Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Po Zmianie Hasła Do Mysql , Nie Zapisuje Stanu Gry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Otóż mam dość poważny problem z serwerem. A na czym ten problem polega?

Gdy zmieniłem hasło do myql według instrukcji paninaxa czyli:

wpisz

mysql -u root -pavalonmt2

a pozniej

GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'root'@'%'

IDENTIFIED BY 'noweHaslo' WITH GRANT OPTION;

[ENTER]

flush privileges

[ENTER]

quit

[ENTER]

i teraz mozez wejsc przez navicat na nowym hasle

Własnie tak zrobiłem i co?

Wylogowałem się z serwera , robie restart serwera i co?

Oczą nie wieżę bo?Bo postać jest jeszcze z momentu wlogoania się na serwer kiedy miałem stare chasło , innym użytkownikom też nie zapisało.Co zrobić ??Pomóżcie!!Przy wylogowaniu stałem przy kowalu , a potem jestem znowu w mieście !!Ludzie pomóżcie please!!!!

Opublikowano

mysql -u root -pavalonmt2 

GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'root'@'%' 
IDENTIFIED BY 'noweHaslo' WITH GRANT OPTION;
[ENTER]

Tym udowodniłeś swoją głupotę...

307681428489538142351.png

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

teraz edytuje jakiś losowy plik może to coś pomoże

@Lemur ja bym ci nie radził pisać double postów :O

@Zminiłem hasła w katalogu /root w pliku .mysql_history

Zrobiłem restart serwa stałem tam gdzie powinienem stać , a jak zrobiłem 2 restart serwa , to znowu stoję tam gdzie stałem na początku , co jest???Napiszcie mi proszę o odp

@gdy w navicat zmieniam i klikam edit user to jak dam ok i ponownie edit user to haslo pozostanie takie samo

Opublikowano

Nooo walsnie ja przed zmiana mialem all dobrze a po zmianie hasla mysql tez mi nie zapisuje ? WFT ? moze paninax cos powie ? zreszta co no tam wie ;p KTOS WIE JAK TO NAPRAWIC ????

Opublikowano

refresh i przy okazji czy nikt nie jest w stanie nam pomóc? Czy to jest takie trudne?Normalnie pisze wam , logam postać , restartuje serwwa a ta postać stoi tam gdzie zaczynałem !! No to jest chore !!Pomóżcie korzystałem z tego poradnika:

http://www.mpcforum.pl/topic/118567-tutzmiana-hasla-w-mysql/

1 Problem , gdy klikam edit user , zmienie chasło na takie jakie chce i klikam Ok , to hasło chyba powinno się zmienić , a gdy kline ponowny raz edit user to hasło pozostaje nie zmienione co jest ?

2 Pliki conf wiem gdzie edytować i jak

3 Jak źle coś skonfigurowałem to napiszcie

4 Please pomóżcie , najbardziej Bambus3k™ , on mówi , że zrobiłem typowy błąd.Do tego usera Bambus3k™ prosze o nie krytykowanie mnie w moje 14 urodziny , no fakt jestem głupi :unsure: Ale proszę pomóżcie ja się na MYSQL aż tak nie znam jak wy !!

5 Czy trzeba jak się kliknie manage users dać all użytkownik wszystkie prawa , bo jak dam 2 pierwszym to błąd wysakuje

Opublikowano

refresh i przy okazji czy nikt nie jest w stanie nam pomóc? Czy to jest takie trudne?Normalnie pisze wam , logam postać , restartuje serwwa a ta postać stoi tam gdzie zaczynałem !! No to jest chore !!Pomóżcie korzystałem z tego poradnika:

http://www.mpcforum.pl/topic/118567-tutzmiana-hasla-w-mysql/

1 Problem , gdy klikam edit user , zmienie chasło na takie jakie chce i klikam Ok , to hasło chyba powinno się zmienić , a gdy kline ponowny raz edit user to hasło pozostaje nie zmienione co jest ?

2 Pliki conf wiem gdzie edytować i jak

3 Jak źle coś skonfigurowałem to napiszcie

4 Please pomóżcie , najbardziej Bambus3k™ , on mówi , że zrobiłem typowy błąd.Do tego usera Bambus3k™ prosze o nie krytykowanie mnie w moje 14 urodziny , no fakt jestem głupi :unsure: Ale proszę pomóżcie ja się na MYSQL aż tak nie znam jak wy !!

5 Czy trzeba jak się kliknie manage users dać all użytkownik wszystkie prawa , bo jak dam 2 pierwszym to błąd wysakuje

Ty mi jeszcze powiedz czy wczesniej zmieniales pliki hongkong na english albo jakies inne ??

bb6afecc015f0d43e0f69c81935f5e10_1.jpg

Opublikowano

paninax czy jak mu tam by cos powiedzial albo jakis inny lepek ;/ paninax to sam pewnie nie wie o co chodzi xD pliki dostal i tylko wstawi,l ale to juz swoja droga... w log tez locale zmien moze cos pomoze, ja tez mam ten problemik i mam tak ze czasami zapisuje nawet bym powiedzial przewaznie jak robie reboot pozniej zamykam odpalam serwa restart i off znowu :) ale chcialbym 100% zapisywania :) i to wszystko po zmianie haslo... hmm ciekawe czy dalo by cos gdybym na poczatku gdy robie serwa pozmienial hasla

bb6afecc015f0d43e0f69c81935f5e10_1.jpg

Opublikowano

najgorsze jest to , ze jak w mysql daje user connection potem edit wpisuje chasło jakie w virtual box , daję ok w navicat , a gdy ponownie dam edit user chasło pozostaje niezmienione :( Co mam zrobić?

Opublikowano

Słyszałem o sytuacjach znikającego eq przy przechodzeniu przez teleport lecz mi się to nie zdarzyło więc nie jestem w to wtajemniczony. Zrób kopię plików i przeinstaluj system lub samą bazę MySQL.

307681428489538142351.png

Metin2 Balmora Staff

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...