Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Informatyka] Algorytmy Help!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko mam taki problem.

Musze graficznie zrobić ALGORYTM takiego zadania, a za cholere nie wiem o co kaman.. o.O

Treść zadania:

"definicja ciała na ziemi, księżycu i marsie (definicja ciężar ciała), różnica między pojęciem ciężar, a masy ciała, rożnie wartości

siły ciężkości na ziemi, księżycu i marsie- rożne wartości przyspieszenia gravitacyjnego."

Ja naprawde nie mam pojęcia o co w tym wszystkim chodzi, to jest z przedmiotu "programowanie"

Jezeli tresc zadania jest niepelna (a to możliwe, przepraszam za to jak coś) to zrobcie tak jak umiecie ( lub myslicie ze umiecie, a chociaż próbujecie, dzięki wam za to :) )

Naprawde kadżda pomoc bedzie doceniona

Jeżeli komuś algorytm wyjdzie źle to też sie nic nie stanie :)

Będą plusy, podziekowania, piątki w profilach i co sobie tam jeszce wymyślicie :)

Pozdro

Dziwne uczucie być jednym z ostatnich pokoleń które spędzało swoje dzieciństwo na dworze, a nie przed kompem...

Opublikowano (edytowane)

Siemka.

Ogólnie bym ci napewno pomógł.

Ale jak narazie mogę podać ci wzór jak to powinno

wyglądać. Ze względu na to że treść twojego zadania

jest zupełnie niekompletna dlatego nie rozumiem co ma wykonywać

algorytm. Jeżeli dasz edit'a i podasz dokładną treść to ci to zrobie ;]

Jak narazie moge ci tylko zasegurować jak powinien wyglądać on u góry i na dole.

W środku są znaki zapytania ze względu iż nie mam pojęcia co on ma wykonywać i co wyświetlać.

beztytuuwaft.jpg

Mam nadzieję że chociaż w ten sposób trochę ci pomogłem.

Jak dojdziesz do całej treści swojego zadania opublikuj je tu lub pisz na PW :)

Pozdrawiam ......

P.S jak coś to wole +

P.S2 Jak masz tam wyświetl a potem stop pomiędzy tym powinna być strzałka od wyświetl do stop tak jak od start do wprowadź (A) itd.

Edytowane przez Refresh
Opublikowano

Juz wcześniej przepisałem od kumpla ale dzięki za udzielenie się :) + poleciał :)

Dziwne uczucie być jednym z ostatnich pokoleń które spędzało swoje dzieciństwo na dworze, a nie przed kompem...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...