Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka all.

Piszę tu do osób którę się znają na rzeczy.

Konkretnie mam problem. Nie dawno bawiłem się w Photoshopie

i znalazłem tutka "jak zrobić własny szablon" dobra jasna sprawa narysowałem

sobie ten piękny szablon. I tu właśnie robią mi się poważne schodzy...

Gdy mam już narysowaną stronę to co mam teraz zrobić ? Bym potrzebował chyba jakiegoś kodu czy cuś ?

Zupełnie zielony w te klocki to nie jestem miałem już kilka stronek :

np. - www.konopia.za.pl lub www.refreshmt2.za.pl tylko że tam kod był czyiś a ja zmieniałem tylko

grafiki itp.

Chcę stworzyć konkretnie całkowicie własny szablon a nawet oprogramowanie strony.

Proszę was o wtajemniczenie mnie w te klocki.

Oczywiście dla aktywnych pozytywnie polecą + ;]

Pozdrawiam

Opublikowano

Musi być ten plik (edytowany w PS) zapisany jako *.PSD.

I co teraz zrobisz? Spuścisz psy? Albo pszczoły? Albo psy z pszczołami w ustach, tak że kiedy szczekają, strzelają nimi w ciebie?

Opublikowano

To nie takie łatwe...

Musisz nauczyć się html, css + php, mysql, js mile widziane by zrobić coś funkcjonalnego

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano

Ziomki ja to wszystko wiem.

Nie oczekiwałem takiej odpowiedzi ... -.-

Plik mam zapisany w PSD no ale co z tego ? Skoro to robiłem to chyba normalka że w Photoshopie zresztą napisałem.

A po 2 wiem co to html i znam jego podstawy no nawet więcej.

Jak napisałem stronkę potrafię zrobić. Szablon również potrafie edytować ...

Tylko chcem zrobić sobie zwyczajną stronkę na własnym oprogramowaniu oraz z 100% własnym szablonem.

Chodzi mi tutaj o wyjaśnienie od czego zacząć i co i jak posklejać.

Pozdrawiam

Opublikowano

Ziomki ja to wszystko wiem.

Nie oczekiwałem takiej odpowiedzi ... -.-

Plik mam zapisany w PSD no ale co z tego ? Skoro to robiłem to chyba normalka że w Photoshopie zresztą napisałem.

A po 2 wiem co to html i znam jego podstawy no nawet więcej.

Jak napisałem stronkę potrafię zrobić. Szablon również potrafie edytować ...

Tylko chcem zrobić sobie zwyczajną stronkę na własnym oprogramowaniu oraz z 100% własnym szablonem.

Chodzi mi tutaj o wyjaśnienie od czego zacząć i co i jak posklejać.

Pozdrawiam

a więc powtórzę swoją wypowiedź

html css php mysql js

Co ja mam Ci powiedziec? Jak użyć tych języków?

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano

Pierw musisz sobie pociąć swój piękny szablon pod web.

Najlepiej poczytać jakieś poradniki jak dobrze pociąć szablon, na co zwrócić uwagę etc. Bo w takim krótkim poście nie da się tego łatwo wytłumaczyć.

Potem zapisać obrazki najlepiej w png 24 a następnie zacząć kodować ten szablon.

Najlepiej robić to na divach, ale jeśli Ci zależy na czasie to możesz zrobić też na tabelkach, lecz nie polecam ;]

W sprawach Mu Online można na mnie liczyć.

Nie pomagam hakować serwerów na pm.

Jak jesteś lamusem to zostaniesz nim do końca ...

A, jak dobry chłopak z Ciebie to wychowasz się na gościa

Rejestacja: 16.12.2007

KidMod Muonline: 06.09.2010

Moderator MuOnline: 20.09.2010

Opublikowano

Własne oprogramowanie strony? Naucz się: PHP (podstawa), MySQL (może się przydać), js (dla ciekawszych wodotrysków) to porozmawiamy. Kursów online jest w sieci pełno ;)

Opublikowano

Ale PHP w Internecie się nie nauczysz! Najlepiej kupić do tego jakąś książkę.

To wszystko zależy od człowieka, ja się osobiście nauczyłem w miarę (nie ukrywam, sporo jeszcze przede mną) nie czytając żadnej książki, a nawet kursu w internecie.

Opublikowano

@2xUP

Moim zdaniem masz racje.

Probowałem kiedys z neta ale to nie to co papierkowa książeczka...

Kupiłem PHP i MySQL Vademeum Profejonalisty wydanie 4 i „otworzyly mi się oczy ” :P

Szczerze polecam tą książkę zarowno początkującym, jak i zaawansowanym PHPowcom :)

Opublikowano

Jednak nie :P

Opublikowano

Ble ;p

Ale to raczej tego nie napisze tak od razu ;D

A jeżeli chce prowadzić jakiś "duży" portal na własnym oprogramowaniu, to musi bardzo dobrze opanować PHP :)

Mam wyłączone wyświetlanie sygnatur :3

Opublikowano

Pierw musisz sobie pociąć swój piękny szablon pod web.

Najlepiej poczytać jakieś poradniki jak dobrze pociąć szablon, na co zwrócić uwagę etc. Bo w takim krótkim poście nie da się tego łatwo wytłumaczyć.

Potem zapisać obrazki najlepiej w png 24 a następnie zacząć kodować ten szablon.

Najlepiej robić to na divach, ale jeśli Ci zależy na czasie to możesz zrobić też na tabelkach, lecz nie polecam ;]

:]

Mogę powiedzieć dzięki. Na innym forum wyczytałem że jak sobie namaluje już stronkę to zakodować mam cały obraz.

Pociełem sobie ją tak jak mówiłeś i jest ok. ;]

Dzięki oczywiście +

• Dodaj nową pozycję...