będzie za słaby to stawiaj nogi na krzesło , a ręce na podłoge ;) jak masz drążek możesz sie podciągać

Opublikowano

Up dobrze ze chociaz sie nie wstydzisz swego ciala

Co do podnoszenia lepiej zaczac od 8kg potem 10-12-15 wtedy bedzie efekt

Rob pompki roznego rodzaju to ci pomoze

sstwc.jpg

Opublikowano

Jak jestes spasionym pasztetem to i po roku efektow ni chuja

Więc teraz wiecie jak to ocenia ktoś z doświadczeniem :)

Topic: Same hantle mogą zbyt dużo nie dać - wymyślaj różne ćwiczenia (takie jak podnoszenie na wyprostowanych rękach, 2 w 1 itp :)). Rób pompki itp.

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Chuja zrobisz bez odpowiedniej diety albo dodatkowych suplementow. Poza tym "machanie" nic ci nie da... Najlepiej jakby ktoś doświadczony pokazał jak się robi ćwiczenia bo na 100% robisz źle. Radzilbym ci odpuścić pakowanie w twoim wieku.

Opublikowano

Po miesiacu miesnie nieco stwardznieja i beda wytrzymalsze, ale z tymi hantlami nie zawojujesz, po czasie beda za lekkiie, jesli masz hantle to chociaz rob po 16 - 14 - 12 zwyklym chwytem i tyle samo mlotkowym. Zebys byl koksem, potrzebujesz silki, diety, i supli.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

Witam od tygodnia zacząłem codzienię ćwiczyć moimi hanklami 5kg robię 20 machów ja jedną rękę potem na drugą 20 i obiema 10-15 razy i po tym tygodniu czuję że odrobinkę wzomniły mi się ręcę i tutaj moje pytanie czy za 1 miech będzie już widać efekty w postaci mieśni i czy jakieś dodatkowe ćwiczenia z tymi hanklami mam robić ? Bo narazie mam tak zwane "flapsy" lub "dentki" xD

Bardzo źle robisz. Ty mięśnie spalisz a nie wzmocnisz.

Zacznij to na poważnie a nie dla jaj bo to ci nic nie da.

Jak masz ćwiczyc to z głową. Jak wroce ze szkoly to ci coś rozpisze

1306263410-U198706.png

Tą sygnaturkę wykonała Agata.

Opublikowano

Bardzo źle robisz. Ty mięśnie spalisz a nie wzmocnisz.

Zacznij to na poważnie a nie dla jaj bo to ci nic nie da.

Jak masz ćwiczyc to z głową. Jak wroce ze szkoly to ci coś rozpisze

to ja czekam Jaq na twoja opinie ;)

@Topic

generalnie to ty powinnes zaczac sporo pompek robic ;)

Opublikowano

Wgl ile masz lat?

Ogólnie cwiczenia na jedną partie mięsni nie mają sensu. Więc jak coś to lepiej juz cwicz cale ciało. Co z tego ze biceps bedzie duzy jak reszta mala?

Potem widze w szkole "koxa" ktory bica ma w miare a nogi jak patyki że się łamią.

1306263410-U198706.png

Opublikowano

Mam 16 lat i dołożę do tego pompki nie chce mieć jakiś super wyjebanych w kosmos mięśni tylko żebym był trochę silniejszy a nie uchodzić za klasowego słabeusza (oczywiście nie jestem słabeuszem) powiedziałem to w przenośni

Dziękuję wszystkich za odpowiedzi lecą + lub - jak kto lubi :D

mjwpat.png

Opublikowano

Kolejny co go w szkole bija

Zamiast pakowac to zaczalbys biegac codziennie 3km- zwiekszysz szanse na ucieczke

oczywiście nie jestem słabeuszem

Jakbys nie byl to nie zadawalbys takich pytan na takim forum

Back in the day

Trollin' was somethin'

Opublikowano

Z takimi nie treningami nie będziesz miał

super wyjebanych w kosmos mięśni
.

Zacznij z porządnymi treningami ;)

I najlepiej na wszystkie partie mięsni a nie na biceps. Co ci po bicepsie?

Myslisz że silnij kogoś uderzysz?

Co zrobisz samym bicepsem?

Jak ja ci low kickiem nogi połamie.

Na nic ci się to zda. Lepiej pocwicz wszystkie partie mięsni.

1306263410-U198706.png

Opublikowano

odradzam takie cwiczenia samymi hantlami, mam kolege z klasy ktory tylko hantlami cwiczy juz od 2 lat, no miesnie mu sie wyrobily, ale co z tego jak teraz smiesznie wyglada, poprostu nieproporcjonalnie jest "rozjebany", najlepiej jak robic to na wszystko, zeby "rowno" przybywalo.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Wiem że już wszystko podane ale musze to powiedzieć :P

Zapisz się do jakiegoś klubu ;p

Zle wykonujesz czwiczenia ;p Ja też mam problem ćwicze sztangą 30kg 5 seri 30 - 25 -22 -20 -15 :P tez mam 16 lat :P i problem w tym ze niemam w okolicy siłowni i robie więcej podniesień tylko dlatego że nie odczuwa dużego ciężaru =\

I chciałbym znac ćwiczenia które dużo wysiłku potrzebuja ;p Prosze o pomoc ;)

30364378.png

Opublikowano

@UP

To wyciskaj ja ponad glowe (przed i zza glowy), barki ida i tym ciezarem powinno ci byc ciezko.

Moze jeszcze wioslowanie (stajesz pochylony lekko w rozkrou i przyciagasz stange do klaty, wtedy najlepiej ida motyle)

Albo poprostu zalatw skads jeszcze 10 kg obciazenia i gut :D

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

Wiem że już wszystko podane ale musze to powiedzieć :P

Zapisz się do jakiegoś klubu ;p

Zle wykonujesz czwiczenia ;p Ja też mam problem ćwicze sztangą 30kg 5 seri 30 - 25 -22 -20 -15 :P tez mam 16 lat :P i problem w tym ze niemam w okolicy siłowni i robie więcej podniesień tylko dlatego że nie odczuwa dużego ciężaru =\

I chciałbym znac ćwiczenia które dużo wysiłku potrzebuja ;p Prosze o pomoc ;)

Weź się za porządny trening.

Dokup ciężar.

Tyloma ilościami powtórzen spalasz mięsnie.

Cwiczenia na wszystkie partie mięsni.

Ciężar 40 kg by ci spokojnie wystarczył ;)

1306263410-U198706.png

Opublikowano

Witam ja osobiście też zacząłem ćwiczenia ;) i polecam :http://www.kulturystyka.pl/atlas/ramiona.asp#5 Tam masz pokazane jakie ćwiczenia robić i za jakie części ciała odpowiadają . Pozdro

Opublikowano

Beju, również polecam, korzystałem kiedyś z tego. Uborex, tylko pamiętaj, że mięśnie tak szybko nie przyjdą, trzeba być cierpliwym i odpowiednio trenować. Zakup jakiś słabszy sprzęt i będzie jak w bajce ;) Jak ćwiczysz to ćwicz na całe ciało nie zapominaj o tym!

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Ćwiczę trochę ale Robert Burneika nie jestem ale jak masz mało sprzętu na siłce to polecam to :

http://www.kulturystyka.pl/atlas/trening_domatora.htm

+ do tego 3 dni w tygodniu biegania (20 min. starczy) :))

Dietę jak chcesz zastosuj taka : Jak na masę to dużo mięsa i nabiału / Redukcja Malo Węglów / Siła to samo co na masę

Pozdrawiam w razie pytań to PV i bywam 3 razy na tyg jak coś

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...