Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pozbycie Się Cheaterów Niszczących Serwery.

Gość Mounthains

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Coraz częście się widzi, że serwery padają poprzez zniszczenie przez inną osobę. Nie powinno mieć tego miejsca na MPC. Tak więc co zrobimy?

Poszkodowana osoba wysyła do mnie pw z adresem IP hackera. Warto dla dowodu też mi przesłać screena.

Taka osoba otrzymuję blokadę konta na stałe.

Pozdrawiam. Mounthains

Opublikowano

Czy ja czegoś nie rozumiem?

MPC Forum - Cheaty, Boty, Bugi, Hacki do gier online
To jest forum o cheatach.

Ale niech będzie, że używanie cheatów a niszczenie serwerów to co innego...

W takim razie:

1. Czym się różni cheat "nie niszczący serwera" od cheata "niszczącego serwery". Speedhack się do którego zalicza? A Fishbot? A yangbug? A komenda na GM-mode? A kickhack?

Może wypisać co wolno a czego nie...

Ale właściciel serwera pewnie by chciał aby nie były używane żadne cheaty. I można wszystko uzasadnić, że jest niszczące (a bo SH robi lagi, a FB zmniejsza ceny itd - tym samym "niszcząc serwer").

2. Skąd pewność, że osoba wysyłająca PW mówi prawdę? Na screenie nie da się tego udowodnić.

Po za tym blokada na IP to żadne zabezpieczenie.

I osoby "niszczące" serwery miałyby zablokowany dostęp do MPC forum?

Super... Już widzę masę bezpodstawnych zgłoszeń i blokad. Kopie MPC aby zablokowane osoby mogły dalej czytać. Itd.

Nie to, że jestem za niszczeniem serwerów... Ale podejmować takie działanie bez przygotowania i bez możliwości prawidłowej jego realizacji?

Uważam, że lepiej skupić się na zabezpieczaniu serwów przed niszczeniem niż "to". Jakoś kilka polskich dedyków stoi i ma się dobrze. A, że komuś się nie chce/nie umie to już jego wina.

__

Opublikowano

888met, jak ci się nie podoba to wyjdź, nikt ci tu nie każde siedzieć. Ciekawe jak ktoś by tobie rozwalił serwer na dedyku, cieszył byś się ?

Jeśli nie jesteś administratorem, to z decyzją musisz się pogodzić, a nie narzekać, ciesz się że jest jak jest.

Opublikowano
1. Czym się różni cheat "nie niszczący serwera" od cheata "niszczącego serwery". Speedhack się do którego zalicza? A Fishbot? A yangbug? A komenda na GM-mode? A kickhack?

Może wypisać co wolno a czego nie...

Ale właściciel serwera pewnie by chciał aby nie były używane żadne cheaty. I można wszystko uzasadnić, że jest niszczące (a bo SH robi lagi, a FB zmniejsza ceny itd - tym samym "niszcząc serwer").

MPCforum powstało po to aby oszukiwać grę, a nie działać na niekorzyść innym. Niszczenie serwerów to niszczenie czyiś wypocin i starań. Nie wnika w to, czy ktoś używa tego speedhacka, bo tego zakazać nie mogę. Chodzi mi tylko o samo niszczenie.

2. Skąd pewność, że osoba wysyłająca PW mówi prawdę? Na screenie nie da się tego udowodnić.

Po za tym blokada na IP to żadne zabezpieczenie.

Żaden user nie widzi adresów IP na MPC. Osoba dająca mi IP daje mi screena z logów, po czym sprawdzam czy to nie jest jakiś fotomontaż.

I osoby "niszczące" serwery miałyby zablokowany dostęp do MPC forum?

Super... Już widzę masę bezpodstawnych zgłoszeń i blokad. Kopie MPC aby zablokowane osoby mogły dalej czytać. Itd.

Mogę dać głowę, że jest tutaj sporo osób, które posiadają bogate konta i nie chcą stracić tego przez głupotę. Oni zaczną uważać, przez co zmniejszy się zagrożenie zniszczenia serwera.

To na tyle.

Opublikowano

Nie karam tylko osób niszczących serwery dedykowane, ale także hamachi

Opublikowano

wkoncu ktos za to sie wziol :>

mialem serwer hamachi nawet nie reklamowalem na mpcforum.pl

10minut grania

i

,,Pozdrawiam MpcForum''

Zostaniecie wylogowani za 10

itp. :>

Jeżeli uważasz że Ylayron to dziecko które zatrzymało się umysłowo w wieku 5 lat wklej to na swoją sygnaturę.

Opublikowano

Brawo ; )

Jestem zaa ;d

Aktualnie pauzuje z Metinem. Ale jak otrzymam dobrą propozycję (ekipa) na jakiś server to chętnie się dołączę (PL).

Daj like jeśli pomogłem. :-)

Opublikowano

Popieram.

Bo dobra zabawa z metinem to była kilka msc temu.

A teraz? teraz to te "pokolenia " , że się tak wyraże niszczą dobre serwery.

Napewno to nie pomoże 100%, bo niektórzy to muszą dorosnąć i zmądrzeć :]

No ale popieram, Mou +.

50ccab5d1d8b0.png

Opublikowano

Tylko pytanie skąd ja wytrzasne IP tego co się włamał ;/

W logach da radę sprawdzić

Opublikowano

No wreszcie..

Mam SS "Hi , tu wasz kochany hacker z mpc , serwer zostanie wyłączony za 10s" , ale samo SS nic nie zdziała , a autora tamtego serwera nie widziałem ; x.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Hmmm... Popieram i nie popieram. Ban na IP? A jeśli ktoś ma zmienne IP ? (wyłączy router i podłączy ponownie - inne IP / zresetuje komputer - inne IP). Pomysł niezły, tylko zauważ sobie, że da radę zrobić konto i wchodzić poprzez to konto np. w Kafejce Int.? Może skopiować każdy poradnik/tut do notatnika itp. I nie zależy mu na koncie na MPC - woli niszczyć serwery.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Mounthains ale wiesz... zmienic ip to teraz nie problem... ja np nie hackuje serwerow poniewaz nie widze w tym nic dobrego, ani nic na czym mozna by sie zabawic, chetnie bym sobie pogral na tym serwie i jak widze takiego dzieciaka co pisze wiadomosc o tym ze chce sie przed kolegami z reala popisac ze jest niby takim hackerem to mam ochote ja mu na kompa sie wkrasc i pousuwac wszystko... w koncu to nie jest problem...

ZBIERAM +

DAJ +++++++

xmerlinx1.gif

Opublikowano

Hmmm... Popieram i nie popieram. Ban na IP? A jeśli ktoś ma zmienne IP ? (wyłączy router i podłączy ponownie - inne IP / zresetuje komputer - inne IP). Pomysł niezły, tylko zauważ sobie, że da radę zrobić konto i wchodzić poprzez to konto np. w Kafejce Int.? Może skopiować każdy poradnik/tut do notatnika itp. I nie zależy mu na koncie na MPC - woli niszczyć serwery.

Nie ban na IP, tylko blokada konta.

ale jak wy to sprawdzicie . w logach serwera czy w logach forum

Wy mi dacie IP, a ja na tym IP zbanuję konto.

Opublikowano

Bardzo Dobry Pomysł Popieram w 100% !

I mam takie pytanie W Jaki sposób można być gm-em bez włączonego gm mode bo dzisiaj jakis gostek bez nicku biegał u mnie na servie i rozdawał item-y i w dodatku napier... po angielsku .

24b5car.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...