Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ban,A Możliwości Gma.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,mam pytanie odnośnie jednego z punktu regulaminu w grze.Jeden z punktów jest taki :

Niedozwolone oprogramowanie

Zarówno używanie niedozwolonego oprogramowania jak i jego rozpowszechnianie jest zabronione. Przez niedozwolone oprogramowanie należy rozumieć wszelkie skrypty/programy/boty, które modyfikują interfejs gry, modyfikują pamięć podręczną gry lub rozwijają postać pod nieobecność gracza.

Kara za pierwszym razem: Stała blokada WSZYSTKICH powiązanych kont (wykluczenie z oferty gry).

Jak Gm może zobaczyć które konta są ze sobą powiązane,a które nie ?

I czy można się przed tym jakoś ochronić ?

Opublikowano

MrPiotrek122@ nie wiem skąd ci to przyszło do głowy, że GM może zobaczyć po IP powiązane konta... mylisz się oni nie mają dostępu do takiej wiedzy...

Topic:

Email, podobne nicki postaci, podobne ID i Hasła.

LOOK

Coś dla stałych spamerów:

Lekcja korzystania z forum część 1

A tu część 2^^

943906349.png

Opublikowano

MrPiotrek122@ nie wiem skąd ci to przyszło do głowy, że GM może zobaczyć po IP powiązane konta... mylisz się oni nie mają dostępu do takiej wiedzy...

Topic:

Email, podobne nicki postaci, podobne ID i Hasła.

GM może i nie ma ale SGM i Administrator ma.Postaw sobie prywatny serwer i zobacz do bazy danych.Zobaczysz tam ip graczy na jaki się zarejestrowali oraz na jakim teraz grają/ostatnio sie zalogowali. Poza tym skąd wiesz czy gameforge nie udostępnił swoim GM aplikacji do sprawdzania ip? Tak np. jak jest w World of Warcraft gdzie GM ma specjalny addon "GM" gdzie może sprawdzać ip gracza.Gameforge jest cenioną firmą na rynku która zatrudnia masę pracowników więc mogę się założyć że takie specjalne oprogramowanie dla swoich GM udostępnili.

Opublikowano

Tylko główny ga może zobaczyc IP w logach nie gm. Gm może jakoś tam zobaczyć Emaila na którym jets konto i banuje wszystkie inne konta z nim powiązane.

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

ja zazwyczaj dostaje wszystkie konta na ten sam email :>

zadne ip

tylko email !!!

Jeżeli uważasz że Ylayron to dziecko które zatrzymało się umysłowo w wieku 5 lat wklej to na swoją sygnaturę.

Opublikowano
Tylko główny ga może zobaczyc IP w logach nie gm. Gm może jakoś tam zobaczyć Emaila na którym jets konto i banuje wszystkie inne konta z nim powiązane.

Czyli jeżeli moje konta są na innych e-mailach,to teoretycznie jestem bezpieczny w 100% ?

Opublikowano

tak czytam ten temat... eh

nie prawda ze tylko email ;)

ip maja ... wiedza wszystko ;)

sa logi ..

swego czasu przy odwolaniu od bana gm mi wszystko wypomnial kazda moja postac;) (a byly na innych mailach)

nawet napisal ze wie ze kupuje yangi od muchogame ;)

wiec uwazajcie :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...