Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy Ja Się Nie Znam Na Cenach, Czy Brać Tego X-Klocka?

Rekomendowane odpowiedzi

Legenda
Opublikowano

Ja bym go nie brał.

Niby tani tak ale Arcade już wyszedł z mody.

Nie jest to żaden sklep tylko człowieczek więc jeszcze ci wyśle plasteline zamiast x'a.

Uzbieraj troche iecej i kupuj slima.

Opublikowano

Czyli kupuje starego xklocka, z jakimś dyskiem 60-120gb, przerobiony, Zauważyłem, że jest dużo fajnych gier, a grafika lepsza niż na Playstation :)

Innym razem.

Opublikowano
Lepsza niż na ps3?Wątpie
Tego xboxa jak nowy można kupić za 150 zł. A żeby kupić ps3 slim w dobrym stanie trzeba wydać około 1000 zł cwaniaku.

Innym razem.

Opublikowano

Co cwaniaku ty mi tu gadasz o cenach, a ja o grafice.Normalne,że xbox jest tanszy ,bo jest gorszy.

Opublikowano

Po za tym za ceną idzie jakość, teraz dopiero co Microsoft dodał parę dodatków z wielkiej łaski, takich które powinny być od początku, jak to było w PS3, a i tak X nie dorównuje jeszcze PS3. Za rok, dwa, wyjdzie jeszcze jedna wersja X'a która będzie posiadała to co ma PS3 od początku, bo dla Microsoftu liczy się tylko kasa, bo po co gracze mają kupować kompletną konsolę, kiedy można co rok-kilka dodawać parę nowych rzeczy i zarobić 3x więcej(przykład: kupiłeś Arcade bez dysku, a za niedługo gry będą wymagały dysku, a zewnętrzne np. pendrive nie będą z tymi grami działać i już żeby pograć musisz kupić nową wersję konsoli). Między innymi dlatego uważam PS3 za lepsze, bo Sony nie żeruje na pieniądzach konsumentów, tylko daje od początku gotowy produkt i nie musisz go zmieniać tak jak to jest z X-Box'em(możesz mieć nawet najstarszą wersję PS3, a nie będzie ona się różniła praktycznie niczym od najnowszej, może tylko poza objętością dysku).

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Wiecie Microsoft dodał jedną bardzo ważną cechę której nie ma żaden inny sprzęt do gier, a mianowicie awaryjność :rolleyes:

<3 <3 <3

Weteran
Opublikowano

Zniszcze Cie

Xbox jest tanszy dlatego ze PS3 ma jeszcze inne funkcje niz granie w gry

np : blueray

Mam w nosie co mi dasz , ale jak juz to Zbieram minusy

mpccopy.jpg

Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn.

Odpowiedź: KOKOS, a ty co myślałeś? ;p

Opublikowano

ps3 jest dla ludzi z zbyt dużą ilością pieniędzy (stać Cię na 150zł za grę ? mnie nie...) Mam x-a Elite nie narzekam wszystko śmiga przerobiony jest oczywiście ^^ Grafika (grałem na ps3 i Wii) jest bardzo dobra praktycznie nie ma różnicy...

Co do tych "dodatkowych opcji" to wg mnie śmieci O_o jak chcesz mieć taką stację podłącz komputer do TV

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano
Co do tych "dodatkowych opcji" to wg mnie śmieci O_o jak chcesz mieć taką stację podłącz komputer do TV

Śmieci... Wolisz wydać 1000zł+ na napęd Blue-Ray do komputera, czy wydać 1000zł na konsolę, która ma ten napęd, do tego nie płacisz za granie w sieci(do tego w Polsce PSN jest legalny), masz multimedialną maszynkę. A XBox co? Nie dość, że M$ z wielką łaską dodaje co parę lat jakiś dodatek, który PS3 posiada od początku, to jeszcze każe płacić za multiplayer, XBox Live w Polsce jest jeszcze nielegalny, do tego X'y są bardziej awaryjne od PS3(RROD i po sprawie). Do tego, jak masz np. takiego Arcade to niedługo musisz go wymienić na lepszy model. PS3>XBox(i nie jestem jakimś tam fanboy'em).

ps3 jest dla ludzi z zbyt dużą ilością pieniędzy (stać Cię na 150zł za grę ? mnie nie...) Mam x-a Elite nie narzekam wszystko śmiga przerobiony jest oczywiście ^^ Grafika (grałem na ps3 i Wii) jest bardzo dobra praktycznie nie ma różnicy...

Kto Ci każe kupować nowe gry, zawsze natrafisz na jakieś promocje, reedycje itp. Przerobienie automatycznie wiąże się z utratą gwarancji i banicją konsoli, a przy większej awaryjności nie chciałbym być bez żadnej gwarancji. Co do grafiki - nawet najwięksi Xbox-fani po zobaczeniu GT5 i Killzone 3 zastanawiają się nad kupnem PS3.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Nie trzeba kupować tak drogo nikt ci nie każe, jak ktoś chce i ma pieniądze to czemu nie... . Mam ps3 i kupuje gry za 100zł. Ściąganie gier z neta na xboxa to jest świństwo ja takich ludzi nie nazywam piratami tylko śmieciami. Tam w ameryce zapier*alają całymi dniami żeby zrobić grę a ty sobie ją pobierasz w 3h za darmo... Myślisz że oni zrobili tą grę żebyś mógł se w nią zagrać nie płacąc za nią? To jesteś w błędzie. Ci ludzie też chcą pieniądze tak samo jak ty oni mają rodziny które muszą utrzymać, podatki, za to wszystko płacą pieniędzmi graczy(których jest coraz mniej przez piratów). Dostarczają ci rozrywki, nie zapomnianych wrażeń, dają ci tak wiele a ty im nic nie dajesz. Czy zachowujesz się uczciwie ? już tam wale to prawo ale wobec tych ludzi? W pełni popieram akcje "Nie przerabiam, nie kradne." Ja jako prawdziwy gracz uważam, że ci ludzie zasługują na moje pieniądze. Kupowałem, kupuje i będę kupować oryginalne gry. To tyle z mojej strony, jeśli tego nie rozumiesz to znaczy że jesteś jeszcze gówniarzem, który nie wie co to ciężka praca.

Jeśli chodzi o moc PS3 i xbox-a360 to PS3 ma prawie 3-krotnie większa moc obliczeniową co można zauważyć grając w Uncharted 2 albo God of War 3, grafika której zapewne nie będzie nigdy na xboxie.

Porównajcie sobie:

http://pl.wikipedia.org/wiki/PlayStation_3

http://pl.wikipedia.org/wiki/Xbox_360

PS. Jedyne czego brakuje w PS3 to tego xbox live ale nie abonamentu xD tylko tych funkcji cross chat itd. To jedyne czym xbox może się pochwalić no i innymi ekscluzivami. Chociaż tam wole te na ps3 (;

Homo sum; humani nil a me alienum puto. - Człowiekiem jestem; nic co ludzkie nie jest mi obce.