Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Postawić Serwa Na No-Ip...?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...

Orientuje Sie Ktos Jak Postawic Serva Na No-Ip+Livebox Tp?

2u6igkp.png

Trzeba Tam Być Żeby Poczuć Tą Atmosfere :-)

Gdzie Najlepsi Kibice W Polsce Są?...To Jest Na To Dowód:

Opublikowano

Głównie Chodzi O Interlude

2u6igkp.png

Opublikowano

Ehh to ja wiem...;]

Tylko Chodzi Mi o No-Ip Poniewaz Mam Liveboxa i Mam Zmienne IP

2u6igkp.png

Opublikowano

W przypadku zmiennego IP sprawa jest bardzo prosta. Istnieją odpowiednie programy typu no-ip client. Możemy go pobrać z www.no-ip.com, www.no-ip.pl.

Tylko pod internet o zmiennym IP!

Zakładamy konto na stronie głównej, następnie logujemy się i tworzymy swój wirtualny host. Np. soul.no-ip.org.

Nastepnie ściągamy i konfigurujemy clienta. Podajemy tam login, hasło i wirtualny host. Natępnie mając włączony program, zmieniamy external i internal hostname w C:\Server\gameserver\config\server.properties oraz C:\Server\login\config\loginserver.properties. UWAGA! Baza danych może mieć inaczej, np external, internal i logging hostnames. Wtedy podaje sie wirtualny host w nich. Pamiętaj, że program musi być zawsze włączony podczas włączania servera i o tym, że patch musi być także ustawiony na wirtualny host.

Proszę bardzo znalazłem dla ciebie i dla innych ;D

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Wielkie Dzieki Za Fatyge...:]

Jesli Orentujesz Sie W Html I Javie...Badz Chcialbys Pomoc W Robieniu Serwa Napisz Na GG...;] Num GG Wysłałem Ci na PW

2u6igkp.png

Opublikowano

no-ip heh stary temat od razu mowie nie jest to zły pomysł ja na łączu 1mb utrzymałem 35 osób ale tylko dzięki wstawka w java dzięki temu dorobiłem się serwera dedykacyjnego co do no-ip kolega zapomniał ci

dodać ze no-ip to wirtualny host co za tym idzie jeśli host się odswierzy (w no-ip) to serwer zwróci wartość disconnected po to jest linijka update w loginserver.properities badz gameserver dawno tego już nie przeglądałem bo osobiście działam teraz na epilogu ale w interlude sadze ze pewnie tą linijkę masz jeśli jej nie znajdziesz to znaczy ze w core jest wbudowany autoupdate i nie masz sie co martwic ale lepiej uprzedzić:)

chaotic.jpg
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...