Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Tworzenie/Edycja Map.

Othello

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż szukam programu do tworzenia/edycji map metin2. Szukałem na forum oraz w spisie, na forum był ów program FreeWorld3D, lecz już albo linki wygasły, a strona producenta nie istnieje (fail, strona reklamowa). Tak więc szukam programu do edycji bądź tworzenia map. Z góry dzięki, Othello.

userbarek.png

www.perfectmt2.pl          

Opublikowano

Aby nie tworzyć nowego tematu, chciałbym jeszcze zapytać, jak edytować mapę (3d), w sensie, po rozpakowaniu season1 i season2, mam dosyć wiele plików (mapek), i jak je edytować w programie freeworld3d?

EDIT: Znalazłem tekstury map itd, lecz potrzebuje modelu 3d, który chciałbym edytować jak to wykonać? I ewentualnie gdzie znajdę plik modelu 3d np. m1?

userbarek.png

www.perfectmt2.pl          

Opublikowano

Nie zrozumiałeś. "potrzebuje modelu 3d" - gdzie on się znajduje w kliencie? Model np. M1 - Chodzi o ukształtowanie ziemi (góry, itd), nie o tekstury.

userbarek.png

www.perfectmt2.pl          

Opublikowano

Bawisz się w spam... Pytam gdzie modele map 3D znajdują się w kliencie? Oraz w jakim rozszerzeniu występują...

userbarek.png

www.perfectmt2.pl          

Opublikowano

OutdoorA1/b1/c1 a Kyrene dobrze mówi. Co Ty myślisz że robili modele 3d na każdą mapkę?

Saying Java is good because it works on all operating systems is like saying anal sex is good because it works on all genders.

Opublikowano

@WoJjTeK

Każda mapka różni się ukształtowaniem, więc myślę że większość - tak. Co do Outdoor'ów w Outdoor znalazłem mapkę Pustyni. A OutdoorA1,B1 itd. Nie mogę rozpakować?

99891088.png

userbarek.png

www.perfectmt2.pl          

Opublikowano

No mówie że outdoorA1 A2 A3 a nie samo Outdoor. Może to stara struktura pliku i się nie da rozpakować. A ukształtowanie mapy to bym się jebnął jakbym musiał dolinę orków modelować w 3d ... height jest od tego.

Saying Java is good because it works on all operating systems is like saying anal sex is good because it works on all genders.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...