Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak Postawić Serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak postawić serwer Dekarona na Win 7 64bit??? Nie moge zainstalować Microsoft SQL server 2000 ponieważ jest to wersja na systemy starsze i 32 bitowe. Czy jest jakaś możliwość by zrobić taki serwer na win 7???

Kończę z MPCforum!!!

BYroboMt2 DEDYK

Badar?? HaHa!!!!

Opublikowano

Jak mam system 64 bitowy to nie zainstaluje SQL server 2000!!! Są inne SQLy 2005/2008 na x64 no ale nie wiem czy będzie działać na innych. Chociaż powinien. Nie będę specjalnie instalował win XP do serwera. Chłopcze ja stworzyłem jeden z najlepszych Serwerów Metin2. Lecz ta gra się zrobiła nudna. A serwer był dla kolegów wiec nie publikowałem go. Więc trochę szacunku. Ja ci nie wypominam co robisz źle a co nie!!

A taki cwaniak jesteś to podaj mi SQL Server 2000 na win 7 64bit.

Linka!

Zobaczymy czy będziesz tak cwaniakować. Jeśli SQL serwer Wyszedł w 1999/2000 to nie ma mowy że były wtedy systemy 64bitowe. Jest podobno jakiś patch by mieć go na x64. Ale to patch a żeby zainstalować patch trzeba mieć zainstalowaną podstawową wersje.

Takie Komentarze zostaw dla siebie

Kończę z MPCforum!!!

BYroboMt2 DEDYK

Badar?? HaHa!!!!

Opublikowano

Jak mam system 64 bitowy to nie zainstaluje SQL server 2000!!! Są inne SQLy 2005/2008 na x64 no ale nie wiem czy będzie działać na innych. Chociaż powinien. Nie będę specjalnie instalował win XP do serwera. Chłopcze ja stworzyłem jeden z najlepszych Serwerów Metin2. Lecz ta gra się zrobiła nudna. A serwer był dla kolegów wiec nie publikowałem go. Więc trochę szacunku. Ja ci nie wypominam co robisz źle a co nie!!

A taki cwaniak jesteś to podaj mi SQL Server 2000 na win 7 64bit.

Linka!

Zobaczymy czy będziesz tak cwaniakować. Jeśli SQL serwer Wyszedł w 1999/2000 to nie ma mowy że były wtedy systemy 64bitowe. Jest podobno jakiś patch by mieć go na x64. Ale to patch a żeby zainstalować patch trzeba mieć zainstalowaną podstawową wersje.

Takie Komentarze zostaw dla siebie

Ten patch nie zmienia 32 w 64, tylko aktualizaje ochronę serveru dla 64....Co do metina, to ja również mam dla najbliższych przyjaciół server <- ze wszystkim, przerobiony od zera przeze mnie, także akurat w dziedzinie metin2, to chwalić się nie ma czym. Na MPC przecież jest tysiące tutoriali i gotowców.

A ty Bandyta nie musisz odrazu mu tak odpowiadać. Chłopak ma prawo zapytać. Według mnie nowsze wersje sql powinny się nadawać do postawienia serveru, to tylko kwestia opcji w nich.

tlofbnowe2.jpg

Opublikowano

No dobra sorki poniosło mnie :D,tak jak up nie ma różnicy tylko troche inne opcje będą w nowszych wersjach będziesz musiał działać intuicyjnie.

1287838054-U230664.jpg

Sygna by me

Opublikowano

No i to mi się podoba. Trzeba było tak na początku pisać. Szkoda ze Win 7 Home nie obsługuje XP mode wtedy nie miałbym problemu. No ale postaram się zrobić na nowszych wersjach.

Kończę z MPCforum!!!

BYroboMt2 DEDYK

Badar?? HaHa!!!!