Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy Serwer "Zelos"

bohomas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czemu już sie włącza tylko jakaś inspekcja jest ;p

real-madr_raneshn.png

Absolwent Wyższej Szkoły Robienia Hałasu

Vixen:Warrior/Cler Lv:94 Guild:Marvel Server:PlaySRO(Zeus)

Opublikowano

Ludzie mówiłem Wam, nie napalajcie się na niego -.-.

Zapewne będzie tak jak przed 2 laty. Teraz "niby" bugi naprawiają, a tak naprawdę to nie działa.

1334497071-U17330.png

Opublikowano

hmm ale screeny są z tego silka

real-madr_raneshn.png

Opublikowano

A gdzieś wyczytałem, że nie można uruchamiać gry przez silkroad.exe...to niby przez co? (Loader?)

feavo.jpg

Sygna by bohomas.

Fak Jea! 50% ostrzeżeń ^^

Opublikowano

jak nie zmienisz czegoś w windowsie to niemożna bo sie uaktualnia

real-madr_raneshn.png

Opublikowano

A jakoś nic nie zmieniałem oprócz pliku hosts i nic mi się nie aktualizuje ;)

Czyli, że chyba mam wszystko dobrze. Tylko nie mogę się zalogować na postać. Zarejestrowałem się i jak wpisuje passy to pisze, że źle albo w ogóle nie jest założone konto (jakoś tak). Dziwna sprawa z tym serwem.

feavo.jpg

Sygna by bohomas.

Opublikowano

zobaczymy jutro kolega sie zalogował i chara już robił ale dc dostał

real-madr_raneshn.png

Opublikowano
zobaczymy jutro kolega sie zalogował i chara już robił ale dc dostał

Skąd wiesz co będzie jutro ?

Myślę, że albo serwer nie wypali, albo będzie miał bugi jeden na drugim

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

bo licze na to że będzie działał ;p

wbić na chara sie da tylko że zara crash

real-madr_raneshn.png

Opublikowano

A jakoś nic nie zmieniałem oprócz pliku hosts i nic mi się nie aktualizuje ;)

Czyli, że chyba mam wszystko dobrze. Tylko nie mogę się zalogować na postać. Zarejestrowałem się i jak wpisuje passy to pisze, że źle albo w ogóle nie jest założone konto (jakoś tak). Dziwna sprawa z tym serwem.

bo konto trzeba aktywowac , na e-mail powinna zostac wysłana wiadomośc z linkiem do aktywacji.

Chuja z tego będzie jak z esro ;) L2p zelios team.

Zelos i eSRO to to samo. jeden server, matematycznie mówiąc Zelos=eSRO

Opublikowano

Rejestrowałem się ma kilku stronach, na których (podobno) się zakłada konto. I tylko 1 email mi przyszedl i to chyba z ich forum.

Może mi ktoś podać tytuł emaila jaki dostaliście ? Bo może ja pominąłem :)

feavo.jpg

Sygna by bohomas.

Opublikowano

Rejestrowałem się ma kilku stronach, na których (podobno) się zakłada konto. I tylko 1 email mi przyszedl i to chyba z ich forum.

Może mi ktoś podać tytuł emaila jaki dostaliście ? Bo może ja pominąłem :)

Taki email powinieneś dosta do aktywacji konta.

Nadawca:QuibaX Temat:Zelos Open Beta - Account Activation

...

Ten server to chyba będzie Fake. 24h od oficjalnego otwarcia Open Beta, i udało mi sie raz wbic na konto i chyba zrobic posta...

Strona nie działa też od 24 godzien... WTF..

Opublikowano

Wiec, admin Zelos (Eckoro) daje info na epvp

Zelos Information 

For your information, we have been operating on small number in closed beta, around 20. Then suddenly today we are getting 300 people trying to login at once, soon as server is booted, there are still some unknowns, we are looking into them, to solve the issue.

Just because the login does not work on some minor issues, does not reflect the whole emulator, we have collected some useful data so far and just now to fix it.

Do not spam asking your accounts not working or cannot login, only a number of people have been moved to game database, we will move the rest when the small issues are solved.

I will update this first post with anything relevant as time goes.

Update 1:
For that little duration, was nice to see about 30 people running around attacking mangyangs, next to me 

Update 2:
Still looking into issue.
http://img299.imageshack.us/img299/6068/zelos.jpg
Nice little screenshot from a user.

UPDATE 3:
We have identified the main issue, causing dc on spawning. It was not noticeable before in closed beta, due to being on such a small scale, when we have 200 people running and spawning around it became pretty obvious.

In simple terms, since the spawn range is so big, compared to official versions, you are having a lot more people in your view, it becomes de-sync'd and the server is sending movement, despawn packets etc, that include object IDs, the client is then crashing as it does not have anything with these IDs to correlate to.

This issue has been in the emulator for a while, but just un-noticed, we will be clearing up the spawn code of it and refactoring it, so everything is A-OK.

We would like to thank all of you who have logged today, it has provided us with some useful data so we can progress, after this I can confirm, there will not be any major crash issues like this again, this was quite severe as identified above, most things revolve around the spawn in game.

We will be looking at this and fixing it for next 2 days or so, we will be better organised, so it is less chaos by then also.

Regarding Forum:
There is an issue with apache, which caused CPU to run at 100%, not good. We will also be looking into this. Till then forum is down, we will also be working on get final website design up, so we have better real-time stream of information.

ON

Lynx

Nick: Arisa

LVL: 110

Guild: Kill4Fun

Build: Pacheon + Fire + Force, Pure Str

OFF

Diamond

Nick: Giant

LVL: 110

Guild: ---

Build: Wizzard / Cleric

Opublikowano

jak na moje z tego co widze to to bd jakies gowno na emulatorze sczepia kase na dzieciakach i wyłacza...Pozatym na tym servie jest taka bieda i tyle bugow ze szkoda gadac

Opublikowano

ehh no fajnie się zapowiadało no ale na tworzeniu postaci się zakończyło :/

real-madr_raneshn.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...