Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Perfectmt2 - Rewolucja Wśród Privów.

LeeQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

projecty.png

Witajcie, dziś chciałbym was zaprosić do nowego projektu prywatnego dedykowanego serwera Metin2 który nosi nazwę PerfectMT2.

Otóż, chcemy aby PerfectMT2 był czymś nowym, świeższym niż kolejnym serwerem z lekko podniesionymi ratami serwera. Naszym

celem jest przyciągnąć większą kulturalną społeczność graczy Metin2, plany są także aby stworzyć nową, łatwiejszą i ciekawszą

fabułę gry, tak aby podążając rozwojem swojej postaci, zdobywać nowe przedmioty oraz przemierzać inne, wcześniej nie znane

krainy, a za razem tak aby gra na serwerze cieszyła graczy jak i resztę społeczności. Obecnie jest już serwer dedykowany,

lecz potrzebujemy, chętnych osób do pomocy.

Mianowicie szukamy:

- Quest writer'ów (Osoby piszące questy), przynajmniej 2 osóby, gdyby któraś zawiodła

- PHP Scripter'a (Osoby znającej dobrze php), przynajmniej 1 osoba, potrafiąca pisać dynamicznie oraz strukturalnie

- Grafika, przynajmniej 1 lecz dobra osoba, potrafiąca pomóc tworzyć szatę graficzną strony/forum/gry

Głównie zależy nam na pomocy przy pomysłach oraz przy ich wykonaniu. Po powstaniu owego projektu, każdy z osób będących

w grupie administracyjnej, będzie posiadał posadę opiekuna gry (GM), osoby szczytne, którę będą "więcej" czasu poświęcać

na pomoc przy serwerze zostaną nagrodzone posadą administratorów gry (GA), pod których pieczą będą opiekunowie oraz gracze.

Tak więc serdecznie zapraszamy do brania udziału w życiu projektu, każdy pomysł się liczy, jeżeli uważasz że nie nadajesz

się do żadnej z powyższych grup to i tak możesz nam pomóc swoją kreatywnością i pomysłowością.

Strona projektu: Strona główna - KLIK

Forum projektu: FORUM - KLIK

Obecnie forum jest otwarte na wszelkie propozycję tak więc zapraszamy.

Proszę o dodanię prefiksu [iNNE]

userbarek.png
Opublikowano

Naszym celem jest przyciągnąć większą kulturalną społeczność graczy Metin2

Dość wysoko sobie poprzeczkę podnieśliście ^^ bowiem za dużo osób kulturalnych nie ma na tym forum :D , jednak z miłą chęcią poczekam na START serwera . Będziecie mieli rywala jeśli chodzi o tego typu "nowe" serwery ;P ( Fantasticworld ) również chce taki serwer zrobić :) , Poczekamy zobaczymy .

Chętnie bym w czymś pomógł jednak jestem w tym zielony jeśli chodzi o PHP itd . :)

Pozdrawiam

oficjalnelogo.png

Opublikowano

Jasne rozumiem, nie chodzi nam o to aby konkurować z jakimkolwiek serwerem, sam jako administrator dla każdego serwera mam szacunek iż ktoś temu poświęcił swój czas oraz powstał. Chodzi mi o serwer który będzie

sprawiał radość z gry, a zarazem to nie ma być kolejny dedyk hard.

userbarek.png

www.perfectmt2.pl          

Opublikowano

Nie porównujemy się do takich serwerów jak FanstasticWorld i naprawdę nie chcemy być uważani za kogoś kto by mógł zagrozić komuś.

Robimy swoje , nie patrząc na innych. Chcemy aby grało się u nas jak najmilej , nie tracąc każdej cennej minuty życia .

Owszem mamy poprzeczkę , ale jak człowiek nie próboje to nic nie osiągnie.

I jak chcecie by serwer był jak najbardziej urozmaicony to proszę o rejestrację na forum, i pomoc z questami.

Naprawdę bardzo pomożecie, a to tylko któraś setna Waszego czasu ;]

userbarek.png
Opublikowano

Doskonale Cię rozumiem jednak jeśli graczom spodoba się inny serwer to wiadomą rzeczą jest że na ten czy też inny serwer wejdą zobaczą czy zawiera coś ciekawego , jeśli nie to z niego wychodzą (przynajmniej zauważyłem tę tendencję u większości graczy ) Mam nadzieję że tutaj zostaną :P Jeśli będziecie mieli dobre zabezpieczenia to na pewno wejdę i pogram :) , nie znoszę tępych graczy używających DMG 1hit itd ...

Powodzenia w tworzeniu serwera :)

oficjalnelogo.png

Opublikowano

dmg hack jest poważnym problemem lecz postaramy się jak najbardziej go rozwiązać.

Jeżeli chodzi o zabezpieczenia...

Przewidujemy skutki różnych działań, utrudniliśmy dostęp do ftp lecz nawet jeżeli ktoś zdobędzie nasze dane do ftp to i tak nic nie zdziała.

Co do nowości na serwerze.

Planujemy zrobienie całkowicie nowych map , nawet coś w stylu M1 lecz to będzie bardzo dużo monotonnej pracy.

userbarek.png
Opublikowano

@2UP

W pewnym sensie zabezpieczeniem było by nie tworzenie tego tematu (w końcu to forum o cheatach), jak wiadomo w 100% nigdy nie zabezpieczymy serwera, lecz będzie on zabezpieczony na wysokim poziomie, zaś mówiąc o cheater'ach, tak czy siak ów osoba dostanie ban'a im później tym gorzej dla niej (poświęci więcej czasu grze). Mówiąc kulturalną społeczność metin2 mamy właśnie na myśli ujawnianie takich szyderstw, jak granie na hack'ach, gdzie gracze będą mogli otwarcie się z tym zgłaszać, bo na pewno nie będą przez team spławiani.

userbarek.png

www.perfectmt2.pl          

Opublikowano

Myślimy nad takim rozwiązaniem .

Społeczność serwera będzie zgłaszać osoby łamiące zasady gry . W nagrodę będą dostawać punkty na forum.

Za określoną liczbę punktów będzie zdobywać się monety w ItemShopie.

Będzie też może ranking najlepszych stróżów .

Mam nadzieję że to się przyjmie .

Co o tym myślicie?

userbarek.png
Opublikowano

Ok no to chciałbym się zapytać co macie zamiar zmienić / dodać , chodzi mi o mapy czy też ekwipunek misje moby itd.

@up Bardzo dobry pomysł , że też nikt inny na to nie wpadł 0_o ( chyba :P ) Podejście do tematu macie dobre zobaczymy co zdziałacie :)

oficjalnelogo.png

Opublikowano

Oczywiścię będą nowe itemy, zbroje ...

Większość misji, nie chcę skłamać że wszystkie będą także własne, oryginalne.

Gra będzie miała nową fabułe , to mam przez to zamiar powiedziec?

Każda rasa będzie kierować się swoim tj. szlakiem.

Np wojownik będzie miał swoje misje, a ninja swoje.

Będą nowe mapy, jak narazie wielkość nie znana.

Zależy od podejścia osoby od edycji clienta, czy się postara.

Być może będziemi mieli nową dużą mapę, coś w stylu m1, m2 a może pomieszczenia. Zależy.

userbarek.png
Opublikowano

Niech się wypowiedzą inni , ci którzy mają coś sensownego do powiedzenia :P , i Ci którzy mogą pomóc .

Kiedy start serwera ^^ ? :P

oficjalnelogo.png

Opublikowano

Określonej daty nie ma - wszystko zależne od pomysłowości i wykonania. Obecnie jest instalowany firewall, dla zabezpieczenia gm mode bug.

userbarek.png

www.perfectmt2.pl          

Opublikowano

Znając dzieci, oceniają po pozorach..

Mi się wydaję, że serwer będzie dobry...

Jedna sprawa, jest z IS'em, czy będa w nim HWANG"i ? - Jeżeli nie, to już WIELKI Plusik serwera..

Zapraszam do dyskusij nt. Celestial-World.

Aktualnie:

Lvl: ??

Klasa: ??

Królestwo: ???

Server: ???

Nick: ???

Zbieram

add.png, więc jak pomogłam.. Postaw go. ; )

Opublikowano

@wertyuuuuuuuuuu

Jeśli łaska to opis choć przeczytaj, potem się wypowiadaj.

@UP

Hwang'ów nie będzie, będą one dostępne do stworzenia w grze.

userbarek.png

www.perfectmt2.pl          

Opublikowano

W twojej wypowiedzi, nic nie ma...

+ dla serwer'a że nie ma HWANG"ów,

a UP@ pozdrów mame, i do szkoły..

Aktualnie:

Zbieram

Opublikowano

@wertyuuuuuuuuuu

Udzielaj się poprawnie bo w oczy kole (oprucz - oprócz)

Na każdą rzecz trzeba coś zrobić, cóż ciekawego w tym że hwang bedzie u npc..

@UP

Tu nie chodzi o + czy - dla serwera, tylko o to aby każdy zainicjował własny pomysł.

userbarek.png

www.perfectmt2.pl          

Opublikowano

Własnie...

Hwangi u NPC ? - Po co ? Nie umiesz grać ?

Trochę się postarasz, zanim zdobędziesz Stal chociaż...

Czekam na serwer bo zapowiada się świetnie!

Aktualnie:

Zbieram

Opublikowano

Wspominam jeszcze raz, proszę o udzielanie się, w kwestii pomysłów/zmian ;) Aby ułatwić nie którym życie wyłączyłem obecnie aktywację przez email na forum serwera, tak by każdy mógł swobodnie się wypowiedzieć.

userbarek.png

www.perfectmt2.pl          

Opublikowano

zrobcie serwer pvp bo na takich cos sie dzieje jest akcja i frajda z gry i na takich trzeba umiec grac

serwerow do expa jest pelno i sa one nudne i monotonne nic sie na nich nie dzie, nie ma co robic i sa banalna proste

tygf67t8.png
Opublikowano

no niee... kolejny dedyk z item shopem ;/ wiem że trzeba jakoś zarabiać ale wtedy gracze nie mają równych szans

a po poscie autora super sie zapowiadał serv .

No nic czekam dalej na jakiegos fajnego dedyka ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...