Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Test Zawodowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Od paru dni chodzę do technikum informatycznego dodam , że prywatnego ... ? Pewnie wielu spyta mnie po chuj płacić za szkole ale warunki są super uwierzcie mi a 50 zł na miecha to nie majątek . Ale nie o tym mowa .. Wiec chodze do technikum i wszyscy straszą mnie że test zawodowy jest straszny i trzeba go zdać na 75%. Czy na prawdę jest tak źle bo jak słyszę opinie niektórych ludzi to włosy siwieją .... I zdawalność tego testu jest ponoć mała nawet mniejsza niż zdawalność matury . Pytanie kieruje do wszystkich techników informatyków których na pewno jest sporo na naszym forum bo przecież nie wszyscy tutaj mają 15 lat. Ale nie tylko do nich jeśli ktoś wie jak to tak naprawdę wygląda i naprawdę jest tak cholernie ciężko to niech napisze . Przed wejsciem do technikum nie jest facetem który nie umie kompletnie nic na kompie tylko gry . Kompa sam złoże nie ma z tym problemów jak mam z nim problem pisze na forum co może być sam montuje cześci itp ... Podstawowe problemy z sterownikami lub problemami sprzętu sam umiem rozwiązać czyli coś tam umiem na programowaniu nie znam się zbyt dobrze ale łatwe forum lub stronę internetową umiem stworzyć programu żadnego jeszcze nie napisałem ale miałem już styczność z pascalem c++ czy html chociaż już teraz on jest praktycznie nie potrzebny i jest to przeżytek ponieważ znalazłem kilka programów w tworzysz normalnie wygląd strony a program ci sam zamiana na kod html ... Dużo tego nie jest ale zawsze coś .

Ps. Proszę bez głupich docinek ....

notoacta250.png

Opublikowano

75% trzeba miec z praktycznego, z teorii 50% (ja mam jeszcze czesc ekonomiczna ktora musze zaliczyc na 30%)

Przez wszystkie lata nauki sie nauczysz, pozatym egzamin zawodowy nie jest obowiazkowy tak samo jak matura, w ostatniej klasie bedziesz skladal deklaracje czy chcesz podejsc do ktorgos z nich czy nie, jesli nie bedziesz chcial podejsc to automatycznie masz wieksze luzy w szkole bo nauczyciele bardziej naciskaja na tych co chca zdawac mature \ egzamin zawodowy.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

Zgadzam się z up-em.

Też chodzę do technikum i nie widze najmniejszego sensu żeby nie podchodzić do egzaminu zawodowego.

Zdecydowałem się chodzić te cztery lata to czemu mam nie zdawać tego i nie mieć tytułu technika.

Poprostu to się mija z celem.

A gdybym chciał tylko zdawać mature poszedl bym do liceum.

A zdawalność tego egzaminu nie jest taka mała bo od 60-70%

Me gusta.

Opublikowano

Ale o to chodzi że ja chce go zdać i mieć tego technika ... bo bez testu zawodowego tego się nie ma tak samo lepiej podejść do matury niż do niej nie podejść bo bynajmniej dzisiaj żyjemy w takich czasach gdzie firmy nie patrzą na umiejętności pracownika ale patrzą na papiery .... :) Właśnie wg mnie lepiej spróbować nie uda sie to chuj a mi zależy na egzaminie zawodowym bo planuje pracować chociaż jako serwisant ... i czy to prawda że do matury można podchodzić 5 lat ? co roku raz ? . bo i do testu zawodowego bo jeśli bym zdał test zawodowy to przez te 5 lat na pewno bym tą maturę zdał . A ja jeśli zrobię studia to zaoczne bo tu też znowu chodzi tylko o głupi papierek....

notoacta250.png

Opublikowano

Jak na maturze nie zdasz z jednego przedmiotu możesz mieć poprawke w sierpniu.

No a potem tak jak mówiłeś 5 lat poprawiasz jeden przedmiot jeśli nie zdasz w ciągu tych 5 lat wszystko od nowa.

No ale może też być przypadek, że nie zdasz z dwóch przedmiotów za 1 razem, więc na drugi rok możesz tylko te dwa poprawiać bo reszte bd miał zaliczoną.

Me gusta.