Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam nadzieje że mi pomożecie zdecydować. Mam taki problem... Po mojej pierwszej przygodzie w Metin2.PL wbiłem 54 lvl po czym ukradli mi postać, i tak po mojej jedno rocznej pracy zdecydowałem spakować manetki i przenieść się na Prywatne Serwery, było ich dużo i nawet na niektórych zostałem GM'em lecz wszystkie się skończyły, po usuwane, itp. Wiecie, Hackerzy, Boty... I tak zeszły 2 latka, Po tym długim czasie zdecydowałem ze nie opłaca się grac na Prywatnych Serwerach, jak i tak po jakimś czasie moje konta zostaną skasowane, do tego znudził mi się łatwy exp, łatwe eq.. I postanowiłem wrócić na PL'a i tak już na dłużej, i tu powstaje moje pytanie, Kim mam grać ? Wojownik ? Ninja ? Sura? A może i Szaman ? Mam dylemat, ponieważ uważam ze wszystkie postacie są dobre, i tu potrzebuje waszej pomocy, proszę abyście pisali propozycje co do kim mógłbym zagrać, do tego proszę abyście do tego napisali jaka magie mam wybrać oraz uzasadnijcie swoje decyzje, Z góry Dziękuję!

Pozdrawiam Tu6Cozzo!

newsera.png

''Anielska cierpliwość wymaga diabelskiej siły.''

"I am the master of my fate, I am the captain of my soul."

Nie bądź taki żyła! Daj minusika!

Opublikowano

Jeśli chcesz się spr czy naprawdę jesteś dobry polecam grać Szamanem Smokiem (bez buffowania na Bo itp :D To jest Hardcor:) ) Jeśli jedna lubisz łatwiznę Wojownik Mental jest dla ciebie :)

Zapraszam na Syriusza :)

Opublikowano

Hmm.. zależy czy wolisz pvp czy pvm..

Uniwersalne postacie uważam Woja body oraz Daggera ;)

Natomiast jeśli lubisz expić to weź surę wp, mentala

A jeśli chodzi o pvp to BM, Archer, Heler

Opublikowano
Polecam ci Wojownika Body bardzo dobry do pvp

hahhaha body bardzo dobry w pvp hahah nie pisz takich glupot body i mental to 2 najgorsze postacie do pvp

jak chcesz szybko expic to zagraj sura wp najlepszy do expa i lepszy od wojow w pvp

jak koxic w pvp to sura bm albo ninja archerem

Opublikowano

Moja rada:

Do expa:

-Wojownik Mental

-Wojownik Body

Do PvP:

-Sura BM

-Szaman Healer

Dla mnie te są najlepsze do tego :)

Jeśli pomogłem proszę o +++

Ja chcem pomóc każdemu.

Nie lubię cheaterów , a sam nim jestem.

Masz jakieś pytanie ? Pytaj śmiało.

Opublikowano

Ja wole realne zycie:P

W metina juz nie gram miesiac, a myslalem ze skacze za kilka lat. No i dobrze, przynajmniej wszystkie filmy i seriale obejrze :P

Opublikowano

Zalezy tez od skili jezeli chcesz wbijac szybko skile m1-g1 to ninja dagger lub szaman leczenie

Jak chcesz szybko expic to body wystarczy skile m1-m4

bvzbvcjhsfsteamdfdgddf.png: Tubciu123

Nick w grze: [NoS] Tubciu

Dla mnie Liczy się plusioreknampc.png

Userbary i buttony:

18706.png

15221.gif

mpccopy.jpg

Opublikowano

No, wiesz każda postać sie czymś cechuje :P

1.Woj Body - Lepszy w PvP niż w Expie, lecz lepszy na Metki/Bossy :)

2.Woj Mental - Bardzo dobrze sie nim expi, bo mamy dużo defa, gorzej z bossami/metkami mamy małą wartość ataku, więc sami wiecie, ciężko rozgromić jakiegoś bossa,chyba że wyczes eq załatwisz, to ci na 100% sie uda, ale na niższym lvl np. 40lvl Body rozwalisz Wodza orków i to nie z +9 eq a mentalem wątpie :P

3.Sura WP - To właśnie podobne do Mentala, ale lepszy w PvP i w Waleniu bossów, metków.

4.Sura BM - Tym rozgromisz prawie każdego na PvP z Duszkiem na M nawet pociśniesz nawet kilka lvl lepszych od ciebie :D Exp już z tym bardzo źle, jak masz bojowca to Duszek nie odejmuje na nim obrażeń czyli że jest bez użyteczny.

5.Ninja Dagger - Dobrze się Expi/PvP, ogólnie postać stworzona prawie do wszystkiego :) Dobra jest na bossów, gorsza z Metkami, bo 1recznymi trzeba machać, na bossa pójdziesz z jakimiś sztylecikami ;)

6.Ninja Archer - No świetny w Pvp, bardzo zły w Expie ;/ Archerem to tylko Lur, liczy sie w exp, chyba że na bojowcu, to jeszcze ujdzie jakoś:P

7.Szaman Smok - No świetny do buffowania, na nowszych serwerach to sprawdzisz sie np. na BO buffować, ale jak zaczniesz grać na serwerzach do 15 lub niżej to tam to każdy ma już własnego buffka ;/ Do expa słaby, zależy też jak rozdajesz staty czy do buffowania czy do expa (buffy Pomoc,blogo,odbicie) (exp Skowyt, i reszta ;p)

I już ostatnia postać

8.Szaman Healer - Tą postać znam najmniej niestety, dużo nie powiem ;/. W pvp nawet spox, leczenie na M i prawie 2k na około 15 sek będziesz sobie regenerował, do buffowania słabe, nikt nie bierze Leczenia do buffowania, exp no też wmiare ale jak nie masz bojowca, tak to sie uleczysz a tak to nie :P

Wiem że nie które postacie są troche mniej szczegółowo opisane, ale nie każdą grałem a starałem się ci opisać każdą z nich :)

Osobiście prawie zawsze gram wojem

+ graniem woja

Świetnie się expi

Fajnie się rozwala bossy metki

Dobry do dropienia itp.

- graniem wojem

Wysokie ceny, ekwipunku

Nie jest zbyt dobry w PvP

Więc polecam Woja Mentalem zagraj do 30lvl, żeby jak najmniej potów sączyć a na 30lvl sie w bodziaka zmień i tak zostań :)

Jeżeli zaczynasz sam, nie będziesz mieć pomocy od nikogo żadnej pomocy finansowej, to graj tak z tym Mental+Body, bo jak grasz z kimś kto cie podexpi lub da ci eq/kase/poty to zagraj Body do końca ^^

Serwer jaki Polecam :

Astral lub Feniks :) Lubie te 2 serwery, i tylko na nich grałem, więc to argument dlaczego na tych serwerach xD

Sie rozpisałem xD

Większość pewnie będzie miało jakieś inne zadnie na temat wypowiedzi do poszczególnych opisów postaci ale jak sobie chcecie

Tylko prosze nie piszcze jakiś wulgaryzmów itp. ...

Pozdrawiam

Lancer

:[

Opublikowano

Polecam grac albo dagiem albo surą wp obydwoma sie miło expi i zarabia a dmg + eeasy = miodzio ^^

Dasz -??? Ja chce - Daj -'ika ;]

astiumsign.png

Opublikowano

Graj kiim chcesz (kim umiesz)

Polecam sure Wp do expa

Woja mentala do expa jesli masz malo kaski

Woj body jak posiadasz kilkanascie KK na start ;)

Aktualnie pauzuje z Metinem. Ale jak otrzymam dobrą propozycję (ekipa) na jakiś server to chętnie się dołączę (PL).

Daj like jeśli pomogłem. :-)

Opublikowano

Po co pytasz ludzi kim grać... ? To głupie. Graj czym Ci się najlepiej grało na PL'u lub Prywatnym serwie ;P Polecam CI DaGGera (Bardzo dobry do expa jak i do PvP) Lub sure WP (Bardzo dobra do PvM a do PvP trochę większy LvL i KoX ) :) To tyle z mojej strony. !!! Liczę na minusa bo pewnie jakieś ne0 dają plusy ... :(

Opublikowano

Dla mnie to body rządzi moim 35! lvlem z 12k pż aurą m4 350 defa ok 550 ataku z buta niszcze w pvp nawet bmów 35-40 lvle! a wojów to juz elegancko nawet 50 lvl sie zdarzy rozrypac :D

Opublikowano
Dla mnie to body rządzi moim 35! lvlem z 12k pż aurą m4 350 defa ok 550 ataku z buta niszcze w pvp nawet bmów 35-40 lvle! a wojów to juz elegancko nawet 50 lvl sie zdarzy rozrypac
ale tylko i wylacznie dlatego ze masz lepsze eq od nich jak bys takie samo eq jak oni to by cie rozpierdolili
Opublikowano

Dziekuje wszystkim za rady ;) Napewno skorzystam ;)

newsera.png

''Anielska cierpliwość wymaga diabelskiej siły.''

"I am the master of my fate, I am the captain of my soul."

Nie bądź taki żyła! Daj minusika!

Opublikowano

Graj postacią która najbardziej przypada ci do gustu , i którą masz plan na zarobek , ulepszanie jej itd.

Ja oglądłem kilka filmików z FuBu i Violeur'em (Gram na s7) noi Mental przypadł mi do gustu , lecz miałem plan aby grać Surą BM.

Mam to do rozgromienia.

Gram na s7 Wojownikiem Body i nie polecam ci gry nim...drogie ku , monotonne expienie noi o EQ trudno..

Pozostawiam ci wybór samemu ;)

Pozdrawiam.

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...