Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowe Gta 4 I Moj Komp

rataj123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Mam ogromny problem ( wrecz sie zalamalem ) bo myslalem ze gta IV ruszy mi lekko

a tu ku moim zaskoczeniu wlaczam gre i mi sie tnie

zaczne od sprzetu

Posiadam :

4 GB ram DDR3 (kingstoma )

Procka Athlona II x3 3.0 (3 rdzenie na kazdym 3.0 )

Karta Graf: Radeon HD 5750 512 mb

Windows 7

W czyn tkwi problem ? na opakowaniu pisze ze low wymagania 1.5 gb ram / karta graf 256mb i jakis procek x2 1.8

Wiecie moze w czym problem ? bo az sie zalamalem xD

GRA JEST ORGINALNA ;]

nawet na low wymaganiach mi sie tnie

1922035944.gif

ninjack.gif

Uploaded with ImageShack.us

/AceBoy: Proszę się dostować do regulaminu globalnego w sprawie sygnaturek.

Opublikowano

Musze cie zasmucic niestety na Windows 7 bedzie ci lagowac przerzuc sie na XP mozesz tez zobaczyc patch 1.0.7.0 on przyszpieszyl troche gre ale nadal sie tnie

Down:Pierdolic to mozesz Dziwke... dry.gifdry.gif A w tej bajce byly smoki z tym kompem Na jeszcze gorszym kompie z 3gb ramu i core 2 duo na Xp odpalilem i zadnego laga ...

Opublikowano

Musze cie zasmucic niestety na Windows 7 bedzie ci lagowac przerzuc sie na XP mozesz tez zobaczyc patch 1.0.7.0 on przyszpieszyl troche gre ale nadal sie tnie

Nie pierdol. windows xp nie wspiera dx 10, ktory znacznie poprawie grafike ale tez zwiekszaja sie wymagania.

Komp tez nie najlepszy, zdecydowanie za slaby na gta 4, wejdz w opcje > gra > i wylacz nagrywanie powtorek, to powinno dac z 5 fps.

Ja mam

grafike gtx295(2 pcb) O/C

procesor intel i7 920

6b ramu ddr3

Windows 7 64 bit

W rozdzielczosci 1920x1080

Na full detalach na patchu 1.0.7.0 kolo 40 klatek.

Wiec widzisz, zeby jakos grac w gta 4 trzeba miec mocnego kompa.

RAsfepN.png
Opublikowano

Nie pierdol. windows xp nie wspiera dx 10, ktory znacznie poprawie grafike ale tez zwiekszaja sie wymagania.

Komp tez nie najlepszy, zdecydowanie za slaby na gta 4, wejdz w opcje > gra > i wylacz nagrywanie powtorek, to powinno dac z 5 fps.

Ja mam

procesor intel i7 920

6b ramu ddr3

Windows 7 64 bit

Ciekawe kto ci w to uwierzy...

spokojnie gra powinna isc na low bo kompa z tego co widze to masz dobrego wiec niemozliwe zeby na low laggowalo bo to poprostu niemozliwe na takiej kofiguracji kompa

Opublikowano

Kto mi uwierzy w co?

Duzo fps'ow wlasnie zjada to krecenie powtorek, wylacz to, jak to nic nie da to pokaz nam screenshota twoich ustawien w gta4.

@Down

Podalem to co podal autor tematu, nie bulwersuj sie i nie tocz piany z mordy jakbys mial pret w dupie. Kto jak kto ale ty nie powinienes sie wypowiadac o gownianosci kompa skoro sam masz chujowy sprzet.

RAsfepN.png
Opublikowano

Ja mam

procesor intel i7 920

6b ramu ddr3

Windows 7 64 bit

to faktycznie super komputer, brak zasilacza, brak płyty głównej, ogólnie "super zestaw" gratulacje.

Forum nie jest po to żeby się chwalić super gównianym zestawem tylko po to żeby pomóc.

Autor

Na jakiej rozdzielczości grasz? bo jak na full hd lub 1650x to się nie dziw, że Ci tnie.

1285279961299.gif
Opublikowano

Gta 4 jest nie kompatiblina wiec sie nie dziwie ze ci sie tnie to nie wina twoja tylko gry

Spróbuj zagrac w Mafia 2 to jest zajebista gierka xD przeszłem ja po 1 dniu premiermy xDD

30364378.png

Opublikowano

to pewnie wina, tego ze masz syf w systemie, proponuje przeinstalowac system od nowa, chyba ze chcesz sie bawic i ten "wyczyscic", i zapewniam, ze po takim zabiegu, "lagow" na low.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano
3 rdzenie na kazdym 3.0

Liczba rdzeni nie jest mnożnikiem taktowania ;)

@Top

Niestety ale zazwyczaj jeżeli grasz na Win 7/Vista to gry mają wyższe wymagania niż na XP. Gdzieś kiedyś dawałem link do posta, w którym ktoś wypisał jak zoptymalizować GTA IV, jak znajdę to dam edit. Aha i pierwsze co musisz zrobić to wyłączyć nagrywanie powtórek z gry, tak jak to Obama powiedział, to cholernie zaniża wydajność gry.

http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=124128

http://www.tech-forums.net/pc/f15/gta4-tweak-guide-easiest-way-tweak-gta4-pc-195548/

Tutaj masz dużo porad(wymagana znajomość angielskiego).

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Mojemu kolesiowi na dosc gorszym kompie gta dziala dostatecznie na srednich, wiec o chuj wam chodzi? Ma XP

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

Mi też działała na moim shit'owym PC(Athlon 7750 Dual-Core Black Edition 2.8GHz, 3GB RAM, Radeon HD4550 512MB, Win XP), w średnich detalach w trochę mniejszej niż mojej rozdzielczości(na 1440x900 na low/medium też działa), ale cienie mi się coś psuły, ale to pewnie przez to że gra pirat + nie patchowana. Więc nie wiem jaki jest problem z tobą, powinno chodzić bez problemu.

Zawsze możesz zainstalować dwa systemy na raz, na jednej partycji Win 7 do różnych rzeczy, a na drugiej Win XP do gier.

windows xp nie wspiera dx 10

Nie wspiera, ale jest możliwość zainstalowania go na Win XP, powstała już odpowiednia wersja, więcej na:

http://www.technospot.net/blogs/download-directx-10-for-windows-xp-from-alky-project/

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Ja radziłbym ci się przenieść na viste działą bez zarzutów

12381569.png

"Już się nie boję nic mnie nie czeka , smutny finał człowieka który zapada w etap"

Opublikowano

@iRokushou

To nie jest dx10 w doslownym tego znaczeniu, twoja karta nie bedzie obslugiwac dx10, po prostu bedziesz mogl wlaczyc gry, ktore wymagaja dx10, np shattered chorizont. Pewnie byś miał jakieś problemy z cieniowaniem itp.

@Topic

ewidentnie jest jakis problem z twoim komputerem a nie widnowsem, polecam format.

RAsfepN.png
Opublikowano

Co się dziwić, Gta 4 zostało przeniesione z konsol na PC bez żadnych większych zmian dlatego tak tnie. Mój komp też spełnia wymagania i nawet jest nad wymaganiami, ale i tak tnie jak skurwysyn (nie mam xp tylko viste). Dlatego dałem spokój z tym shitem.

Opublikowano

@iRokushou

To nie jest dx10 w doslownym tego znaczeniu, twoja karta nie bedzie obslugiwac dx10, po prostu bedziesz mogl wlaczyc gry, ktore wymagaja dx10, np shattered chorizont. Pewnie byś miał jakieś problemy z cieniowaniem itp.

@Topic

ewidentnie jest jakis problem z twoim komputerem a nie widnowsem, polecam format.

i z twoim mózgiem idioto, naucz się używać polskich znaków bo ciężko odczytać to twoje "bazgroły"

dalej nie wiadomo na jakiej rozdzielczości gra autor i na to czekam, bo jeśli gra na full hd to nie ma co się dziwić.

1285279961299.gif
Opublikowano

Tnie dlatego że masz win 7 :)

I zapewne masz Dx 11 ..

Może na dx 11 jest o wiele lepsza grafika ale gry bardziej lagują :)

Tylko, ze gta 4 nie uzywa dx11 wiec o czym ty mowisz. Na 100% ma komputer zasyfiony, format jedyny ratunek.

@pilarix

No tak jak ciezko ci czytac to wroc do przedszkola, moze tam sie nauczysz. Skoro nie mozesz odczytac to kup sobie okulary lub zwieksz dpi czcionki. Skoro tak bardzo jestes ciekawy rozdzielczosci to sie go zapytaj a nie piszesz ciagle o tym samym.

P.S

Nie bede uzywal polskich liter i gowno ci do tego.

RAsfepN.png
Opublikowano

Osama, z tego co wiem każde biblioteki DX zawierają w sobie poprzednie wersje, więc DX 11 ma DX 10/9/8 and rest. Do tego jeśli GTA IV obsługuje Quady, to dlaczego nie używa DX 11? Mnie się wydaje, że używa, co do teslacji to nie wiem, ale DX 11 chyba tak?

Po za tym GTA IV jest tak fatalnie zoptymalizowane, że nawet na jednym z lepszych zestawów spełniających maksymalne wymagania, nie pograsz sobie na full detalach w rozdzielczości HD, po prostu panowie z R* sobie odpuścili i wyszło co wyszło. Do tego on używa Win 7, a to niestety wiąże się z tym, że gry mają większe wymagania.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

Osama, z tego co wiem każde biblioteki DX zawierają w sobie poprzednie wersje, więc DX 11 ma DX 10/9/8 and rest. Do tego jeśli GTA IV obsługuje Quady, to dlaczego nie używa DX 11? Mnie się wydaje, że używa, co do teslacji to nie wiem, ale DX 11 chyba tak?

Po za tym GTA IV jest tak fatalnie zoptymalizowane, że nawet na jednym z lepszych zestawów spełniających maksymalne wymagania, nie pograsz sobie na full detalach w rozdzielczości HD, po prostu panowie z R* sobie odpuścili i wyszło co wyszło. Do tego on używa Win 7, a to niestety wiąże się z tym, że gry mają większe wymagania.

Omg, GTA IV nie uzywa dx11 bo nie zostal napisany z jego pomoca, proste?

Wtedy kiedy gta iv byl wydany to nawet dx11 nie bylo wiec zastanow sie o czym ty mowisz.

Co ty gadasz o optymilizacji, dzisiaj po raz pierwszy od jakiegos czasu wlaczylem gta IV na 1600x1050, na high/very high ustawieniach, zasieg widzenia 70, zasieg detali 70, synchronizacja pionowa. I mialem 120fps(w mieszkaniu),80-40 na dworze. Gra dobrze dziala, tylko co sie dziwicie jak chcecie grac w nia na patyku.

Specyfikacja kompa, nie jest jakis super mocny...

Procesor i7 920

RAM: 20GB(I co w tym dziwnego -.-?)

Win7 64bit

Plyta glowna : Gigabyte EX58-UD5

Grafika GeForce GTX 295(2 PCB)

Komp z okresu wydania gta 4

Win7 nie podwyzsza wymagan gier omg. Mam netbooka, procek 1,6ghz, 1gb ramu. Za 300 stowy kupilem. Z win7 chodzi duzo szybciej niz z xpekiem

@pilarix

Gowno moge ci dac a nie zdjecie z karteczka, mozesz mnie uwazac za idiote i tak mam na to wyjebane.

RAsfepN.png
Opublikowano
Win7 nie podwyzsza wymagan gier omg. Mam netbooka, procek 1,6ghz, 1gb ramu. Za 300 stowy kupilem. Z win7 chodzi duzo szybciej niz z xpekiem

Nie porównuj działania Win 7 w grach do działania samego systemu. Windows 7 lepiej wykorzystuje zasoby komputera i dlatego chodzi szybciej, ale gry zawsze mają wyższe wymagania na Win 7/Vista(głównie dot. RAM'u, wystarczy popatrzeć na byle jakie wymagania gier, sam się przekonasz).

Wtedy kiedy gta iv byl wydany to nawet dx11 nie bylo wiec zastanow sie o czym ty mowisz.

Chyba napisałem, że tak mi się wydaje, nie bulwersuj się.

Po za tym w DX 11 nie tkwi problem, bo jeżeli ma pełną wersję DirectX to będzie ona zawierała i DX 10 i DX 9, więc tu nie ma problemu.

Procesor i7 920

Win7 64bit

Nie wcale, znacząco się nie różni od komputera autora tematu -.-. 20 GB pamięci, i7 920 i GTX 295 który bije na głowę 2x HD4870 to jest przeciętniak... Bez jaj.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

osama, powiem Ci tyle, że jesteś frajerem, "20 gb to przecież mało" albo jesteś bogatym dzieciakiem albo sobie przywłaszczyłeś kogoś zestaw i chwalisz się na forum, daj jakieś zdjęcia z karteczką albo coś podobnego, autor nie napisał ani jednego posta od początku tematu więc uważam sprawę za rozwiązaną a osame za idiotę.

1285279961299.gif
Opublikowano

Co ty gadasz o optymilizacji, dzisiaj po raz pierwszy od jakiegos czasu wlaczylem gta IV na 1600x1050, na high/very high ustawieniach, zasieg widzenia 70, zasieg detali 70, synchronizacja pionowa. I mialem 120fps(w mieszkaniu),80-40 na dworze. Gra dobrze dziala, tylko co sie dziwicie jak chcecie grac w nia na patyku.

Procesor i7 920

Win7 64bit

Komp z okresu wydania gta 4

@pilarix

Gowno moge ci dac a nie zdjecie z karteczka, mozesz mnie uwazac za idiote i tak mam na to wyjebane.

Zal mi cie koles

Win 7 Obsluguje maksymalnie 6GB

pierdolisz bajki jak Pinokio

Pozatym Zaden sprze ci nie uciagnie 70,70,70 + VHigh

Opublikowano

Win 7 Obsluguje maksymalnie 6GB

Limit ten w edycji Home Premium zostanie zwiększony do 16 GB, natomiast edycje Professional, Enterprise oraz Ultimate będą mogły działać na komputerze wyposażonym nawet w 192 GB pamięci RAM.

1285279961299.gif
Opublikowano

Limit ten w edycji Home Premium zostanie zwiększony do 16 GB, natomiast edycje Professional, Enterprise oraz Ultimate będą mogły działać na komputerze wyposażonym nawet w 192 GB pamięci RAM.

Zostanie Ale Czy Zostal Zwiekszony?? NIE.

Opublikowano

Zostanie Ale Czy Zostal Zwiekszony?? NIE.

jak to nie? x86 ma max 3.25 gb, x64 ma max 16 bg więc o co Ci chodzi? ultimate x64 ma 192 gb więc nie rozumiem problemu?

1285279961299.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...