Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Witam , Banned Na Dysk

YASUNI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim , kiedy pisalem ostatnio ze dostalem bana od nexona , przelozylem dysk na inny i zainstalowalem tam windowsa i combata.Combat na tamtym dysku chodzi , ale wczoraj sciagnelem bota i on byl zawirusowany i musialem zainstalowac windowsa na tym dysku , dlatego ze ma wieksza pojemnosc , równiez zainstalowalem combata ( dysk po formacie oprócz dysku "D" ) i sluchajcie teraz wchodze do combata , a tu dalej ban ;/ Pytanie czy mogłem dostac bana na dysk twardy? , a jezeli tak to co mozna z tym zrobic? Jakie macie propozycje Czy musze zostac przy tamtym dysku?Czy oplaca pisac do Nexona maila? Z tak wielkim problemem , jezeli ktos mi cos doradzi i jego rada wyjdzie na dobre to bede go nagradzał przez miesiac czasu dzień w dzień +++++++ Pozdrawiam i czekam na wasze rady i odpowiedzi.

PROSZĘ KLIKNIJ TUTAJ <<<<<< O TU ;D

Bardzo mi pomozesz :)

932202.png

Kliknij+

Kliknij+

Kliknij+

Kliknij+

Opublikowano

Ban na maca?

Prawdę mówiąc nie wiem jak to działa, ale jesteś przykładem, że można :D

Spróbuj zmienić IP, może dostałeś nowego bana.

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

Heh xD Nie ma takiego czegoś jak ban na dysk...

Ja ci proponuje żebyś przeinstalował odnowa cały komputer, to 100% nie dostaniesz bana.

ZBIERAM - !!

Opublikowano

hahaha ''ban na dysk'' normalnie z krzesła spadłem

Poszukaj w google nie jeden temat znajdziesz , a tak w ogole czytales ze zrozumieniem? Przetlumacze ci w prosciejszym języku. Mam 2 dyski i na dwoch nowe systemy windows xp identyko takie same i teraz kiedy wloze 1 dysk ten na którym dostalem bana combat nie dziala , a kiedy wloze drugi dysk to CA chodzi bez problemu.Teraz kiedy jest aż tak ci wesoło , powiedz dlaczego kiedy wlaczam CA loguje sie , a tu wyskakuje mi komunikat o zwyklym banie na konto? Sluchaj nie ma co sie smiać z tego co slyszalem to beda dawac takie bany równiez chcialem cie poinformować , ze dostalem tego bana na nowym koncie zrobione specjalnie do spamu,bana na perma i do tego na ip czy tam na dysk.Jeżeli rozwiaze sie tą zagadke to potem wszyscy bedą wiedzieć co robic.

A tu masz miedzy innymi taki problem , tylko ze ja juz to zrobilem i dalej nic Forum

932202.png

Kliknij+

Kliknij+

Kliknij+

Kliknij+

Opublikowano

Po prostu zrób pełnego formata i będzie po problemie.

Banów na dysk Nexon na 99,999% nie daje ...

BTW takie rzeczy dzieją się przez pliki cheatów w folderze z grą.

@DOWN

Ciekawe ... jakoś jeszcze ani razu o takim czymś ze strony Nexon'a nie słyszałem.

Gość Klaus aka Black
Opublikowano

@ DO WSZYSTKICH WYŚMIEWAJĄCYCH SIĘ Z ZAŁOŻYCIELA TOPICU !

Brawo dla was. Sami nic nie wiecie a wyśmiewacie. Tak... Jest ban na dysk twardy. (Ban na MAC )

Są różne typy tego bana :

-Karta sieciowa

- Plyta glówna

- Dysk twardy

Itp.

Więc nie piszcie jak nie wiecie.

--- UP. Nexon daje bany na dysk. Więc nie wprowadzaj w błąd. ---

Opublikowano

Heh xD Nie ma takiego czegoś jak ban na dysk...

Ja ci proponuje żebyś przeinstalował odnowa cały komputer, to 100% nie dostaniesz bana.

ano właśnie jest, choc przez Nexon jest on ponoc "zakazany" to może się zdażyc. Otóż każdy Dysk twardy/router/modem ma swój własny unikalny kod tzw. MAC, który o ile dobrze pamiętam składa się z 25-30 znaków.

PS.

top, szczerze wątpie żebyś dostał bana na MACa, popróboj przeinstalowywac i te duperele

deidara2.png

Opublikowano

chłopacy ban na dysk istnieje, takie coś dają go jak się nie mylę w którymś z battlefieldów oraz na konsole.

przeinstalował odnowa cały komputer,

że co kutfa ? jakim cudem chcesz przeinstalować komputer ? przeinstalować możesz jedynie system/ gre/ program

jeśli serio dostałeś bana na dysk ( w co szczerze wątpię) to z CA możesz się pożegnać, jeśli to ban na mac, to kupujesz nowy router, zmieniasz modem, albo kupujesz nową kartę sieciową.

Opublikowano

Dzieki Klaus za poparcie , równiez chciałem dodac ze kiedy spamowalem to na combata wszedł max i wtedy ban poleciał , i to jest mozliwe ze na dysk , bo wtedy GM widzial jakie numery i podzespoły posiada mój komputer. Przynajmniej tak mi sie wydaję. Trudno muszę dysk wymienic , bo gram tylko w combata.

Ci co pomogli , nie smiali sie a nawet poparli macie po + i dzieki za dobre chęci

932202.png

Kliknij+

Kliknij+

Kliknij+

Kliknij+

Opublikowano

Wszyscy co pisali do zalozyciela tego postu ze nie ma bana na dysk i mieli z niego bk a co niektorzy spadli z krzesla to niech juz z niego nie wychodza bo pewnie slyszeli tylko o banie na ip i nic wiecej a udzielaja sie tyle co gowno w dupie!!

Oczywiscie ze jest ban na dysk i latwo mozna go usunac przez zmiane ip dysku lub usunac wszystkie cookies tez moze pomoc

Pozdro dla kumatych

Opublikowano

Nexon kiedyś pisał, że będzie banował w "specjalny" sposób za telekilla.

Aha czyli to tylko za telekilla?

Kiedyś używałem haków a w tym telekilla.

Mam nadzieje że bana nie wyrwę.

Teraz gram od dawnego czasu FULL LEGAL .

Mam nadzieje iż nic złego się nie stanie.

9368_gold.png

Opublikowano

Dzięki panowie za info .

Nie widziałem o tym iż możliwe jest ban na Dysk.

A za co można go dostać ??

Za hacki ?

Musze was zmartwic i ciebie tez iż ja dostałem tego bana za spamowanie ;/ z ręką na sercu NEXON JUZ ZDURNIAL DO RESZTY !

Mam pytanie bo ja dostałem 100% bana na dysk i zmieniałem id dysku , a ban dalej istnieje jak to mozliwe czy dysk posiada jeszcze jakieś dane oprocz ID?

Jeżeli tak , jak to rozwiązać???

PISAC KTO WIE I SIE ZNA NA TYM , TO MOZE NIE TYLKO MI POMÓC !!!

932202.png

Kliknij+

Kliknij+

Kliknij+

Kliknij+

Opublikowano

Adres MAC ... nie wiem w jaki sposób chcesz do zmienić ...

mogłeś także dostać bana na MAC karty sieciowej.

Opublikowano

Adres MAC ... nie wiem w jaki sposób chcesz do zmienić ...

mogłeś także dostać bana na MAC karty sieciowej.

na 1 dysku combat chodzi , a jak przeloze na 2 to juz nie i na dyskach sa nowe systemy windows xp sp3

Zależy mi na tym 2 dysku bo jest szybszy i ma wieksza pojemnosc

932202.png

Kliknij+

Kliknij+

Kliknij+

Kliknij+

Opublikowano

no to podłącz 2 dyski ... na jednym miej tylko CA a drugi zostaw sobie na inne gry/filmy/dane

Opublikowano

no to podłącz 2 dyski ... na jednym miej tylko CA a drugi zostaw sobie na inne gry/filmy/dane

A wiesz lenart to moze sie udać ;d , ale zeby ich system nie wykryl , ze mam dodatkowy dysk, slyszałem ze mają inteligentny system

2 Sprawa kolega zna Maxa , a to on dał mi bana , wiec kolega mówił ze napisze do niego ;D ( no wiesz bana na dysk za spamowanie? ) nie maja prawa za taką rzecz dawac na dysk powinni dać na pisanie , ewentualnie na konto , a nie na dysk

Jak nie pomoze ten mail , to zrobie tak jak ty piszesz :) Łap + mysle , ze temat mozna zamknąć;p bo nic juz nie wymyslimy .

932202.png

Kliknij+

Kliknij+

Kliknij+

Kliknij+

Opublikowano

nie maja prawa za taką rzecz dawac na dysk powinni dać na pisanie , ewentualnie na konto , a nie na dysk

mają to jest ich gra, mogą robić co chcą

ok na Twoje własne życzenie temat zamykam, gdyby go otworzyć to pisz na pw/gg do mnie albo za 3/4 dni pisz na w do Enzila

;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...