Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dało By Rade Postawic Serva?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w dzisiejszym topicku chcial bym sie zapytac czy dalo by rade postawic prywatny server na dysku zewnetrznym (podlaczony przez USB) ten dysk mial by z 500GB pojemnosci

z gory dziekuje za uwage ! za pomoc oczywiscie ile sie da + lub jak kto woli -  A jeszcze mam male pytanie czy jak bym postawil dedyka czy trzeba tak samo oplacac jak zwykly czy co ??

tesspjp.jpg

Założyłem się z kolegą że jak będe miał 1000 - to wygram piwo. Wiec Daj - a pomożesz mi wygrać piwo :)

Opublikowano

A ty chcesz stawiać dedyka u siebie w domu ? Masz specjalnie klimatyzowany pokój, szafe, łacze jakies 100mbit ?

Co do dysku to zapewne można, lecz strasznie słabo by to chodziło.

nie będę wypierdalał z tego forum. Nie przeczytalem tresci tematu, leci raport za flame. Mam też twoje ip, wiec spodziewaj się jutro o 18:00 napadu na chate. Jusz stary nie zyjesz. Radze wyjechac do innego kraju, bo cie znajde.

Opublikowano

A ty chcesz stawiać dedyka u siebie w domu ? Masz specjalnie klimatyzowany pokój, szafe, łacze jakies 100mbit ?

Co do dysku to zapewne można, lecz strasznie słabo by to chodziło.

co do łącza to mam 100 MB

tesspjp.jpg

Założyłem się z kolegą że jak będe miał 1000 - to wygram piwo. Wiec Daj - a pomożesz mi wygrać piwo :)

Opublikowano

Poszukaj tematu, a nie pierdolisz trzy po trzy...

Kolejny n30s

po 1 na co piszesz wogole jak niewiesz tylko nabijasz se posty... a po 2 gdybym znalazl temat nie zakladal bym go wiec nara !!

tesspjp.jpg

Opublikowano

Na dysku zewnętrznym czemu nie , ale traciłbyś troche na wydajności ze względu na szybkość złącza USB .

Co do drugiego pytania to go nie rozumiem :D

Jak masz kompa i szybkie łącze to już może służyć jako dedyk - komp chodzi 24 na dobę

Jak kupisz dedyka na jakiejś stronie hostingowej to płacisz abonament , przesyłasz im swoje pliki i nadzorujesz nimi przez internet ;)

Opublikowano

Jak masz kompa i szybkie łącze to już może służyć jako dedyk - komp chodzi 24 na dobę

I oczywiście serwer root, bo chyba nie chcemy nazywać emulowanego FreeBSD jako dedyka :D

userbarek.png

www.perfectmt2.pl          

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...