Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa Planeta Odkryta !

PressButton

Rekomendowane odpowiedzi

Admin Cienia
Opublikowano

Też potrafię bawić się w edycje, spójrz na obrazek a nie w tekst. Przydała by ci się lekcja kultury, co z ciebie za moderator. ;)

Chcesz się kłócić o takie bzdury to pw.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

The orbits of planets in the Gliese 581 system are compared to those of our own solar system.

The orbits of planets in the Gliese 581 system

orbits of planets

orbits

@po to jest temat, żeby dyskutować

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Admin Cienia
Opublikowano

Ok, no to wytłumacz dlaczego ta odkryta planeta znajduje się w naszym układzie pomiędzy wenus a ziemią.

Opublikowano

The orbits of planets in the Gliese 581 system are compared to those of our own solar system.

The orbits of planets in the Gliese 581 system are compared

are compared

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Admin Cienia
Opublikowano

Hmm, chyba źle przetłumaczyłem, hah. Nie zmienia to jednak faktu że nie jest to trafne porównanie.

Opublikowano

Hmm, chyba źle przetłumaczyłem, hah. Nie zmienia to jednak faktu że nie jest to trafne porównanie.

Dlatego właśnie proponowałem ci darmowe tłumaczenie od profesjonalisty.

Co nie jest trafne w porównaniu orbit?

Km5iG.png

Opublikowano

głównym powodem szukania takich planet jest to że za 6.000.000 lat wygaśnie słońce a to oznacza że ludzie będą sie musieli przenieść na inną planete dlatego szukają drugiego układu słonecznego z 4 razy większym słońcem

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Admin Cienia
Opublikowano

Nie podali rozmiaru gwiazdy po której krąży ta planeta, słowo porównawcze jest zbyt obszerne do takiej makro skali.

@RootemP

Nie za 6mln tylko 6mld lat, czytałem że się powiększy 100/150 razy.

I po co 4x większe słońce? ;>

Opublikowano

bo 2x większe słońce będzie zbyt małe żeby pomieścić min 20planet czemu 20? bo jeżeli odkryją już ten układ to będzie szukanie planety 4-8 od słońca

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

@up-y

To nie wielkość słońca nas zabije ale temperatury :) I nie mówie tutaj o upałach 200 stopniowych tylko o samym klimacie.

Słońce jak każda gwiazda ma swój początek i koniec (patrz Mandaryna od Wiśniewskiego).

A pomyślał ktoś o dostarczeniu słońcu "paliwa" zamiast emigracji w kosmiczne wypizdowa ?

f.png

Opublikowano

@up

Daje wam starą pralke, kredens, pół płyty wiórowej ale chce miejscówke w promie (najlepiej od okna).

Aha i mam chorobe kosmiczną, gdzieś w okolicach marsa moge puścić pawia - ostrzegam żeby nie było.

PS. Ten pode mną karmi kaczki w szpitalu.

f.png

Opublikowano

Karmie kaczki. ;o

Zobaczymy co "amerykany" wymyślą jeszcze, tj. nie mowie, ze to nie prawda to co wyżej opisane. ; )

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

@Doran

czemu?

Ach człowiek nigdy tam nie doleci dla czego? dla tego że na marsa trudno im jest dolecieć a co dopiero tam a na ksiezyc nie dolecial nikt bo widac dokladnie ze zdiecia i filmy sa zfalszowane ale moge sie mylic ale duzo na to wskazuje :)

hehehasg.png

Sygna by SilverWolf avek by CreatiVe1

Nie bądź pokemon daj - to tylko 3 sek.twojego życia :)

Opublikowano

Taa chuja za 60 lat, a nie poleci daleko. Widzieliście film podróż do przeszłości? Film nagrany może z 30 lat temu czy może więcej i przenieśli się do 2010 roku, i było tyle tam rzeczy "zajebistych" rzeczy. Nie ma robotów jak tam na porządku dziennym. Kiedyś myśleli inaczej o przeszłości, tak samo jak my teraz. Wątpię że w ciągu 60 lat zdołamy zbudować prom który będzie zapierdalał z taką szybkością, że dolecimy tam np. w 1h. Jest to raczej nie możliwe, nasza technika jest fajna, ale musi być zajebista nawet bardzo. Dolecenie tam będzie kwestią kilku stuleci. Chyba że poznamy UFO która da nam swoje spodki hah B) Zresztą może być wiele, nawet tysięcy takich planet podobnych do Ziemi, które są bliżej niż ta odkryta.

Opublikowano

@up

Daje wam starą pralke, kredens, pół płyty wiórowej ale chce miejscówke w promie (najlepiej od okna).

Aha i mam chorobe kosmiczną, gdzieś w okolicach marsa moge puścić pawia - ostrzegam żeby nie było.

Spoko ziomek, znajdzie się miejsce dla ciebie i dla twojej wybranki ;)

Jeszcze tylko trzeba taśmę klejącą skołować i można lecieć

Jestem dinozaurem

Użytkownik od 22 wrz 2007
Opublikowano
Jeszcze tylko trzeba taśmę klejącą skołować i można lecieć

Ja daję taśmę klejącą i chcę miejsce w klasie premium :D

@Top

Na razie nic mnie to nie obchodzi, muszą wynaleźć technologię która pozwoli podróżować z prędkością podobną do prędkości światła, ale ja i tak już wtedy nie będę żył, więc who cares?

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...