Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Ankieta]Furtki

kortax

powiedz co sądzisz smialo  

98 użytkowników zagłosowało

1. 1. co o tym s?dzisz!

• chinczyk klamal
      44
    • zolty mowil prawde
      54

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio gadalem na zoltym serwie z jednym zoltym kolega. powiedzial mi on (wysmial mnie) o tym ze chinczycy ta gre stworzyli i oni ja rozpieprza (po tym jak go dedlem chmurka z DMG). A wiec do rzeczy. Wycisnolem od niego ze do bazy danych serwera mozna dostac sie przec (coż innego) klienta (wlasnie! nie zadne hakierskie programy). opowiedzial mi ze chinczycy wlamuja sie na globalne serwery od gameforge (mowil ze z z8 wola nie ryzykowac ze wzgledy na napiete stosunki z usa czy cos w tym stylu) poprzez jakies ,,gates in client'' czyli tzw furtki ktore zostawiaja programisci w pisanych przez siebie programach. powiedzial (przepowiedzial) tez ze europejskie globale padna przez wlamania. mowil ze oni ,,z nudow'' hackuja lobale i privy (zjeby). Coz zakonczylem z nim polemizacje na ten temat po czym jebnol mnie z ognistego ducha ktory sprzedal mi dmg okolo x20-x30. podsumowujac: chinole porozpieprzaja serwy i ani blokady ani hackshield nie pomoze, bo oni wlamuja sie przez klienta nie przez programy zewnetrzne-.-. zaprosilem go tu na forum i polecilem google translate ale watpie by wszedl. na mpc podniecamy sie dmg x9 i em2 a oni maja x20-x30 a pewnie nawet wiecej (chmurka x20-x30 *5) i jedyny najlepszy farmbot chinski. prosilem go nawet o jakies linki do forow nt haxow do metina a on powiedzial ze u nich nie ma czegos takiego prawie wogole, poniewaz kazdy zainteresowany haxami ma sasiada , a sasiad ma sasiada itd... maja wiec oni siec hakerow!

a teraz P.S.

P.S. do ,,czolowych mozgow MPC" skonczcie pisac programy z zewnatrz klienta! idzcie za przykladem KaMeRa1337. on zajol sie klientem. trzeba ten chinski szajs rozebrac na czescie pierwsze i isc za zoltymi bo narazie jestesmy na starcie gdy oni przed sama meta!!!

DAJ + TO KOSZTUJE.... ALE MALO. TYLKO 1 KLIK. TO LEPIEJ NIŻ DAĆ - BO WTEDY KLIKASZ MOCNIEJ CO SKUTKUJE WIĘKSZYM ZUŻYCIEM MYSZKI!!!!TM

Opublikowano

Doprowadziles mnie do placzu, gratuluje.

No naprawde, strasznie duzo bylo tych "wlaman" na serwery. Od cholery. Z tego co pamietam, to afera z marmurkami byla spowodowana przez SGM`a, ktoremu zachcialo sie bawic. Szybko wylecial z teamu. Byla jeszcze sprawa jakiegos dramatycznego postu z metin2.us, ktorym wszyscy strasznie sie podniecili. Tak bardzo sie podniecili, ze nie zauwazyli ze pisal to zwykly user.

Aha i jedno zajebiscie wazne pytanie: Jak wy sobie wyobrazacie koniec metina? Ze co sie stanie, usuna hackerzy wszystkie postacie? A myslicie ze Gameforge nie ma kopii bezpieczenstwa? Wezcie sie dzieci ogarnijcie, bo tego sie juz czytac nie da. Nabieracie sie na podrobione screeny i podniecacie ze juz za chwilke, juz za momencik bedzie koniec metina. Kazdy kto przejawia chocby znikome objawy inteligencji wie, ze metin bedzie dopoty, dopoki GF bedzie na nim zarabial, czyli pewnie jeszcze ladnych pare lat.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Przykro mi jezeli tak uwazasz. Wiem z doswiadczenia ze jezeli ktos cos pisze (program) zostawia sobie troche hmm... bezwarunkowego dostepu do tej aplikacji np. nawet nie wiesz ze kazdy programista microsoft ma prawo zrobic zdalną rewizje twojego komputera niezaleznie od twojej wiedzy (jezeli komputer tudziez system microsoftu ma polczenie z internetem) i to jest zzawarte w regulaminie ktory jest tak niezmiernie dlugi, ze tylko kilku pokwapilo sie przeczytac. a wieck zoltki na pewno cos sobie zostawily. a co do backupu to uwiez mi ze z baza danych metina da sie zrobic takie rzeczy ze zaden backup nie pomoze! a pozatym kto by chcial dalej grac jak np trudzil sie caly tydzien i wbil np z 80 na 85 a tu mu przywracaja stan z poprzedniego tygodnia i ma 80 -.-

DAJ + TO KOSZTUJE.... ALE MALO. TYLKO 1 KLIK. TO LEPIEJ NIŻ DAĆ - BO WTEDY KLIKASZ MOCNIEJ CO SKUTKUJE WIĘKSZYM ZUŻYCIEM MYSZKI!!!!TM

Opublikowano

Lol poprawiłem sobie humor tym tekstem.

Przez clienta nie da się połączyć z mysql lol to tak jak się łaczyć z jakimś telefonem komórkowym przez pralke :D

Takie przywracanie servera nazywa się Rollback.

Co można zrobić z clientem można tylko skanowac pakiety WPEpro i kopiowac sobie itemki na prvach i to tyle. :P

Opublikowano

Ostatnio gadalem na zoltym serwie z jednym zoltym kolega. powiedzial mi on (wysmial mnie) o tym ze chinczycy ta gre stworzyli i oni ja rozpieprza (po tym jak go dedlem chmurka z DMG). A wiec do rzeczy. Wycisnolem od niego ze do bazy danych serwera mozna dostac sie przec (coż innego) klienta (wlasnie! nie zadne hakierskie programy). opowiedzial mi ze chinczycy wlamuja sie na globalne serwery od gameforge (mowil ze z z8 wola nie ryzykowac ze wzgledy na napiete stosunki z usa czy cos w tym stylu) poprzez jakies ,,gates in client'' czyli tzw furtki ktore zostawiaja programisci w pisanych przez siebie programach. powiedzial (przepowiedzial) tez ze europejskie globale padna przez wlamania. mowil ze oni ,,z nudow'' hackuja lobale i privy (zjeby). Coz zakonczylem z nim polemizacje na ten temat po czym jebnol mnie z ognistego ducha ktory sprzedal mi dmg okolo x20-x30. podsumowujac: chinole porozpieprzaja serwy i ani blokady ani hackshield nie pomoze, bo oni wlamuja sie przez klienta nie przez programy zewnetrzne-.-. zaprosilem go tu na forum i polecilem google translate ale watpie by wszedl. na mpc podniecamy sie dmg x9 i em2 a oni maja x20-x30 a pewnie nawet wiecej (chmurka x20-x30 *5) i jedyny najlepszy farmbot chinski. prosilem go nawet o jakies linki do forow nt haxow do metina a on powiedzial ze u nich nie ma czegos takiego prawie wogole, poniewaz kazdy zainteresowany haxami ma sasiada , a sasiad ma sasiada itd... maja wiec oni siec hakerow!

a teraz P.S.

P.S. do ,,czolowych mozgow MPC" skonczcie pisac programy z zewnatrz klienta! idzcie za przykladem KaMeRa1337. on zajol sie klientem. trzeba ten chinski szajs rozebrac na czescie pierwsze i isc za zoltymi bo narazie jestesmy na starcie gdy oni przed sama meta!!!

Sam to wymyśliłeś czy rodzina pomogła ? xD xD xD

Opublikowano

A ja w to wierze. Chnole zrobili ta gre i zjebia tak samo szybko jak ja zrobili(1-2tyg) bo patrzac po budowie. Ymir tez moze wesprzec hakerow. Bo co.kr tez ma IS. na US nie pojda bo znajac ich wartosc polityczna z USA to by juz chinoli nie bylo. Mnie dziwi jedno: SKAD ONI MAJA TAKA WIEDZE N/T HACKOW!? 0 stron o tematyce podbnej do mpc. Sa szybski od szwabow z elitepvp bo szybciej zrobili nowe itemy nowe lvl. Tyle mam do powiedzenia

Pamietacie co bylo w wakacje na mt2pl? Wlamania chinoli. Chinole rozwalili TuneMt2 a szwaby w odwecie znisczyli yt2sf ddsem WinGM tez padl przez chinoli

z tym dmg tez nie do konca mowisz ja juz zrobilem sobie ze wali 100x :)

Opublikowano

Powiem tyle Szybcy i wściekli Tokio Drift?? myślę że tak oni są tak daleko przed nami jak murzyni za nami u nich ludzi jest od Zaje... tam dzieci wiedzą więcej o cheatach niż większośc ludzi z MPC my dopiero postawiliśmy ''DEDYKA'' oni już z DMG chackiem jeździli my zrobiliśmy 1 hit kilera oni wchodzą do baz danych globali kalkulatorem nikt nie dogoni chinoli jeszcze w ich dziedzinie (Metin2) nie łudźcie się jeśli któryś z nich będzie taki odważny żeby wrzucic to do sieci to GF ma po zarobku i będą musieli sprzątac ''kible'' bo stracą dorobek życia :D no bo weźmy takie 4 Story-Metin2 zarabia więcej w 1 miesiąc co 4 story w pół roku także reasumując jeśli metin2 ma by chackowany BY Żółtków to GF musi napisac swoją grę albo się powieszą

1323380503-U105431.png
Opublikowano

Prosze was Gameforge to globalna spółka na cały świat. Metin nie upadnie choćby niewiadomo ilu hackerów próbowało.Że tak powiem To tak jakby Zaatakować Rosje...

Stop gotowym zestawom komputerowym!

http://www.stopgotowcom.pl/

Masz pytanie? Pisz Pw

Pomogłem? Licze na +

Opublikowano

0 stron o tematyce podbnej do mpc.

A skąd to wiesz? o.O Jak ktoś kiedyś rzekł:

Pod latarnią najciemniej

ja juz zrobilem sobie ze wali 100x :)

A skąd wiesz, że akurat tyle wali? o.O Zwykle wywala po jakichś no nie wiem, 20 razach?..

@top: Ja tam w to nie wierzę, albo autor tematu to wymyślił, albo ten chińczyk po prostu chciał autora nastraszyć ;)

Ten cały "chińczyk" z którym autor tematu rozmawiał jest strasznie inteligentny skoro myśli, że przez clienta da się włamać na serwer...

Tyle ode mnie...

1280314365-U1.png

Opublikowano

a ja sądzę że kortax ma rację, wy nie pamiętacie wielu przypadków które się działy w metini - naprzykład ktoś kiedyś włamał się do polskiej bazy danych na PLu, i dał sobie GM'a

I przez 2 dni CHINOLE reklamowali jakąś chińską stronę ! Cały team wypierał się tego, ależ screany tego zostały, to było bodajże na FENIKS'ie [...]

Chińczycy / Japończycy są to bardzo mądrzy ludzie ! Nie zapominajcie, że to są "Roboty" które całe życie tyrają, głupi przykład: Alfabet, my mamy marne +40 liter, a oni mają ponad 2,8 tys CHIŃSKICH ZNAKÓW ! Potrafią robić wielkie rzeczy, grać w metina też potrafia zajebiśc*ie ... Pamiętam jeszcze stare czasy serwera YmYt2 (Najlepszy serwer) Lub Sfyt2 (2-gi najlepszy)

Na YMyt2 był smok w Oazie, respił się on co 30 minut, potrafil wpasc chinczyk jeden, zabic 30 polaków z PRO epickim eq, i ukrasc caly drop - wszyscy sie zachwycali - Jak on to zrobil, ^^ To są "mózgi" które myślą całkiem inaczej niż inni przeciętni ludzie !

Trzeba się naprawde zastanowić, szkoda że screana tej rozmowy nie zrobiłes - wtedy więcej osób by CI uwierzyło

@PS (Dla żartów ! ) Przeczytajcie moją sygne xP Murzyni też potrafią kraść xddd

Opublikowano

@Qestter1:

Śmieszny jesteś :)

Grałeś kiedyś w 4Story ?

Hmm, ja grałem i powiem Ci jedną rzecz...

Idź sobie np. do keter, co widzisz ?

SETKI świecących się zbroi, broni...

teraz sobie pomnóż ilość zbroi +16++ przez ok 23zł. następnie przez 2 bo są dwie stolice, potem przez 2 bo są dwa światy i przez 14 bo są też ch, aha no i osoby które expią, nie są teraz w grze + nowi gracze, których coraz więcej przybywa :mellow:

Mamy hacki do ulepszania, spoko, pobierz go...

Do ilu ulepszyłeś ?

Ulepszysz do +16 jak masz ZAJEBISTEGO farta.

@Top:

Wydaje mi się, że niedługo policja Cię zwinie...

Dlaczego? Jeżeli ten chińczyk to przeczytał, to teraz jebnął ze śmiechu ;)

Moim zdaniem zrobił Cię w chuja.

Myślę, że to na tyle. Jeżeli metin2 przestanie istnieć, powiadom mnie o tym, a przeproszę za wyśmianie B)

Ps. Dlaczego żółty ?

Skąd wiesz, że się nie podszywał ?

Przepisywałeś wszystkie chińskie znaczki do tłumacza ?

Po angielsku, to równie dobrze mógł rozmawiać z Tobą polak.

No chyba, że znasz chiński w stopniu zaawansowanym i wiesz co pisał.

Poza tym kurwa mać, nie wiesz kto jest po 2-giej stronie !

Ps.2 A może pisał po polsku ? :O

52287137559562145640.png

Opublikowano

Ehhh z wami ciężko się tu dogadać co do programów to prawda autorzy głownie jakieś luki sobie zostawiają żeby było na ich,2 sprawa client to właśnie cześć tej zabawki moze odpowiada za zabawki grze ale z 2 strony czymś się odpala grę?coś co twoje hasło gdzieś wysyła no właśnie:>,włamania na konta graczy mają miejsce konto chronione a jednak wbijają,włamania na konta GMów też bywały:> wiec nie ma co mówić ze nic się nie stanie skoro juz widać tego skutki:D.2sprawa popatrzcie na chinskie serwery widać tych noobów jak na poli smoka latają itp z kad to?serwery tego nie mają w sklepach,gm off:)Gre sie pisze jak wszystko teraz wiec gdzieś ma początek i gdzieś koniec,błędy posiada na pewno;P a kto ich nie ma znać jak twórca^^

Tyle to na mój temat:P

www.e-freemp3.pl

Forum Muzyczne.

Opublikowano

W chinach są ardzo rozbudowane grupy hakerskie to fakt ( są u nich linki na hacki obo jak gadałem z chinolką na QQ to mi dała link do ich SH ;) )

Po 1. Metina zrobili najpierw Koreańczycy i to był Metin ,a Metin2 zrobili już niemcy jak dobrze pamiętam ;) ( więc nic chinolom do bazy danych itp )

Po 2. Jak wszyscy zauważyli nie da sie rozwalic global metinów bo to duża kasa idzie ;)

Pozdro

242662WizKhalifa.png

Opublikowano

mysle ze chinczycy/japonczycy/koreancy(tak naprawde nie wiadomo ktorzy, bo pismo dla nas takie same) maja dostep do bazy danych metina, jednak niszczenie go to jak zacibie kury znoszacej zlote jaja.

Czy oplaca sie niszczyc zrodlo swoich zarobkow?

OMG.TECZA!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...