Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Expienie (Eu)

Wilczurzyca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No dobrze, oto spis lvlów i miejsc gdzie należy expić, do jakiego poziomu.

W trakcie expienia, gdy zdobywamy co raz większe lvl, poruszamy się co raz dalej, szukając mocniejszych potworków.

W trakcie expienia, także koniecznie chodzimy na DF!!! Odpowiedni dla lvl naszej postaci.

1. (1-10) Zaczynamy w Loa/Braiken, najpierw zabijamy larvy, po 2-3lvl możemy już lecieć szukać Akrisów (bardzo dobry exp)

2. (11-20) Teraz expimy, albo w dungu Maze of Newbies, albo w North Morte/Ares (mag na około 15 może już lecieć dalej)

3. (20-25) Czas na Denebe, ewentualnie możemy expić w Norak/Castor Cave na 1st Floor. (radze mieć sporo potków tam)

4. (25-34) Możemy iść do Requies Beach lub do HH (Heiharp)

5. (34-40 via 50) Nunvice Dungeon w Requies Beach, można tam expić ile chcecie, ale na 50lvl radzę już lecieć dalej...możemy też expic w Parca Temple (tam na górze) ale radzę znaleźć dobre pt, dropią tam sety l1

6. (45-55) Wchodzimy do Norak/Castor Cave na 2nd Floor (też jest ostro :) )

7. (55-60) Idziemy do Parca Temple, teleportujemy się do Crespo (od 55 już możemy) i tam expimy. (najlepsze kordy: 88:88, 55:160 - polecam te miejscówki)

8. (60-80) Od 60lvl otwiera się dla nas nowe wyzwanie -> Treasure of Crespo, expienie tam wygląda tak:

60-65=C

65-75=B

75-80=A

Oczywiście można też się załapywać do pt z high lvl, (100+) którzy nas biorą przy okazji, a i płacić nie trzeba ;) Już sami zdecydujcie na którym, do jakiego lvl będziecie expić.

Draco Desert to także dobre miejsce do expa, w czasie expienia możemy robić Commision Quest, za które są nagrody.

9. (80-90) Python Castle/Avalon, radzę w Python, łatwiej o pt i exp o wiele lepszy (FarEast-FE, FarWest-FW), ponieważ Avalon to typowa wysepka do dropu.

10. (90-105) Magic Field of Crevice/Tomb of the Black Dragon -> wymagane zrobienie questu Hamona. Trudno jest znaleźć pt, ale za to jak już się nam to uda, to mamy duuużo expa B) Od 95 polecam wybieranie się do Tombu np. po eq)

11. (105-115) Magic Field of Crevice/Maze, w Crevice polecam na A, a w Maze to znalezienie pt, ponieważ np. bagiemu to trudna sprawa expić tam solo.

12. (115-130) Aquarius, bardzo fajne miejsce, można wydropić argatki, bronie na 105-115, gemy. Exp też jest spoko., Dung Abyss to też super miejsce...(wymagany quest)

13. (130 do 140) W sumie tylko DFy + ewentualnie jeżeli macie siły to abyss za 3-4%.

14. (140+)Nest of Cherubim w Space

I co najważniejsze!!! Cały czas od 35-40 lvla chodzimy na DF - to będzie podstawą naszego expa!

ALL BY SYLV3RWOLF, ALL RIGHTS RESERVED.

@Shinset Zedytowałem 115+ i 130++ bo to się kupy nie trzyma :D

tlofbnowe2.jpg

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Gdzie jest Maze of Newbies?...Wchodząc na mapke North Ares można zobaczyć tylko Maze of Conscript. I przy okazji spytam jak wbić skill na lvl 2 i wiecej? Bo nie mogę wbić Axe Mastery na lvl 2...Mam poziom 10.

Opublikowano

Sprawdź zatem w North Morte, zresztą Maze of Conscript to to samo. Wbijasz to klikając K i plusujesz dany skill, książki używasz tylko do nauki umiejętności, nie zwiększania levela.

tlofbnowe2.jpg

Opublikowano

Mam pytanko bo mam 61lvl i expie w dungu w Crespo. Tylko że tam leci exp tak wolno że... i gdzie expić zeby szybciej wbić 65+??

Opublikowano

Taka moja rada: Jeśli uważasz, że na 61lvlu w dg Crespo "wolno Ci exp leci", lepiej poszukaj prywatnego serwera bo z każdym lvlem jest zawsze gorzej.

Opublikowano

Znaczy nie chodzi mi o to że wolno, ale nawet za cq sie szybciej wbija lvl i nie wiem czemu tu jest napisane ze w dungu. Jak tam 2 razy wolniej sie lvl wbija.

Opublikowano

Znaczy nie chodzi mi o to że wolno, ale nawet za cq sie szybciej wbija lvl i nie wiem czemu tu jest napisane ze w dungu. Jak tam 2 razy wolniej sie lvl wbija.

Jak nie masz dobrego pt i nie umiesz się zgrać, to faktycznie wolno się expi w dungu. ohmy.gif Nie rozumiem cię, bo na 60-65 bardzo łatwo się expi. Praktycznie 2 dobre dungi i masz lvl...

tlofbnowe2.jpg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Na podstawie moich doświadczeń:

Przede wszystkim polecam robić wszystkie questy 40+(wcześniej też można ale jest ich za dużo i niektóre to strata czasu) i df fear (47-70), df baron (71-90) bo to najszybszy sposób na expienie do 90 lvl.

Dg w req robimy do 50 później do 55 Parca/cq , 55 - 60 crespo/cq, 60-65 crespo/cq lub dg crespo c, 65 - 77 draco cq, 77-90 cq w draco/requies/python.

であるSpidoo

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ta gra mnie zaczyna odpychac... larvy maja mnie na2 hity... ciagle miss idzie... nikt niechce pomoc, normalnie spolecznosc tam jest na poziomie niepowiem jakim... przez pol godziny szukalem pomocy w miescie zeby mi wytlumaczyli co zrobic i jedyna odp jaka otrzymalem to: Go Away. Gram magiem

Pierwszy raz w tej grze.

@Edit

Problem rozwiazany, powoli zaczynam ogarniac ta gre.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Trzeba to zmienić bo po A7 jest inaczej.

Nie ma mobów w Braiken/ Loa Castle i zaczynamy na nowej mapie Ardeca, na której możemy jechać do 15lvl.

Później idziemy do Denebe gdzie możemy do 20-25 expić. Następnie Heiharp i od 25 Parca Temple. Po Parca ruszamy od 35lvl do Frozen Valley of Vegance i później od 40lvla do Norak Cave. Następnie od 48 do Crespo i od 54 do Draco Desert. Później od 60 Requies Beach i na 65 możemy też udać się na Avalon. Można też robić Treasure of Crespo (dg 60+). Od 80 robimy python castle, 85 + w wewnątrz zamku i 90+ cervice A, które również znajduje się w środku zamku. Od 95 otwiera nam się Tomb of Black Dragon. Tam robimy tylko questy a tak cały czas expimy w Magic Field of Cervice A. Następnie idziemy do Cursed Maze lub cały czas siedzimy w Cervice A.

Dalej ciężko mi powiedzieć bo doszły nowe mapy a takiego lvlu nie mam.

であるSpidoo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...