Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Łączenie Z Ca.

devju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zacząłem na nowo grać w Combat Arms, lecz tak jak kiedyś (to było powodem skończenia z grą) uaktywnił się problem:

Mam łącze internetowe: {1 MB, Netia, Modem, Zmienne IP}; przy grze w CA po pewnym czasie ( 10/ 15 min) gra się "zawiesza".

Znaczy to tyle, że podczas mojej gry nagle wyłącza się internet, chociaż na modemie (może to dziwnie zabrzmieć) świecą wszystkie "lampki":

modemspeedtouch.png

Gdy wyłączam modem, za pomocą przycisku zaznaczonego na górze :), to po prostu resetuje się wszystko i po ponownym włączeniu się wszystkich "lampek" internet działa ponownie.

Sytuacja powtarza się po każdym odpaleniu gry, a tutaj jest przedstawione co się dzieje w grze, gdy tracę łączność z CA:

Z góry Dziękuje za Pomoc ;) !

hih_by_deyroshu-d64eldi.png

@kiedyś Red Wolf 

Opublikowano

RedWolf nie wiem czy to coś zmieni ale miałem ten sam problem z Wow (World of Warcraft) to samo net się wyłączał po jakimś czasie ale ostatnio wbiłem i działa normalnie bo dodali nowego patcha może przeinstaluj CA? wiesz ja sie tam nie znam ale zawsze warto spróbować ;D

noobq.th.jpgkicknut.th.jpg
Opublikowano

Mam kilka pomysłów, ale zaczniemy po kolei

1. Rozumie, że przez te 10/15 minut gra działa normalnie, bez żadnych problemów?

2. Podaj konfiguracje sprzętową.

3. Jakiego używasz systemu

4. Jakiego używasz antywirusa i,lub firewalla

5.

To jest ukryta treść, proszę

wyłącza się internet w ten sposób, że tylko gra traci do niego dostęp (przestaje działać)? Czy wyłącza się ogólnie połączenie w systemie, i nie możesz wejść na jakąkolwiek strone?

Jeśli nie wiesz, to gdy pojawi się problem ztabuj gre. i sprawdź czy możesz korzystać z internetu.

+ czy wszystko wraca do normy po zresetowaniu PC/Modemu czy wystarcza reset gry?

hjln299024443d.gifPiszę poprawnie po polsku.
Opublikowano

nie wiem jak u redwolfa u mnie całkowicie sie wyłaczał ale "światełka" się świeciły ;]

noobq.th.jpgkicknut.th.jpg
Opublikowano

Red Wolf nie wiem czy to coś zmieni ale miałem ten sam problem z Wow (World of Warcraft) to samo net się wyłączał po jakimś czasie ale ostatnio wbiłem i działa normalnie bo dodali nowego patcha może przeinstaluj CA? wiesz ja sie tam nie znam ale zawsze warto spróbować ;D. Reinstall CA nic nie pomaga. Wszystkie dostępne aktualizacje także.

Mam kilka pomysłów, ale zaczniemy po kolei

1. Rozumie, że przez te 10/15 minut gra działa normalnie, bez żadnych problemów? Tak, ale to jest podane "na oko": niekiedy dłużej działa, niekiedy krócej.

2. Podaj konfiguracje sprzętową? Intel Core2 Due CPU E4500 @ 2.20GHz, 1,0GB RAM, NVIDIA GeForce 7600 GT

3. Jakiego używasz systemu? Windows XP Service Pack 3

4. Jakiego używasz antywirusa i/lub firewalla? Nie używam żadnego antywirusa i/ lub firewalla.

5.

wyłącza się internet w ten sposób, że tylko gra traci do niego dostęp (przestaje działać)? Czy wyłącza się ogólnie połączenie w systemie, i nie możesz wejść na jakąkolwiek strone?

Jeśli nie wiesz, to gdy pojawi się problem ztabuj gre. i sprawdź czy możesz korzystać z internetu. Wiem dobrze: W trakcie gry połączenie internetowe w ogóle przestaje działać, lecz po "resecie" (OFF, a potem ON modem) wszystko wraca do normy i znowu po jakiś ok. 15 min gra przestaje reagować.

+ czy wszystko wraca do normy po zresetowaniu PC/Modemu czy wystarcza reset gry? Tak, napisałem już to na górze.

nie wiem jak u Red Wolfa u mnie całkowicie sie wyłaczał ale "światełka" się świeciły ;]. U mnie się wyłącza internet- wszystko świeci, ale stron internetowych, ani nic innego nie reaguje na internet (w ogóle nie dociera NIC, dopiero po "resecie" wszystko znowu jest OK )

Wszystkie odpowiedzi oznaczyłem czerwonym kolorem w postach [Jak Red Wolf, to Red Wolf

;) ]

@Down

Zmieniłem na pomidorowy ;) (#CD5C5C)

@kiedyś Red Wolf 

Opublikowano (edytowane)

a masz tak w innych grach czy tylko w CA, oraz czy podczas przeglądanie internetu też tak się robi?

jeśli masz tak samo w innych grach to polecam wymianę modemu albo zadzwonienie do usługodawcy

@btw.

czerwony kolor z kursywą to kolor moderatora ( jest nim M@niek jak coś)

Edytowane przez Lenart
Opublikowano

Myśle, że jestem w stanie ci pomóc,

Po 1. Ściągnij, zainstaluj i przeskanuj komputer programem Malwarebytes Anti-Malware (jeśli nie masz zamiaru z słusznych powodów używać antywirusa. to używaj go regularnie raz w tygodniu). po pełnym skanowaniu (może zająć kilkadziesiąt minut) wyświetli się raport, skopiuj i wklej tutaj.

Jak na moje doświadczenie z tego typu usterkami, to wydaje mi się, że albo masz "coś" czemu nie podoba się combat, albo zapora systemowa ma jakieś problemy.

PS

Rozumie, że podczas normalnej migracji w internecie (serfowanie po stronach etc.) nic takiego się nie dzieje?

Opublikowano

a masz tak w innych grach czy tylko w CA, oraz czy podczas przeglądanie internetu też tak się robi? Nie :/

jeśli masz tak samo w innych grach to polecam wymianę modemu albo zadzwonienie do usługodawcy

@btw.

czerwony kolor z kursywą to kolor moderatora ( jest nim M@niek jak coś). Ok ;) [czyt. post na górze]

Myśle, że jestem w stanie ci pomóc,

Po 1. Ściągnij, zainstaluj i przeskanuj komputer programem Malwarebytes Anti-Malware (jeśli nie masz zamiaru z słusznych powodów używać antywirusa. to używaj go regularnie raz w tygodniu). po pełnym skanowaniu (może zająć kilkadziesiąt minut) wyświetli się raport, skopiuj i wklej tutaj.

Tutaj raport

;):

Malwarebytes' Anti-Malware 1.46

www.malwarebytes.org

Wersja bazy: 4609

Windows 5.1.2600 Dodatek Service Pack 3

Internet Explorer 7.0.5730.13

2010-09-13 21:13:51

mbam-log-2010-09-13 (21-13-51).txt

Typ skanowania: Błyskawiczne skanowanie

Przeskanowano obiektów: 99080

Upłynęło: 33 sekund(y)

Zainfekowanych procesów w pamięci: 0

Zainfekowanych modułów w pamięci: 0

Zainfekowanych kluczy rejestru: 2

Zainfekowanych wartości rejestru: 4

Zainfekowane informacje rejestru systemowego: 0

Zainfekowanych folderów: 0

Zainfekowanych plików: 4

Zainfekowanych procesów w pamięci:

(Nie znaleziono zagrożeń)

Zainfekowanych modułów w pamięci:

Zainfekowanych kluczy rejestru:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Active Setup\Installed Components\{36stg106-61s2-5c52-6s73-h4hlk75ld581} (Generic.Bot.H) -> No action taken.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Active Setup\Installed Components\{yptma481-04x3-5v3v-77u8-6686w5r41tgm} (Generic.Bot.H) -> No action taken.

Zainfekowanych wartości rejestru:

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\hkcu (Backdoor.SpyNet) -> No action taken.

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\Run\policies (Backdoor.SpyNet) -> No action taken.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\hklm (Backdoor.SpyNet) -> No action taken.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\Run\policies (Backdoor.SpyNet) -> No action taken.

Zainfekowane informacje rejestru systemowego:

Zainfekowanych folderów:

Zainfekowanych plików:

C:\WINDOWS\system32\rundll32\rundll32.exe (Generic.Bot.H) -> No action taken.

C:\WINDOWS\system32\install\svchost.exe (Generic.Bot.H) -> No action taken.

C:\Documents and Settings\Administrator\Dane aplikacji\cglogs.dat (Malware.Trace) -> No action taken.

C:\Documents and Settings\Administrator\Dane aplikacji\chrtmp (Malware.Trace) -> No action taken.

Jak na moje doświadczenie z tego typu usterkami, to wydaje mi się, że albo masz "coś" czemu nie podoba się combat, albo zapora systemowa ma jakieś problemy. Zaporę mam wyłączoną.

PS

Rozumie, że podczas normalnej migracji w internecie (serfowanie po stronach etc.) nic takiego się nie dzieje? Nic takiego się nie dzieje podczas "migracji" ;).

@kiedyś Red Wolf 

Opublikowano

O kurde chłopie, jeśli skan błyskawiczny znalazł ci wirusy. to już boje się co wykaże [Pełne Skanowanie] włącz je i czekaj (może potrwać kilkadziesiąt minut (u mnie godzina))

beztytuu2dy.jpg

Po przeskanowaniu wyświetli się raport, a później lista znalezionych wirusów. kliknij [usuń Zaznaczone]

beztytuupxw.jpg

Jestem prawie w 100% pewien że to wina wirusa/ów.

Opublikowano

U mnie internet się odłącza jak próbuję wyszukać serwerów w CoD 4 MW. Jeśli wyłączę Frapsa to nie odcina neta może spróbuj wyłączyć Frapsa .

Opublikowano

SIEMA ALL Mam problem. Za hu.. nie moge wlaczyc Combata EU !! po tym jak ten gosciu mi z ekranu wybiegnie to mam wpisac PASSY hmm ale gdy ma sie pojawic okno to combat

sie wylacza D:

PLS pomocy

CZYLI W SKRUCIE JAK WLACZAM COMBATA EU NIE POJAWA MI SIE OKNO DO LOGOWANIA TYLKO COMBAT SIE WYLACZA USUNOLEM I ŚCIAGNOLEM OD

NOWA I NIC PLS ZA POMOC LECA + - i 5 POMOCY D:

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

sorry ze pisze to w tym temacie ale nie moge zrobic nowego

spoko, ale nie pisz posta pod postem, tylko go edytuj

coś Ci się pokazuje czy tak sam z siebie, i żadnego komunikatu ?

Opublikowano

O kurde chłopie, jeśli skan błyskawiczny znalazł ci wirusy. to już boje się co wykaże [Pełne Skanowanie] włącz je i czekaj (może potrwać kilkadziesiąt minut (u mnie godzina))

beztytuu2dy.jpg

Po przeskanowaniu wyświetli się raport, a później lista znalezionych wirusów. kliknij [usuń Zaznaczone]

beztytuupxw.jpg

Jestem prawie w 100% pewien że to wina wirusa/ów. Po pełnym skanowaniu znalazło mi jeden plik, w dodatku ten sam typ co u Ciebie:

Malwarebytes' Anti-Malware 1.46

www.malwarebytes.org

Wersja bazy: 4609

Windows 5.1.2600 Dodatek Service Pack 3

Internet Explorer 7.0.5730.13

2010-09-14 17:31:20

mbam-log-2010-09-14 (17-31-20).txt

Typ skanowania: Pełne skanowanie (C:\|D:\|)

Przeskanowano obiektów: 218610

Upłynęło: 37 minut(y), 56 sekund(y)

Zainfekowanych procesów w pamięci: 0

Zainfekowanych modułów w pamięci: 0

Zainfekowanych kluczy rejestru: 0

Zainfekowanych wartości rejestru: 0

Zainfekowane informacje rejestru systemowego: 0

Zainfekowanych folderów: 0

Zainfekowanych plików: 1

Zainfekowanych procesów w pamięci:

Zainfekowanych modułów w pamięci:

Zainfekowanych kluczy rejestru:

Zainfekowanych wartości rejestru:

Zainfekowane informacje rejestru systemowego:

Zainfekowanych folderów:

Zainfekowanych plików:

C:\System Volume Information\_restore{6F12036E-C0C6-4E25-9CD4-468E0934B825}\RP87\A0091983.exe (Backdoor.Bot) -> Quarantined and deleted successfully.

Tutaj Ss:

logre.png

wznik.png

spoko, ale nie pisz posta pod postem, tylko go edytuj

coś Ci się pokazuje czy tak sam z siebie, i żadnego komunikatu ? Brak żadnego poinformowania ze strony gry. Sam się domyślam, gdy strzały latają we wszystkie strony, a ludzie odprawiają rytuał "Bieg w miejscu" <_< .

@kiedyś Red Wolf 

Opublikowano

Ja miałem kiedyś podobny problem.

Mogłem grać normalnie jakieś 10 minut po czym następnie tak jak by było koniec.

Stron ładowały mi się po 30 minut a gry internetowe to nic już nie mówię.

Zaniosłem kompa do serwisu na przegląd okazało się iż mam tyle wirów

że to dziw iż komp jeszcze się odpala.

Zrób tak jak mówi Up.

Przeskanuj jakimś bardzo dobrym antywirem kompa i pozbądź się tych robali zaśmiecających kompa.

9368_gold.png

Opublikowano

Skanowałem już kilkoma antywirusami: Avast, Norton, Kaspersky.

Nic nie wykryło, zero. Dalej nie wiem o co biega... Czekam na podpowiedzi na temat tego co mam zrobić, aby wreszcie zagrać sobie normalnie w CA.

@kiedyś Red Wolf 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Przepraszam za double, który jest po 2 miesiącach, ale chciałem powiedzieć, że problem rozwiązany, a temat do zamknięcia :).

///posta można dodawać co 24h. więc looz - Lenart

Edytowane przez Lenart

@kiedyś Red Wolf 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...