Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Priwy Padaja. Wtf?

PilaT002

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Dzisiaj zauważyłem że większość priwów jest off w tym avalon.

Administrator metin5.pl napisał do graczy aby odczekali bo jak sami widzą nie tylko u nich coś jest nie tak.

Miałem zamiar postawić jakiś serwer, ale nie wiem ocb. Czy to wina złego zarządzania, a to że większość jest off w tym samym czasie jest tylko zbiegiem okoliczności czy nagła plaga hackerów itd.

Piszcie co o tym myślicie.

fwlogo.png

Nie przegap startu.

Dyskusje na temat serwera

klik

Opublikowano

Serwy padają przez hackerów , którzy wpisują magiczną komendę na GM Mode a potem /shutdown i po serwie . Wyłączają privy dla zabawy i żeby kogoś powkurwiać .

Poszukaj na forum , są tego różności na temat jak zablokować tą komendę .

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Ja gram na X-World, też padł ofiarą hackerów, ale dzisiaj już działa. Nie był to pierwszy raz, więc mogli szybciej przywrócić 'stan poprzedni' :)

Opublikowano

Wiem właśnie, ale wtedy mieliśmy jedno niedociągnięcie :/

...yhy, to może mi drogi Mastahu powiesz dlaczego w dalszym ciągu mnożą się na servie boty z 99 lvl i hwangami ? ciekaw jestem kiedy w końcu FeBe się podniesie :(

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

A mnie ciekawi jedno...

Czemu mody edytują posty niektórych na "." bądź "..." ;]

Coś ukrywacie? I tak to prędzej czy później wyjdzie na jaw..

Opublikowano

A mnie ciekawi jedno...

Czemu mody edytują posty niektórych na "." bądź "..." ;]

Coś ukrywacie? I tak to prędzej czy później wyjdzie na jaw..

Raczej ratują Metina , ale Ciebie to nie obchodzi bo i tak wolisz rozjebać wszystkie privy i grać na globalu -.- . Modowie usuwają jedynie te posty typu "jak wpisać komende" itp.

65994253024037513199.png

nie wolno mieć odnośników w sygnie do yt

Opublikowano

Usuwają bo myślą że to coś da... I tak to wyjdzie na jaw a im prędzej się zabezpieczymy tym lepiej ;>

Saying Java is good because it works on all operating systems is like saying anal sex is good because it works on all genders.

Opublikowano

Raczej ratują Metina , ale Ciebie to nie obchodzi bo i tak wolisz rozjebać wszystkie privy i grać na globalu -.- . Modowie usuwają jedynie te posty typu "jak wpisać komende" itp.

Albo Cię zdrowo pogrzało, albo jesteś jakimś niedo*ebanym dzieckiem, które myśli, że ja chce rozwalać serwery...

Otóż przeciwnie, szukam cały czas kogoś, kto mi pomoże się 'zabezpieczyć' więc mi tu nie wmawiaj, że chcę co innego.

Prawda jest taka, że ten kto zna tą komendę/skrypt i tak już z niego/nich korzysta więc cóż...

Serwery padają cały czas przez to, a jak wyjdzie to na jaw, to tylko nam pomoże się przed złem zabezpieczyć.

Trochę myślenia i od razu sytuacja lepiej wygląda nie? Ale najlepiej "nie bo rozwalisz serwery", a i tak już wszystkie padły...

Także modziki kochane, ujawnijcie tą komendę i się razem jakoś zabezpieczymy, a tak to możemy patrzeć jak kolejne privy padają, bo nikt na to rozwiązania nie zna -.-

Trzymanie tego dla siebie również nic nie zdziała, bo i tak to wyjdzie na jaw, prędzej czy później.

Taka prawda :)

Opublikowano

My już 2 razy byliśmy pewni że się zabezpieczyliśmy

na razie dupa :/

ale cały czas pracujemy

widzę że Avalon jednak sobie nie poradził na stronie serwery off

no cóż trzeba szukać dalej aby zablokować to gówno

Teraz wszystkie serwery jadą na jednym wózku

zqfiz8.jpg

Nowicjusz
Opublikowano

Oj Edziu nieładnie;) Nadal Nova OFF:) Chyba jednak cało wyszła tylko PandoraMT2 i może coś jeszcze;) Jednak Moje zdanie na temat Novej się potwierdza... Tam team się aktywuje tylko wtedy gdy coś się dzieje... Lecz aby zrobić event albo chociaż wprowadzić te nowe bronie i mapkę które są obiecywane od przeszło 2-3 miesięcy to już ciężko;) Z Nova jest jak z Naszym Rządem Obiecują niebo ale "gówno" dają.

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Wklej to do Siebie;)

Opublikowano

Jak już wspomnieli wyżej to była wina komendy dzięki której można dać gm mode.

Dodam że serwer x-world pozbył się tego buga.

http://metin2.x-world.pl/

Opublikowano

Serwer

www.metin2.x-world.pl

uporał się z tym problemem, ze zablokowana komendą i nie tylko ;-)

Od 3 dni nie ma żadnych włamów etc. gracze są zadowoleni.

Zapraszam do kontynuacji gry na tym serwerze.

Pozdrawiam

Opublikowano

skryptem php można sobie w nosie podłubać bo neo go nie obsłużą, ale gorzej z komendą bo niestety umysł neo jest na tyle inteligentny ,że gdy przegrają to 30minut wpisują komendę (źle u nich z szukaniem klawiszy na klawiaturze) i priv pada, a jeżeli chcecie to naprawić to tu macie jak:

Cytuje GA AvalonMT2:
w binarce z silnika blokujesz komende /set_event_flag, pamietaj, aby nie zmienic ilosci bitow w pliku oraz w configach poblokowac mozliwosc podpięcia sie jakiejs zdalnej konsoli
i jego drugi cytat:
Ja gdzieś mam MPC forum nie mów im tego jak zablokować set_event_flag

Na skrypt nie ma lekarstwa :( na całe szczęście jescze nie ma bo kiedyś muszą je wymyślić.

Ok mam nadzieję ,że pomogłem.

LEAGUE OF LEGENDS

EU Nordic and East: Bambus3k 30lv ON KARTHUS FOREVER

EU West: xspellmasterx 30lv off

Aktualnie stawiam serwer mc.

Opublikowano

Dobra śmiać mi się chce z was miliony takich samych tematów! Popier.... Was ? co chwile Servery OFF Co się stało !? WTF itp -.-

Co do ghwww właśnie też jest często off to musieli by sie za to chinole wziąc czy jak ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...