Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Sms Shop Klonowanie Pkt

Ninja2631

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym tutorialu pokażę jak klonować pkt z sms shopu

Kod sms, który wpiszemy nie jest w żaden sposób filtrowany(tylko funkcja trim), następnie umieszczany bezpośrednio w zapytaniu Nawiasem mówiąc możemy umieścić zamiast kodu co tylko chcemy!

Nasz cel: przerobić kod DOTPAY1 na DOTPAY20. Jak to zrobić? Nic prostszego!

Wysyłamy sms "XX.DOTPAY1" na numer xxxx, dostajemy kod: AQBWCEDR.

Uzupełnijmy formularz:

Nazwa konta: Mawekl

Kod sms: AQBWCEDR

Typ kodu: DOTPAY20

Nie, nie, to nie zadziała OTS wysyła zapytanie:

Kod:

http://dotpay.pl/check_code.php?id=123456&code=DOTPAY20&check=AQBWCEDR&type=sms&del

Dotpay oczywiście zauważa, że nasz kod jest typu DOTPAY1, a nie DOTPAY20 i operacja się nie udaję.

Jak sobie poradzimy? Podepniemy do naszego kodu podrobiony parametr "code":

Nazwa konta: Mawekl

Kod sms: AQBWCEDR&code=DOTPAY1

Typ kodu: DOTPAY20

Dotpay otrzymał zapytanie:

Kod:

http://dotpay.pl/check_code.php?id=123456&code=DOTPAY20&check=AQBWCEDR&code=DOTPAY1&type=sms&del=0

Wysyłając drugi raz parametr "code" nadpisaliśmy oryginalną wartość zmiennej. Co się dokładnie stało?

OTS cały czas myśli, że ma do czynienia z kodem DOTPAY20, dotpay potwierdza, że wszystko jest OK(sprawdził kod DOTPAY1 zamiast DOTPAY20), a my możemy cieszyć się napisem:

Dodano 100 punktow premium do konta: Mawekl !

Jak się zabezpieczyć? wystarczy jakaś prosta funkcja typu htmlspecialchars, urlencode lub po prostu preg_match.

Mam nadzieję, że nie zanudziłem i cokolwiek zrozumieliście ;P

Zapytanko można przerobić na ciekawsze sposoby, ale zostawiam to waszej wyobraźni.

Treść pochodzi z otsoft.

Osobiście nie próbowałem więc proszę o wasze opinie.

P.S Podobno to działa tylko na dotpayu.

Opublikowano

Uuu zaraz sprawdzę na jakimś mało znanym otsie żeby nie był zabezpieczony i dam znać :)

Łap +

" Zawsze trzeba podejmować ryzyko. Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie, gdy będziemy gotowi przyjąć niespodzianki jakie niesie nam los."

— Paulo Coelho

Poproszę o pozytywne oceny

:)

mpcforumbysilvermoons3.jpg

Opublikowano

działa tylko w dotpay? Czy np jak wyśle ap.polskiots2 to dam rade podrobić na 9?

Aha i muszę wysłać ogólnie 1sms za 2,44 i od razu za tym pierwszym dam rade go przerobić na 9zl?

Opublikowano

Na moim (Dbko) Dragon ball nie działa , po wpisaniu tego wyświetla się napis "Spierdalaj noobie" :P

Ale myślę że na tych pseudo rl mapkach bedzie działać bez problemu ...

Opublikowano

Tutek dobry i przydatny,plusik leci.Oczywiście na dobrych serwerach prywatnych na 100% będzie to zabezpieczone ale na takich nowych serwerach albo serwerach robionych przez dzieciaki z pewnością się uda :)

Opublikowano

Trzeba by popróbować na starych serverach, ale ja nie mam funduszy, jak komuś się uda to niech napisze tu albo na PW.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pfff skopiowane z innego forum. Wystarczy wpisać w Google : Jak oszukać dotpay i pierwszy wątek to ten oryginalny ( z otibia.net) :) Pozdrawiam.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

• 2 miesiące temu...
  • 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...