Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak Postawić Serwer Oss ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Otóż próbowałem kilka razy stawiać serwer hamachi i próby były nieudane , ponieważ mam ciągle

connection refused a No-Hamachi na zmiennym IP nie postawie bo się nie da , a rozwiązanie z No-IP monotonne...

Pomyślałem sobie że zrobie OSS'a na którym będe jak nazwa wskazuje sam i będę się bawił tzn. tworzył bronie itd itp.

testował all itp itd.

Pytanie jest następujące :

Jak postawić serwer Only Solo (pl.Tylko sam) bez użycia hamachi oraz innych rzeczy.

Chodzi mi o to , aby serwer nie musiał wymagać połączeń z internetem , ponieważ iPlus ma

pierdolone transfery , przez które jak stawiasz serwa to po ok. 5 godz pracy zrywa połączenie i

musisz zamówić dodatkowe Mb. Takie to jest dokurwiające że to huj. (Sorry że używam tutaj wielu wulgaryzmów , ale sie nie da).

Za doskonałą odpowiedź oferuję Limit +'ików 5* x2 oraz Komento i sposobik na CsYt2 na gildię od 40 lv (Są od 120Lv).

Wiem wiem że pisałem aby ich nie robić , ale muszę postawić OSS'a bo nie wytrzymam a to tylko jedno z "większych" ofert do

zaoferowania w tym temacie :)

BARDZO dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam :)

Dhil.

PS. To pytanie zadaję , ponieważ na MPC nie ma żadnego takiego tutorial'a a wiem że mój kuzyn w wrocławiu ma taki OSS

bez neta , a nie mam do niego nr a potrzebuję szybkiej odpowiedzi.

Jesio raz DZIĘKUJE :)

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Jeśli próbowałeś postawić serwer to zapewne wiesz jak się ustawia wszystko w sysinstall.

Lecz musisz zainstalować kartę loopback i wtedy ustawić ta karte loopback jako karte sieciową, i wtedy będziesz mógł grać " OOS "

co do karty loopback myslę, ze potrafisz też obsługe szukaj, ale w razie czego pisz pw.

nie będę wypierdalał z tego forum. Nie przeczytalem tresci tematu, leci raport za flame. Mam też twoje ip, wiec spodziewaj się jutro o 18:00 napadu na chate. Jusz stary nie zyjesz. Radze wyjechac do innego kraju, bo cie znajde.

Opublikowano (edytowane)

Tak , tylko że w momencie gdy wpisujemy

/etc/rc.d/netif restart i powtarzamy krok aby ustawiło domyślne IP nie mam IP w IPv4 Address

tylko w tym drugim... pole IPv4 Address jest puste :/

Jeżeli mógłbyś podsunąć jakiegoś tuta , lub opisać mi tutaj co mam krok po kroku robić :P to byłbym cholernie wdzięczny :)

Sugerowałem się tym tut-em :

To jest ukryta treść, proszę

:D

@Edit

Najbardziej chyba potrzebna mi jest konfiguracja karty Loopback...

@Edit 2 Problem rozwiązany :) Proszę moda o zamknięcie :)

Edytowane przez Dhil

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...