Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Noxms V75 - Reaktywacja ?

Aciek666

NoxMS  

28 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcecie, aby NoxMS ponownie ruszy??

• Tak - Chcia?bym nowe mapy.
      23
    • Tak - Ale chce stare mapy.
      3
    • Nie - Po co ten szajs?
      1
    • Nie wiem - nie anga?uje si?.
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Noooooo witam po długiej przerwie.

Wreszcie uzyskałem po wielu tygodniach męki, walce ze smokami, z teściową (przy której Horntail to pikuś), targowaniem się w spożywczaku i dawanie studentowi na ksero 60 gr. Zewnętrzne\stałe IP.

Mam do dyspozycji słaby internet, no nic. Jak zawsze, ale też serwer będe musiał dopracować nieco chociaż już sporo zrobiłem i nie ma takich problemów.

Żeby serwer nie był nudny, co wy na nowe mapy?

Oto pokaz starej i nowej mapy. No i to, że mam zew. IP :D

35iob4o.png

Serwer jest już w 90% ukończony.

Dodam, że spawny x2 potrafię zrobić. Ale musiałbym mieć 3x lepszy sprzęt niż ten, a mam całkiem niezły jak na 2 lata.

A więc, co wy na to, aby serwer wrócił?

#Edit

Jak coś, to moja 1 mapa.

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano

Tak, oczywiście, dawaj link do bety or w/e. Pogram sobie.

A mapy to nie wiem, jak trzeb będzie ściągać Map.wz nowe to ja podziękuję(chociaż Patch Makerem można robić małe pliki więc nie wiem).

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

2rm9xzl.png

Załączam kolejny obrazek.

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Opublikowano

Aciek, jak co to ja mam sprzęt dobry. mógł bym czasem pohostować ale musiał byś mnie obeznać w temacie, pisz na gg jak coś 8298384

Dawaj linka i gramy ;D

Opublikowano

Czekam na więcej opinii.

Może serwer ruszy, zobaczy się.

Opublikowano

Mówię, stworzyć temat na southperry.pl, trochę ludzi wchodzi, więc może ktoś będzie chciał grać. Wątpię, żeby tutaj dużo ludzi chciało grać, bo po pierwsze za mało ludzi tu wchodzi, po drugie za mało osób z Polski na PS'ach gra(dużo gra, ale na eMS), po trzecie Polskie PS'y są skazane na porażkę, po prostu dużo ludzi grać nie będzie, chyba, że grać będą mogli obcokrajowcy, chociaż też serwer musi mieć "to" coś, żeby ludzi przyciągał.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

zgadzam się, trzeba zrobić reklamę, do tego obcokrajowcy i będzie gites ;)

Opublikowano

Testy przebiegły pozytywnie, nie ma jakiś takich większych problemów z serwerem.

Może już niedlugo bedzie beta, do przetestowania.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Serwer został ukończony, mapy jeszcze jakoś się dorobi. Beta wystartuje w piątek, ale chciałem się jeszcze spytać.

Będę robił aktualkę i będę zmieniał silnik. Na jaki chcecie? v83 czy v88 (poczekać troche i będzie).

Opublikowano

nie jestem zbyt w temacie nowych wersji ale wydaje mi sie ze bedzie lepsza ta co sie mniej sypie. a jesli sie ani ta ani ta nie psuje to mozna wgrac 88 ;)

.

Opublikowano

v83 byłaby najstabilniejsza, ale na v88 jest dużo nowych fajnych rzeczy. Więc nie wiem, to twój wybór.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

Jakby ktoś miał poradnik jak zrzucić rzeczy z v88+ na v83 albo coś to proszę podesłać.

Szukam mappera, zaufanego dodam też, że serwer jednak będzie na v83. Czekałem na v88 ale sie nie doczekam.

Dodam, że jak mi się uda. Będzie gra z własną fabułą i misjami.

Opublikowano

Stary ten Server Bedzie Zaje*** Dobra robota :D A propos V to na pewno bedzie na 83 bo już nie wiem którą ściągać B)

Zadania

[x] zdobyc 50 postów

[x] zdobyc 100 postów

[ ] zdobyc 500 postów

[x] zdobyc pozycje Beginer

[x] zdobyc pozycje Mpc User

607cf5a64e9731553903e142cb435fb33614.png

Opublikowano

Nie wiem czy bedzie zajebisty, a po za tym jednak chyba zostaje przy v83 Ale zaczekam jeszcze do jutra. Jak nie będzie, biore sie za v88 i w najbliższy dzień jak skończe puszczam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

yyy to Server jest on? o.O Jeżeli tak to prosze o linka do stronki bo już nie moge sie doczekać :)

Zadania

[x] zdobyc 50 postów

[x] zdobyc 100 postów

[ ] zdobyc 500 postów

[x] zdobyc pozycje Beginer

[x] zdobyc pozycje Mpc User

607cf5a64e9731553903e142cb435fb33614.png

Opublikowano

Właśnie nie, dzięki nie pomocy cholernym internautom nie mogę się uporać z jednym pier*olonym problemem.

TYLKO 1 PROBLEM, a nikt nie zna odpowiedzi, albo nie chce im sie pisać.

Już zakładałem 2 tematy na RZ, teraz na Kryptodev. Mam nadzieje, że coś z tego wyjdzie.

Opublikowano

Serwer zacznie swoją "działalność" 1 grudnia.

Opublikowano

v75 Wraz z dodatkami +83 +88.

Po prostu przenoszenie wszystkiego z v75 zajeło by mi 2 tygodnie + naprawienie błędów z tydzień.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...