Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zaczynam Przygodę Z Silkroadem.

Lubie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka wszystkim ! Ostatnio znudził mi się RoM i Metin2 i postanowiłem w coś pograć. Jak już wiecie wypadło na Silka. Chciałbym się o tej grze dowiedzieć absolutnie wszystkiego, jak na razie to wiem że można być Chińczykiem lub Europejczykiem, że można wybrać między Hunterem, Traderem i Thiefem, ale to praktycznie wszystko. Pobieram już clienta z

http://www.joymax.com/silkroad/

konto czeka zrobione. Chciałbym też wiedzieć jaki jest wybór w serverach, na jakim najlepiej grać, czy jest jakiś polski client (nie żeby po ang. mi przeszkadzał ale po polsku jednak łatwiej by było) i na końcu : o co chodzi w tych botach ? Którego pobrać ? Za wyczerpujące odpowiedzi + lub jak kto woli - i 5*.

KONTO NIEUŻYWANE !!!

MOJE NOWE KONTO TO TrueFaith

Opublikowano

Jest duży wybór serwerów. Ale na każdym to samo, te same raty, moby, rzeczy.

Nie ma takiego na jakim najlepiej grać. Ale sądzę, że na tych 'najświeższych".

Nie ma polskiego klienta. Może kiedyś, może...

Na bocie nie pograsz na isro. :)xD

A tu masz takie informacje ogólne: Silkroad - przeczytaj tematy z działu wprowadzenie.

Jeden z niewielu użytkowników, którzy pamiętają początki tego forum.

85.jpg

Opublikowano

Z tym botem nie zrozumiałem ; P Który będzie pasował do Silkroada którego pobieram ? I może ktoś by napisał na jakim servie gra chętnie bym pograł :P

KONTO NIEUŻYWANE !!!

Opublikowano

Boty na isro są banowane. xD I to ostro. :) A na jakim serwie co? xD Bo i ja nie zrozumiałem tego co napisałeś. :)

@edit Już zrozumiałem. xD Wcześniej źle przeczytałem (Miałem chrzciny i mój stan...).

@up ale co to za granie na bocie jak trzeba go pilnować? xD A i tak może wyhaczyć bana?

85.jpg

Opublikowano

To skąd niby każdy gracz to bot ; p A te inspekcje co tydzień ponoć, a raportnąć kto ma jak same boty :D Tak trzeba rozumować ; p

KONTO NIEUŻYWANE !!!

Opublikowano
Na bocie nie pograsz na isro. :)xD

Fajna bzdura nie ma co....

Spokojnie sobie boc na isro ban jest jak loteria w totka. Zacznij na apollo podrzuca ci 1kk na poczatek.

A i jak zaczynasz bocic czy cos to wejdz do folderu z silkiem i zmien nazwe pliku silksenereder(czy jakos tak, ikona z wykrzyknikiem) i regularnie czysc folder dump(on sie pojawi pozbniej jak go nei masz)

fallenbow.png

Zobacz co to postać robi na evencie ;)http://www.youtube.com/watch?v=uWbIdCG4Tfg

Pomoglem? To nie zapomnij dac +(plusa)!

Opublikowano

Bardzo dzięki za info ! Taka odpowiedź na 1 pytanie to jest coś. A i mam pytanko :

Zacznij na apollo podrzuca ci 1kk na poczatek.

Kto podrzuci ??

KONTO NIEUŻYWANE !!!

Opublikowano

@papasmerf kiedy Ty ostatnio na isro grałeś? Chyba bardzo dawno temu! Spójrz tu: Kliknij. Są puste bo boty zostały zbanowane i nadal się je banuje. Ja wchodząc na mój serwer botów prawie wcale nie widuje...

85.jpg

Opublikowano

Cain, nie chcę cie niepokoić, ale prawie każdy serv jest min. w połowie pełny. I powtarzam moje poprzednie pytanie :

Zacznij na apollo podrzuca ci 1kk na poczatek.

Kto podrzuci ??

KONTO NIEUŻYWANE !!!

Opublikowano

Serwery są wolne, ponieważ wprowadzili te moby na 140lv i nie ma gold farm. Idź sobie do alexandri i zobacz spoty. Prawie każde party tam to boty. GM'mi banują boty tylko na tych serwerach co wyszły nie dawno.

Sig.png

Opublikowano

Ok to mam jeszcze więcej pytań. Które servery są najstarsze (z tego co mówił rosire to na nich najmniej banują), a i właśnie jaki jest max lvl ?? I czy jak dam Pause w downloaderze i wyłączę kompa to po ponownym uruchomieniu będzie się ściągało dalej, od np. 20% ??

KONTO NIEUŻYWANE !!!

Opublikowano

Ok mniej więcej wszystko wiem. A czemu p2p nie pobierać ? Szybciej idzie w ten sposób i można zastopować kiedy się chce.

KONTO NIEUŻYWANE !!!

Opublikowano

więc jedziemy :

Bracie piracie Lumpku;

otóż silkroad jest to taka gra, która różni się od wszystkich głównie rate exp: jest tak niski, że grind ręczny nawet dla obywatela Azji byłby rzeczą niemożliwą... dlatego są boty:

sbot (ok. 20 zł miesiąc wynajęcie)

phbot (4$ miesiąc)

ibot (darmowy)

Co do tego jaki najlepszy; sbot co do tego jaki najwydajniejszy (najwięcej clientów odpalisz; w tej grze liczy się, bo jak robić 1 chara to robisz 8/8 pt nooków farmiących Ci golda, ale to inna historia <3); ibot uniwersalny i najbardziej kłopotliwy (loader itd)

Co do początku gry:

W silkroada nie ma po co zaczynać od 0. Jeśli masz ochotę zagrać wyłóż te 100zł i kup chociaż postać na 80+lvl-u ze sporym zapasem SP (skill point). Da Ci to jakiś start, lepiej się nauczyć na takim lvl-u. Poczytaj poradniki również...

Serwery najlepiej te od hera w górę, to moje zdanie, bo najlepiej tam zarobisz (tzn. nie wszyscy mają 110FF full nova +11 ...) możesz robić taxi za gold itd... polecam stronkę rev6.com

Co do jobów to są one na poziomie DEAD (może z 15 osób na servie robi joby w danej chwili ... żenada) Pobawić się można od 101+++

Głównie czytaj, czytaj i jeszcze raz przeczytaj wszystko na tym i innych forach

LifeSro

FusionRoad

Admin Cienia
Opublikowano

Musisz wiedzieć że tutaj niema takich botów jak speedhacki, bugi na kase, autokille, teleporty itd. Tutaj nie możesz na żaden sposób oszukać. Boty robią tutaj tylko to co ty możesz robić a w aktualnym momencie lepiej grać bez bota.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano
mama by mi nie pozwoliła ; p

to chyba wszytko wyjaśnia jeśli chodzi o Twój początek w grze... ? Mama również zabroni Ci włączać kompa na noc itd. (lvl up do 90 przy taxerze 24/7 gap 0 zajmie Ci ok 2-3 tygodnie 24/7) Twoja przygoda skończy się na ok. 40lvl-u nie ma co się rozpisywać wielu takich pr0 graczy było...

LifeSro

FusionRoad

Admin Cienia
Opublikowano

Po prostu według mnie to się nie opłaca, chyba że masz uzbierane 8 osób i farmicie sp w jakimś party, Lub dopiero na wyższym lvlu'

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Jak ja widzę że tak gadacie to mi się odechciewa grać :mellow: Chyba jednak wrócę do tego metina patrząc na gry typu 4 story ( 4 story RoM Rappelz wszystko to jeden but... )

KONTO NIEUŻYWANE !!!

Opublikowano

faktycznie silkroad jest niesamowicie specyficzny... zacznij grać na jakimś privie może się przekonasz do tej gry...

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

A ja tam w ogóle nie chce widzieć neometinowców w silku "Żal mi was dzieci!!!" dobrze że się nie skusisz czym was mniej tym lepiej :angry:

myl07.png

cSRO - OFFLINE

Server: ÍőµŔáۡĺ

Nick: MyL0

Level: 101

Build: Bicheon / Light /Cold / Pure INT

Guild: TheKillers * EliTe

Farming is finished 1.860.000

Opublikowano

Zeby ogarnac sro to chyba trzeba wiedziec 10x wiecej rzeczy niz w metinie ale jak sie wyrobisz to git..

Goldfarma to puszczanie bota na mobach o kilka lvli mniejszych(takich ze nie padniesz) i zbieranie duzej ilosci golda >nastepnie sprzedawanie ich np na allegro itd.

sygna1o.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...