Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zrobiłem sobie napis w Gimpie ale nie wiem jak wyciąć białe tło że sa same napisy wycięte same bez tła i je można dowolnie układać wie ktoś jak takie coś zrobić ??

Pozdro

signature0a.png
Opublikowano

Nie wiem czy w gimpie tak jest ale ... W PS jest mozliwosc wybrania na poczatku jakie tlo ma byc np. biale, transparency i w takim wypadku bierze sie transparency i jest bez tla :)

Opublikowano

Nie stety nie posiadam PS :[ mi chodzi żeby sam napis został bez tego tła a może ktoś powiedzieć jak je wyciąć żeby zostały same litery ?? z tym podcieniem ??

d816704850.jpg

signature0a.png
Opublikowano
Nie wiem czy w gimpie tak jest ale ... W PS jest mozliwosc wybrania na poczatku jakie tlo ma byc np. biale, transparency i w takim wypadku bierze sie transparency i jest bez tla :)

vouch.

Poszukaj przy zapisie badz gdzies w preferencjach obrazu czy nie ma opcji transparency badz przezroczystosci ( w pl wersji, przynajmniej ja taka mam na linuxie)

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano
vouch.

Poszukaj przy zapisie badz gdzies w preferencjach obrazu czy nie ma opcji transparency badz przezroczystosci ( w pl wersji, przynajmniej ja taka mam na linuxie)

Nie ma takiego czegoś u mnie :/

signature0a.png
Opublikowano

Gimp 2.4.4 wersja niestabilna

Plik>Nowy>Opcje zaawansowane

nowymj8.jpg

I przy wypełnieniu ustawiasz np: kolor pierwszoplanowy a przy kolorach początkowych nie zmienionych masz czarny.

A ustawienie przeźroczystości masz w warstwach(okna dialogowe>warstwy)

Opublikowano

@up

SYGNATURY

1. Zabronione jest umieszczanie odnośników w sygnaturkach na zewnątrz forum. Dotyczy to w szczególności Programów partnerskich, allegro oraz innych form zarabiania. Za link zewnętrzny uważany jest również napis na obrazku będący częścią sygnaturki.

2. Sygnatura nie może mieć więcej niż 5 linii tekstu, natomiast Wysokość obrazków w sygnaturze nie może mieć większej łącznej wysokości niż 200px.

3. Zabronione jest używanie przekleństw w sygnaturach, bądź obrażanie innych.

4. Niezastosowanie się do wyżej wymienionych zasad dotyczących sygnaturek, będzie skutkowało warnem pierwszego poziomu, wraz z całkowitym usunięciem sygnaturki.

Wyciągnięte z regulaminu globalnego...

@edit

Szybki jesteś...

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png