Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Archiwum][Tut] Odmień Swój Pulpit

Zatyx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odmień swój nudny pulpit

Witam wszystkich użytkowników MPCForum. Dzisiaj chciałbym napisać poradnik, jak odmienić swój standardowy nudy pulpit na ładnie prezentujący się.

Krok pierwszy

Pierwszym krokiem metamorfozy naszego pulpitu będzie dobranie bardzo ciekawej tapety. W tym celu udajemy się na stronę:

http://wall.alphacoders.com/

Znajdziemy tutaj mnóstwo bardzo interesujących tapet.

Krok drugi

Następnym krokiem będzie pobranie aplikacji o nazwie rocketdock. Jest to naprawdę ciekawa aplikacja, która umożliwia uporządkowanie ikon i łatwy dostęp do często używanych folderów. Aplikację ściągamy pod tym adresem :

http://rocketdock.com/

Krok trzeci

Gdy już ściągniemy i zainstalujemy program to uruchamiamy go. Na górze ekranu pojawi się taki pasek z ikonami. Przeciągamy tam swoje ikonki z pulpitu. Gdy przeciągniemy tam swoje najczęściej używane ikony, to klikamy prawym przyciskiem myszy na pulpit>widok>pokaż ikony pulpitu (odznaczmy to). Oczywiście ten pasek możemy edytować poprzez kliknięcie na niego i wybrania ustawienia paska. Możemy zmienić wygląd, wielkość ikon itp.

W tak oto prosty sposób możemy z takiego pulpitu

stande.jpg

uzyskać taki bardzo ładnie prezentujący się :

poradnikwlasciwa.jpg

To by było na tyle. Miłe komentarze mile widziane :)

Poradnik by Zatyx for MPCForum. Copyright 2010.

Opublikowano

cieszę się , że zatyx napisał tutaj ten tut, na pewno się on przyda paru osobą. Jak będę miała chwile czasu i chęci to na pewno skorzystam z tego poradnika. A tymczasem ślę Ci plusa.

02402750183503470554.png

| exKidMod Soldat | NFS:W Helper|

Opublikowano

o tego szukałem ;)

miałem formata i installka mi gdzieś znikła ( a nie pamiętałem jak to się nazywało xD )

ode mnie masz + i 5

Jeśli pomogłem to proszę o łapkę  w dół.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...