Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stronka Do Wyłudzania...

fsdfasfasd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

według regulaminu przeciętnego hostingu, wszystkie strony obrażające religie, rasistowskie, wyłudzające/kradnące konta czy też informacje, podające info na temat pirackich filmów, gier, programów podlegają blokadzie. jeśli ktoś wniesie oskarżenie na twoją stronę że działa "nie legalnie" możesz mieć sprawę w sądzie.

ci co piszą ci że jest to legalne bądź też hmmm... bezkarne jak to nazywacie się mylą. co prawda tyle jest tego że administratorzy nie są w stanie ogarnąć każdej www. nabierze się 10 ale znajdzie się taki 11, złoży zawiadomienie na policji a administrator serwera ma obowiązek podać im wszystkie dane na twój temat tzn. ip, to co podałeś przy zakładaniu konta itp. (napiszesz teraz że jesteś bezkarny bo masz neo - nie jesteś, neo może oszukać rapidshare czy megaupload)

a potem płacz i zgrzyt zębów ;]

ps. pomyśl troszkę i się zastanów... "czy okradanie innych jest legalne?" xD

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

oczywiście że to jest karalne,powtórzę to tak jak inni @up

to jest przywłaszczenie mienia, bez zgody właściciela.

pisze jeszcze raz żeby wam się do głowy wbiło :P

# CASE: GELID DARKFORCE           # RAM: ADATA 7-7-7-20 3X2   # PSU: Thermaltake 730 SE
# Mouse:ZOWIE FK2 2012   # CPU: I7 920 4,20GHZ  # SOUNDCARD: Creative Sound Blaster X-FI XtremeGamer
# Mousepad: SteelSeries QcK +        # CPU COOLER: PROLIMATECH MEGAHALEMS REV 2.0 SILVER
# Headset: SteelSeries 5hv2 White    # MOTHERBOARD: P6T DELUXE V2   # CARD: GTX 580 MSI TWIN FROZR
# Keyboard: TESORO DURANDAL ULTIMATE MOBA  # MONITOR: SAMSUNG 85 HZ DUNNO MODEL  # HD: SSD 128 KINGSTON,BE WD1003FZEX 1TB

Opublikowano

Ja pierdole.

1:

2.7.  	Konta użytkownika („user account“) nie można przenosić na osoby trzecie bez wyraźnej zgody firmy Gameforge.

Link:

http://agb.gameforge.de/mmog/index.php?lang=pl&art=tac_mmog&special=&&f_text=FFEACE&f_text_hover=FFB45D&f_text_h=FFB45D&f_text_hr=541412&f_text_hrbg=541412&f_text_hrborder=FFEACE&f_text_font=tahoma&f_bg=541412

2:

§6 Dane konta
Dane dostępowe (ID konta i hasło) do konta należy trzymać w bezpiecznym miejscu. Nie wolno ich w żaden sposób upubliczniać lub przekazywać osobom trzecim. Zabrania się także wypytywania innych graczy o ww. dane.
Uwaga! Członkowie zespołu Metin2 nigdy nie poproszą Cię o hasło do konta.

Skargi w przypadku nie dokonania zmiany adresu e-mail po zamianie konta z innym graczem nie będą rozpatrywane. Zgłoszenia (System Zgłoszeń) będą opracowywane tylko w przypadku podania - w formularzu zgłoszenia - prawidłowego adresu e-mail przypisanego do konta. Zespół Metin2 nie będzie przywracać utraconych przedmiotów, postaci lub kont.

Link:

http://board.metin2.pl/index.php?page=Thread&threadid=947

3:

* 13. Konta
o Wszystkie konta jak też ich zawartość stanowią tylko obiekty wirtualne. Użytkownik nie ma praw własności do konta ani do żadnej z jego części. Konta są własnością Gameforge 4D. Przekazywanie praw własności do kont jest zakazane. 

Link:

http://impressum.gameforge.de/mmog/parseold.php?open=metin2_pl

Przeczytaj jeszcze raz:

Wszystkie konta jak też ich zawartość stanowią tylko obiekty wirtualne. Użytkownik nie ma praw własności do konta ani do żadnej z jego części. Konta są własnością Gameforge 4D.

Skoro nie są własnością użytkownika, to jedyną osobą która może cie poskarżyć za kradzież jest GF, ale tak naprawde nie ukradles itemow/konta tylko zmieniles jego dane/item przekazales na inne konto ktore rowniez nalezy do GF.

Wniosek:

Spierdalać. Bezkarne.

Opublikowano

Ja pierdole.

1:

2.7.  	Konta użytkownika („user account“) nie można przenosić na osoby trzecie bez wyraźnej zgody firmy Gameforge.

Link:

http://agb.gameforge.de/mmog/index.php?lang=pl&art=tac_mmog&special=&&f_text=FFEACE&f_text_hover=FFB45D&f_text_h=FFB45D&f_text_hr=541412&f_text_hrbg=541412&f_text_hrborder=FFEACE&f_text_font=tahoma&f_bg=541412

2:

§6 Dane konta
Dane dostępowe (ID konta i hasło) do konta należy trzymać w bezpiecznym miejscu. Nie wolno ich w żaden sposób upubliczniać lub przekazywać osobom trzecim. Zabrania się także wypytywania innych graczy o ww. dane.
Uwaga! Członkowie zespołu Metin2 nigdy nie poproszą Cię o hasło do konta.

Skargi w przypadku nie dokonania zmiany adresu e-mail po zamianie konta z innym graczem nie będą rozpatrywane. Zgłoszenia (System Zgłoszeń) będą opracowywane tylko w przypadku podania - w formularzu zgłoszenia - prawidłowego adresu e-mail przypisanego do konta. Zespół Metin2 nie będzie przywracać utraconych przedmiotów, postaci lub kont.

Link:

http://board.metin2.pl/index.php?page=Thread&threadid=947

3:

* 13. Konta
o Wszystkie konta jak też ich zawartość stanowią tylko obiekty wirtualne. Użytkownik nie ma praw własności do konta ani do żadnej z jego części. Konta są własnością Gameforge 4D. Przekazywanie praw własności do kont jest zakazane. 

Link:

http://impressum.gameforge.de/mmog/parseold.php?open=metin2_pl

Przeczytaj jeszcze raz:

Wszystkie konta jak też ich zawartość stanowią tylko obiekty wirtualne. Użytkownik nie ma praw własności do konta ani do żadnej z jego części. Konta są własnością Gameforge 4D.

Skoro nie są własnością użytkownika, to jedyną osobą która może cie poskarżyć za kradzież jest GF, ale tak naprawde nie ukradles itemow/konta tylko zmieniles jego dane/item przekazales na inne konto ktore rowniez nalezy do GF.

Wniosek:

Spierdalać. Bezkarne.

pff.. co z tego że nie może beknąć za jak to określiłeś "przeniesienie itemu" (z czym i tak sie nie zgodzę) skoro może beknąć za stronę wyłudzającą dane dostępowe

nie ważne czy podajesz dane konta w banku czy do plemion, każde wyłudzenie, oszustwo jest karalne ;] różnią się tylko karą za nie .

Opublikowano

@UP

Po 1. nie cytuj calych postow. Pisz @UP a nie caly post bo to zasmieca i jest burdel.

Po 2. jeszcze zalezy jaka ta stronka. Poza tym czy to można nazwać wyłudzeniem? Jest to jedynie formularz kontaktowy. To tak jakbyś powiedział komuś, że gdy wejdzie na swoją poczte i wyśle na X adres e-mail passy to dostanie 100kk. To zwykłe kłamstwo, a kłamstwo nie jest karane.

Poza tym wysyłasz dane na własną odpowiedzialność. A nie na odpowiedzialność osoby, do której doszła X wiadomość.

Opublikowano

Ale wy problem macie .

Pisze dokładnie że passy (login/hasło) podajemy na własną odpowiedzialność. To co sie stanie firma GameForge4D nie odpowiada za to ponieważ podano swoje dane na innej witrynie niż www.metin2.pl . Jeżeli chodzi do maila to bylo by to karalne ponieważ mail jest prywatnym kontem w necie, a konto w grze to tylko postac z eq i kasa.

WIELKI RELOAD USERA XXSYRIUSZXX

DAWAJ MINUSY BIJEMY DO 2K !!!!

NAWET ZA NIC PROSZE !!!

Opublikowano

JEST TO KARANE JAK NAJBARDZIEJ, NA STRONIE NIE MA PODANYCH ZADNYCH INFORMACJI ZE DANE PRZECHWYTUJESZ I NIE WYWIAZUJESZ SIE Z ZAWARTEJ NA STRONIE OFERTY, GDYBYM JA SIE NA TAKIE COS NABRAL TO BYM TEGO NIE ODPUSCIL.

Opublikowano

1 . przyzwyczajenie -_-

2. jeśli mnie nie oszukał to mnie to lotto czy taka strona istnieje (nigdy się na to nie nabrałem bo z góry wygląda na bubel)

ale ten kto zostanie okradziony i zglosi to to raczej bedzie wiedział kto go okradł (i jeśli nie cierpi na jakąś psychiczną chorobę) będzie wiedział jak działa ta jego strona

nie chce mi się dalej zgłębiać tego tamatu bo ja wiem swoje - ty wiesz swoje. kolega spytał więc mu odpowiadam.

skłamałeś = oszukałeś (ponieważ czerpiesz z tego korzyści!

jeśli kłamstwo z punktu widzenia prawa nie bylo by przestępstwem to wyobraź sobie co by się działo na świecie ?

zamawiam na sąsiada samochód za parenaście tysięcy bo co ? okłamałem stronę ? podałem nie swoje dane ? przecież to tylko kłamstwo...

edit.

@ xxSyRiUsZxx,

"ale ja nie chce komuś okraść/przejąć emaila tylko przeczytać jakie ma wiadomości, (przejąć jego hasła do np. tego metina)"

ta sama sytuacja, TAKA STRONA JEST NIELEGALNA! jeśli ktoś złoży zawiadomienie na policje, możesz mieć sprawe w sądzie, jeśli ktoś doniesie do admina serwera, prawdopodobnie zablokują ci strone (razem z kontem w serwisie hostingowym na którym jest strona) lub w najlepszym wypadku dostaniesz ostrzeżenie. koniec. end.

@modek zamknij to bo sie spam robi.

Opublikowano

Krul Majonez. Ja wiem kto to ukradł ;d mój kolega z Warszawy ;d Ma 15 lat hahaaha ;d i musiał płacic 900 zł ;d

Kolego tak sie sklada ze nie masz o tym pojecia a ja jestem na s15 w gildi z bajerą i on zna taxika a to bylo tak.

Byla u nas w gildi pewna pani z Krakowa ktora nie miala shopa (podobno)wiec dzielila go z taxikiem.

Pewnego dnia taxik schowal eq na chwile na shopa oprocz stalki i nimfy a ona akurat tez chciala cos wystawic ;d

zobaczyla pro wybonowane eq i capnela proste xD.On poszedl na psiarnie ona zaplacila grzywne i tyle eq odzyskal.

sygn.png

Opublikowano

@eve11

Podałeś przykład z samochodem. To jest podawanie nieprawdziwych danych wiec oszustwo, a nie klamstwo. Podales zupelnie inna rzecz. Poza tym jak mozesz zglosic probe wyludzenia czegos, czego nie masz? Ty konta nie masz. Ono nie jest twoje.

@UP

Taxik eq nie odzyskał tylko zrobił nowe. Nie wiesz = nie pisz. Proste.

Opublikowano

jest to kłamstwo prowadzące do oszustwa tak samo on podając na stronie że doładuje sm czy tam yang kłamie by później ukraść. ;]

może tam napisać że doładuje mi konto w banku na 100 kk (^^) ale co... ? ja może nie mam konta w banku a mimo to on chce mnie oszukać, nie ma zarejestrowanej firmy ani nic.

Opublikowano

Ludzie kurwa, nie wiecie, że jak pokazuje coś telewizja, to ma to coś na celu? Pokazanie, że policja jest zajebista i pomaga. Na boardzie, kiedyś ktoś został ojebany z eq z włamu na mejla i policja go olała. Wyśmiali go.

Myślicie, że jak ktoś pójdzie na policję i pokażę stronkę, gdzie widnieje wpisania loginu i hasła, potraktują go poważnie? On nie ma żadnych dowodów, poza stronką i to wszystko.

LIBERTA PER GLI ULTRAS! 1908!

Opublikowano

hehehe jak wątpicie że ktoś się nabierze to jesteście w błędzie ... wczoraj koleś pyta skąd mam ribia (sam miał z 7fmsów) to go nauczyłem kopiować itemy :D

I play on s23 and s15 pozdro dla ludzi grających na Kronosie i Eteorze!!

Opublikowano

Wystarczy że szablon ze strony np. Avalon lub Metin2.pl dasz,i to już jest karalne :) Oszukujesz ich - Klamiesz ze doladujesz yang - Tak, to jest karalne !

Opublikowano

Ja jestem z Lublina;ddd A tak to:

1.jesli zrobisz strone, na ktorej jest ta id haslo itp, ale nic nie obiecujesz, to ok.

2. jesli wbijesz na konto, e-mail lub cos innego, to jest karalne, poszanowanie dan prywatnych i Firmy GF &art. 101 ktorys tam o tym mowi :)

pozdro daj -:D

Opublikowano

Niech moderator zablokuje ten watek bo każdy noob pisze to samo!

Nie możecie poprostu napisać że jest to karane wiezieniem, poprawczakiem wtedy ten dzieciak się osra i nie będzie kradł!

Opublikowano

Jak dobrze pojdzie to jutro wieczorem udostepnie wszystkie pliki do stworzenia fake strony

Pracuje na domenie

www.nostale-money.cba.pl

Tam mozna zobaczyc postep

Opublikowano

Nie jest to karalne. Jest to tylko wykorzystywanie głupoty innych graczy do własnych celów. ; P

Daj

add.png, to tylko jedno kliknięcie. : D

Opublikowano

Skonczylem

Nie chce mi sie bawic dzisiaj z kodowaniem łąć

Jutro to zrobie niech ktos nacisnie login bez wpisywania passow (niespodzianka)

www.nostale-money.cba.pl

Opublikowano

@Top samo zrobienie stronki nie jest karalne ale wyludzanie passow i wejscie na konto jest jak najbardziej karalne wiec nie polecam pare osob juz sie na tym przejechalo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...