Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Polska Piłka

al0nE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak myślicie polska piłka stanie sie kiedyś taka jak z 20-30 lata temu?

wtedy nawet z Hiszpanami wygraliśmy

hehehasg.png

Sygna by SilverWolf avek by CreatiVe1

Nie bądź pokemon daj - to tylko 3 sek.twojego życia :)

Opublikowano

Hmm..Jak narazie nasza Reprezentacja To Trampkarze..Tylko czyja To Wina..Zarządu? Trenera? Jeśli Bedą Zmiany Wszystko Mozliwe ze Uda Sie Ją Odwrócic;) Na Tor Zwyciezców

Porównaj Sobie Polską Reprezentacje z Zurawskim,Krzynówkiem i Innymi..Oni Najwieksza Robote Robili..a Młodzi..tylko Psuli..;]Takie Jest Moje Zdanie;]

Pozdrawiam

1385378412-U477327.png

By Miyoshi

Opublikowano

@off top

Polska liga jest dobra..

Słabe wyniki to nie wina Smudy.

Przykład:

W klubie jest 4 stoperów. 3 z nich jest z zagranicy.

Smuda robi co może. To co z tego,że przegraliśmy 0-6 z hiszpanią?

@topic

20-30 lat temu w S-Kadrze był Deyna, Szarmach (o ile się nie byle), Lato i inni godni uwagi. Tylko popatrzcie jak to funkcjonuje- czy obrońca 20-30 lat temu miał tak ścisłe określone zadania na boisku? Czy cała drużyna była w obronie? NIE!

Gdyby taki Cris Ronaldo, za którym specjalnie nie przepadam żył w czasach Pelego, to on był by uważany za najlepszego piłkarza wszechczasów.

Zobaczcie, jaka była średnia goli nawet 8-12 lat temu na mundialu. Ok 2.5. A teraz? Marne 1.68.

To nie piłkarze są gorsi, tylko system i filozofia piłki nożnej ewolułuje.

Opublikowano
Hmm..Jak narazie nasza Reprezentacja To Trampkarze..

Nie obrażaj trampkarzy, są lepsi od naszej reprezentacji, w której cały czas siedzą stare wygi, których już tam nie powinno być, według mnie cała reprezentacja powinna pójść do wymiany na młodsze pokolenie.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Nie obrażaj trampkarzy, są lepsi od naszej reprezentacji, w której cały czas siedzą stare wygi, których już tam nie powinno być, według mnie cała reprezentacja powinna pójść do wymiany na młodsze pokolenie.

Nie widzisz jak Smuda odmładza kadrę?! Wprowadził młodego Matuszczyka, w bramce coraz częściej gra Tytoń. W obronie daje szanse Wojtkowiakowi. Najstarszy napastnik ma 28 albo 29 lat.

A najstarszy? Gra Michał Żewłakow, ale ja go uważam za wzór profesjonalisty.

Opublikowano

Polska nigdy nie bedzie taka jak kiedyś, dlaczego? Bo co lepsi piłkarze przechodzą do lig zagranicznych... nie mamy szans, chyba ze w polsce odnajdą sie złoża ropy, gazu, złota i niewiadomo jeszcze czego, zeby sie wzbogacic

90560.jpg

Zanim starość napełni Wasze domy

My będziemy pierwsi - przyjdziemy po kryjomu

W debilnych kostiumach ze sztucznymi rzęsami

Przyjmiecie nas ze strachem z otwartymi oczami

Zobaczcie to wszystko czego się boicie

Ciosy i ostrza odmienią Wasze życie

Zniszczą sen o komforcie - Nowego Chrystusa

Zakrwiawione głowy przestaną się ruszać

Opublikowano

W każdej drużynie musi być jakiś lider (doświadczona osoba). W tej chwili taką rolę pełni Żewłakow.

Smuda zrezygnował z Krzynówka, tak samo mógłby jeszcze grać Wasilewski (po kontuzji już chyba gra).

3-4 doświadczone osoby powinny być w zespole. Oni przynajmniej się poświęcali/ją dla kadry, a nie tak jak "młodzi".

Grają bo grają i nic z tego nie ma (najlepszy przykład Legia - totalne olewanie zespołu - sry jeżeli uraziłem kibiców Legii).

Polska liga ...

Jegiellonia: świetnie gra w tym sezonie - jak tak dalej pójdzie to o mistrzostwo będzie walczyć z Lechią i Koroną.

Lech: w europejskich rozgrywkach średnio (słabe mecze ze "średniakami", za to rewelacja z klubami z wyższej półki).

Legia już się wypowiedziałem.

Wisła: słabiutko, porównując drużynę sprzed 5-7lat to teraz mogą się schować.

Reprezentacja ?

Może na Euro 2012 będzie ZESPÓŁ.

Bo jak na razie to grupka 25-30 zawodników, którzy myślą że potrafią grać.

Jedyni dobrzy zawodnicy w kadrze na ten moment to:

Błaszczykowski (dobra forma w Borussi),

Boenisch (kontuzja),

Lewandowski (jak zacznie wykorzystywać okazje to będzie spoko),

Piszczek (może Smuda wreszcie mu da GRAĆ)

Żewłakow (doświadczony kapitan)

Peszko (ostatnio coś zaczyna grać ... ale afera)

Obraniak (chodź ostatnio nie widziałem meczy z jego udziałem, to technicznie reszta reprezentacji przy nim to małe dzieci)

... Ktoś jeszcze ?

EDIT:

W jednym zdaniu ... MOŻE KIEDYŚ (czyt. 2012) DOBRE CZASY WRÓCĄ :)

Opublikowano

Polska nigdy nie bedzie taka jak kiedyś, dlaczego? Bo co lepsi piłkarze przechodzą do lig zagranicznych... nie mamy szans, chyba ze w polsce odnajdą sie złoża ropy, gazu, złota i niewiadomo jeszcze czego, zeby sie wzbogacic

To co,że najlepsi wyjeżdzają, skoro my sprowadzamy udanych obcokrajowców?

Np Lech Poznan. Nikt w europie nie znał chyba żadnego piłkarza, a jednak udało się mu zremisowac 3;3 i wygrac 2:0. Inwestowane są coraz większe pieniądze, powstają piękne stadiony. Polska piłka idzie do przodu, po co na siłe wyszukiwac negatywów? <_<

@Daxer

Tak. Kamil Grosicki, Bandrowski, Tytoń, ostatnio ożył Fabiański (kibicuje Arsenalowi, ale w tym sezonie Fabian jest kompilacją porażek, dopiero z Patrizanem i Chelsea odżył), Rzeźniczak, Marcin Rybus i Ariel Borysiuk. Do tego (narazie anonimowi) Juniorzy lecha i legi - Jarosław Ratajczyk i Maciej Górski.

Opublikowano

Fabiański nawet łądnie broni ostatnio (właśnie te 2 mecze).

Kamil Grosicki, Bandrowski też ładnie grają.

Marcin Rybus - jak ma dobry dzień to potrafi fajnie grać.

Rzeźniczak, Ariel Borysiuk - a co oni niby sobą prezentują ?

Opublikowano

a co sądzicie o Borucu?

Boruc- zatroskany o siebie bufon, zdradził żonę dla innej Sexbomby. Przeniosł się do Fiorentiny, w Serie A narazie nie zagrał żadnego meczu. Więc nie wiem, jaka przyszłośc w S-kadrze go czeka. Trudno będzie mu wygryźc ze składu violi Freia.

Opublikowano

Po pierwsze rozwaliłbym całe to PZPN !.

według mnie Smuda powinien dawać zawodników doświadczonych Owszem lecz tych młodych powinien uczyć grać robić sparingi lecz z słabymi reprezentacjami...

Na mecze powinien dać doświadczonych zawodników a Polska owszem posiada takich ( Robert Lewandoski . Błaszczykowski , Fabiański , Smolarek itp ) ...

Bramkarze nasi Grają w czołowych ligach lecz daję Tytońia który się dopiero uczy !.

To tyle.

1290020186-U148832.jpg

Opublikowano

Po 1 PZPN bierze tych, którzy grają za darmo lub dadzą im w łapy. Taki Podolski, chciał dojść do reprezentacji Polskii, to go nie chceli, a teraz odnosi wielkie sukcesy. Nie dadzą się rozwijać zawodnikom (słyszeliście o stadionach po powodzi? 2500 zł na głowę na renowacje stadionów szatnii, itp.) Niedługo nie będzie polskiego sportu, zwykła kopanina na boisku, niedługo z San Marino będziemy przegrywać, żenada.

Innym razem.

Opublikowano

Tytoń to cienias ... widzieliście jakie on bramy puszcza ? Przy nim Fabiański to klasa światowa.

Boruc może wróci do kadry ale jak zacznie grać - na co na razie się nie zapowiada.

Powinien zagrać gdzieś w Anglii, jakiś słabszy zespół (po za top 8-10) żeby się pokazać.

Jak przejdzie do jakiegoś lepszego zespołu to pójdzie w ślady Dudka i będzie TYLKO rezerwowym.

A pro po Dudka ...

Jak myślicie - Smuda powinien dać mu jeszcze szanse gry w reprezentacji ?

Opublikowano

@UP

Dudek na treningach Realu więcej robi niż wszyscy bramkarze polskiej ligi razem wzięci ...

Jak byś zauważył Hiszpańska liga jest jedną z najlepszych na świecie (o ile nie najlepsza), więc tam nawet bycie rezerwowym wymaga 100% zaangażowania i dobrej formy.

Opublikowano

Oglądnijcie chociaż raz RM TV (nie Radio Maryja TV, Real Madryt TV) xD. I popatrzcie, jak Dudek broni na treningach. Jego konkurentem jest najlepszy bramkarz świata, łapiący bardzo żadko kontuzje.

Dudek to legenta polskiej piłki, Tomaszewski może mu ochraniacze czyścic.

PS:Ludzie, co wy macie do tego PZPN?! Kto zapłacił Wam za wybudowanie orlika?! Ilu typa Lato zatrudnia w Niemczech, do obserwowania juniorów?!

Opublikowano

Dudek ? Według mnie odwala w realu kawał dobrej roboty a ,że Casillas jest najlepszym bramkarzem na świecie , to Dudek szans nie dostaje i nie może zalapac optymalnej formy .

W zeszłym sezonie dostawał szanse jedynnie w Copa del Rey (puchar Hiszpanii) ale Real odpadł bardzo szybko po fatalnym meczu z Trzecioligowcem .

Wątpie aby Casillas załapal w tym sezonie kontuzji , a Mourinho chce wygrac wszystko wiec w tym sezonie Dudek nawe w Copa del Rey sobie nie pogra .

Miał szanse przed tym sezonem przejsc do jakiejś słabszej drużyny , nie chciał a powinien wedlug mnie , pogralby ,załapam forme i mogłby zagrac dla Polski .

Amen ; )

s1ng5f.jpg
Opublikowano

Co wy tu obmyslacie jakies nie stworzone rzeczy ^^ pilka nozna nie istnieje juz.. przeciez to jest zenada -.-

Zobaczycie co na euro wywina <uh przynajmiej nie musieli przechodzic elminiacji O,o- pewnie by nie przeszli>

sygna1o.jpg

Opublikowano

Widzę fan Realu :D

Wg. mnie Dudek dobrze zrobił, w sumie to głównie przez syna został w Madrycie.

Grać w meczach np. polskiej ligi, a trenować z Realem, to wybór jest chyba oczywisty - nawet kosztem reprezentacji.

A lepsze zespoły ? Do Anglii raczej nie wróci.

Liga włoska ? Chyba NIE - najlepszym przykładem jest Boruc.

Liga hiszpańska ? Grac w słabym zespole który ciągle jest ogrywany przez Barcę, Real, Valencię, Villareal, Deportivo ? Załamka psychiczna xD

Liga francuska ? Może O.Lyon, Marsylia, Auxerre ? Ale bramkarze tam są nietykalni i ciężko byłoby ich zmienić.

Liga niemiecka ? Borussia ? To chyba było by dla niego idealne wyjście. Kilku polaków, czołowa drużyna, niezbyt duża konkurencja.... kto wie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...