Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Nowy Serwer-Virtual Pc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem dotyczacy Virtual PC a mianowicie mam za malo miejsca na dysku C oraz dysku D lecz na dysku I mam ponad 400 GB wolnego miejsca. Gdy proboje uruchomic maszyne wirtualna wyskakuje ze ma za malo pamieci czyli cos takiego The virtual machine could not be started because there was not enough memory available on the host. Czy da sie zrobic jakos aby bylo to wszystko na dysku I a jezeli tak to prosilbym o wytlumaczenie. Z gory dziekuje

Opublikowano

tutaj chyba chodzi o pamięć ram za mało dałeś na serwer albo masz za mało ramu w kompie

Jeśli pomogłem to proszę o łapkę  w dół.

Opublikowano

Użyłeś Za Dużo Ramu ...

Jak Suwak Jest Na 1000 To Nie Znaczy że mozesz dac 1000

Masz Dodatkowe chłodzenie ramu ??

jak nie to daj połowe tego co mozesz dac i nie powinno byc problemow...

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Użyłeś Za Dużo Ramu ...

Jak Suwak Jest Na 1000 To Nie Znaczy że mozesz dac 1000

Masz Dodatkowe chłodzenie ramu ??

jak nie to daj połowe tego co mozesz dac i nie powinno byc problemow...

Dalem polowe ramu czyli tak dalem okolo 700 i nadal pojawia sie ten problem

Dzieki wielkie pomoglo dalem polowe i poprosilo o wybranie innego dysku i serwer jak narazie sie wlacza

Opublikowano

Pojawil sie kolejny problem a mianowicie gdy prosi mnie o podanie loginu podaje jest ok ale hasla nie moge wpisac tak jakby klawiatura przestala dzialac ale gdy naciskam enter pisze normalnie ze zle haslo proboje jeszcze raz login da sie wpisac a haslo znowu nie co jest nie tak ?

Opublikowano

Nie widac hasla  jakie wpisujesz.Haslo czyli gwiazdki itpsie niepojawia tylko tak jak bys nic niepisal i jak jest poprawnechaslo Enter i dziala 

Wiem kto jest swój, a kto zwykły pedał
Intel Xeon E5 1650 v2 16GB Ram 1 TB SSD 2x D500 3GB

Opublikowano

Ok juz jest dobrze. Serwer sie wlaczyl ale gdy proboje sie z nim pojaczyc pisze ze zostaniesz polaczony z serwerem i tak caly czas. Co jest tego przyczyna ?

Opublikowano

Ok juz jest dobrze. Serwer sie wlaczyl ale gdy proboje sie z nim pojaczyc pisze ze zostaniesz polaczony z serwerem i tak caly czas. Co jest tego przyczyna ?

Odczekaj kilka minut, serwer przecież musi się rozruszać ;) Po kilku minutach powinien normalnie działać...

1280314365-U1.png

Opublikowano

No i nic :/ portmapy dzialaja serwer tak samo. Porty raaguja na probe logowania zmieniajac liczbe z 0 na 1 lecz problem jest nadal ten sam. Czy moze byc to przyczyna ze musi byc odpalony przez chinskiego lauchera czy wystarczy zrobic spolszczenie ? PS Odpalam na spolszczeniu

Opublikowano

wpisz /etc/rc.d/netif restart odswieza siec mi zawsze odswiezalo i logowanie

Pomagam w pisaniu skryptów/programów itd..

POMOGŁEM DAJ +

Opublikowano

Port map nie ma tu nic wspólnego z ty... @UP nie masz racji

..Proponuje założyć ci server od nowa z dokładniejszym uwzględnieniem poradnika... i dodać więcej ramu niż dałeś razem polecam ci dać jakieś 60% posiadanego... czyli jak masz GM ramu to dajesz 600... :)

Pozdrawiam

baranx3.gif

W grze Zawsze Rocky

kbud.png

Pierwsze 10% - 07.09.10 17:10

xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...