Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wszystko O Koniach

MrCannabis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cooltext468118148.jpg

Jak wiemy w gdzie Metin2 mamy możliwość posiadania swojego konia. Służy on nam do szybszego poruszania się na nim, co w późniejszych etapach gry jest nam niezbędne.

biletf.jpg

biletc.jpg Na niskich poziomach można wypożyczyć konia konia u NPC o nazwie Stajenny. Czas trwania jazdy to 10min. Potrzebny nam jest do tego będzie bilet konny, który możemy dostać za misję start.

81446382.jpg

Jak zdobyć konia?

Konia zdobywamy po ukończeniu misji na konia. Aby przystąpić do tej misji potrzebujemy medal konny oraz 25lv postaci.

medal.gif Medal konny możemy kupić w mieście albo zdobyć w tzw. lochu małp. W grze są 3rodzaje lochów, Łatwy, Normalny oraz Trudny. Aby zdobyć medal należy zabijać małpy.

Kiedy zdobyliśmy medal konny oraz posiadamy 25lv postaci udajemy się do Stajennego. Dostaniemy od niego misję, w której będzie trzeba zabić 20 Dzikich Łuczników w czasie 30min. Znajdziemy ich w drugim mieście.

Jak wykonać misję?

Misję na konia musimy wykonać samodzielnie, nie możemy być w grupie. Jest kilka sposobów na zdanie. Jeśli damy radę to zabijamy całą grupkę moobów(zalecane), jeśli nie dajemy rady to zabijamy Dzikiego łucznika u uciekamy(niezalecane). Ewentualnie mogą nam w takiej sytuacji pomóc koledzy.A dlaczego ten sposób jest niezalecany? Gdyż tracimy cenny czas na ucieczkę i nie zabijamy to końca grupki, a zarazem nie wskrzeszą się inni.

Po misji...

zdjeciey.jpg Jeśli zabiliśmy 20 Dzikich Łuczników w czasie 30min udajemy się do Stajennego, aby oddać misję. Czekamy 24 godziny. Kiedy ten czas zleci idziemy ponownie do stajennego, płacimy 100.000Yang i odbieramy zdjęcie konia.

Jak karmić konia?

siano.jpg Jak wiemy Koń jest zwierzęciem i musi czymś się posilić. Trzeba go karmić, aby nam nie zdechł. Do karmienia konia potrzebne Nam będzie siano. Średnio koniowi daje się jeść co 3dni. Siano można zdobyć ze wszystkich potworków.

Wskrzeszanie konia.

latwe.jpg Czasami z przyczyn osobistych nie możemy nakarmić konia, więc po pewnym czasie nasz koń zdycha. Aby wskrzesić zwykłego konia potrzebujemy Zioła z Łatwego lochu małp. Możemy kupić na mieście, bądź samemu zdobyć wędrując do Łatwego lochu małp. Zioło to wypada ze Skalistej małpy, a zarazem Bossa małp. Kiedy je zdobędziemy udajemy się do Stajennego, aby wskrzesić konia.

Karnacja skóry.

W zależności od tego, czy jesteśmy w gildii, czy nie nasz koń zmienia barwę:

1. Koń biały (brak Gildii)

2. Koń brązowy (jesteśmy członkami Gildii)

3. Koń czarny (jesteśmy założycielami Gildii)

1.

konbialy.jpg2.konbrazowy.jpg3.konczarny.jpg

Przywołanie konia.

iteminstrukcjaoswajania.jpgKoń nie chce Wam przyjść? Jest to przyczyną niskiego poziomu oswajania konia. Aby go zwiększyc należy czytać Instrukcję Oswajania Konia. Każdy większy poziom, zwiększa szansę przywołania zwierzęcia.

0. 10%

1. 15%

2. 20%

3. 30%

4. 40%

5. 50%

6. 60%

7. 70%

8. 80%

9. 90%

10. 100%

bojowiec.jpg

Koń bojowy, inaczej koń Opancerzony to rodzaj wierzchowca, z którego możemy atakować. Przydatny do expienia samotnie oraz w grupie. Męczy się o wiele wolniej, niż zwykły koń.

Jak zdobyć Konia bojowego?

medal.gif Aby zdobyć Konia Bojowego należy posiadać 35lv postaci oraz 10lv konia. Poziomy konne można zwiększać za pomocą misjii konnych u Stajennego. Polegają one na tym, że należy jeździć to wybranych punktów na mapie. Aby móc rozpocząć misję potrzebujemy medalu konnego. Nie mamy pewności, że nam zaliczy. Jeśli nam nie zaliczy to nie tracimy medalu. Jeśli zsiądziemy z Konia misja zakończy się niepowodzeniem.

Chcę mieć bojowca.

Misja na Konia Bojowego polega na zabiciu 100 Skorpionowych Łuczników lub 100 Wężowych Łuczników w czasie 30min. Te potwory występują na Pustyni. Nie ma znaczenia jakich łuczników będziesz zabijał. Misję można robić w grupie pod warunkiem, że jesteśmy jej liderem. Warto "skołować" sobie kilka osób do tej misji. Czasami na Pustyni można spotkać Metin Cienia. Nie należy przejeżdżać koło niego obojętnie, gdyż z niego respi się m. in. Skorpionowy Łucznik. Kiedy zabijamy wszystkich łuczników należy udać się do Stajennego, aby oddać misję. Kiedy odczekamy 24h wracamy do stajennego po Księgę Opancerzenia Konia. Należy za nią zapłacić 500.000Yang.

Karmienie...

itemmarchew.jpg Koń Bojowy nie potrzebuje, aż tak "wielkiej" opieki co Koń zwykły. Należy go posilać Marchewką. Można ją zdobyć powyżej 35lv postaci ze wszystkich potworów. Karmimy Konia raz w tygodniu.

Koń zdechł...

itemziolosrednie.jpg Zapewne zapomniałeś nakarmić swojego konia. jest na to recepta. Jest nią Zioło z Normalnego lochu małp. Można je kupić w mieście, bądź samemu zdobyć. Zdobyte lekarstwo zanosimy to Stajennego.

Karnacja skóry.

1. Koń Bojowy biały (brak Gidii)

2. Koń Bojowy brązowy (jesteśmy członkami Gildii)

3. Koń Bojowy czarny (jesteśmy założycielami Gildii)

1.

konbojowybialy.jpg2.konbojowybrazowy.jpg3.konbojowyczarny.jpg

militarf.jpg

Koń Militarny różni się od Konia Bojowego, tylko tym, że Koń Militarny posiada własne umiejętności. Przydają się głowie podczas expienia.

Jak zdobyć Konia Militarnego?

medal.gif Aby posiadać Konia Militarnego potrzebujemy przynajmniej 50lv postaci oraz 20lv konia. poziomy zwiększa się u Stajennego, tak samo jak w misjach na Konia Bojowego. Różnica polega na tym ,że trzeba zabijać wskazane przez Stajennego potwory. Każda misja potrzebuje medalu konnego. Podczas misji nie można spaść z konia, jeśli spadniemy misja kończy się niepowodzeniem.

-12 poziom konia - 5x BO

-13 poziom konia - 5x Chuong

-14 poziom konia - 10x Elit. Ork Generał

-15 poziom konia - 10x Czarny Ork

-16 poziom konia - 10x Ezoteryczny Dręczyciel

-17 poziom konia - 10x Szpon. Trujący Pająk

-18 poziom konia - 20x Pustynny Zawadiaka

-19 poziom konia - 10x Lodowy Golem

-20 poziom konia - 20x Walczący Tygrys

Jaka jest misja na Konia Militarnego?

medal.gif Misja jest bardzo prosta. Będziemy potrzebowali medalu konnego. Idziemy do Stajennego, który nam daję misję, w której trzeba zabić 300 Demonich Łuczników w czasie 30min. Znajdziemy je w Wierzy Demonów(DT). Nie są zbyt silne. Misję możemy wykonywać w grupie.

konksiegawojskowegokoni.jpg Kiedy zabijemy 300 Demonich Łuczników i zmieścimy się w czasie wracamy do Stajennego i czekamy 24 godziny na zrobienie Księgi Wojskowego Konia. Gdy będzie gotowa musimy zapłacić 1.000.000Yang i cieszymy się nowym wierzchowcem.

Jak mogę podnosić umiejętności konne?

koninstrukcjajazdykonne.jpg Skille konne możemy podnosić poprzez czytanie Instrukcji Jazdy Konnej. Poziom mistrzowski osiągamy na poziomie 20. Nie można wyżej podnosić umiejętności niż poziom M1. Instrukcję możemy czytać po 50lv nawet jeśli nie mamy Militara. Punkty się nagromadzą i jeśli będziesz miał Militara wbijesz sobie pkt do skilli.

Jakie są umiejętności konne?

konskile.jpg

Cięcie z siodła - 50lv postaci

Stąpnięcie konne - 52lv postaci

Fala mocy - 55lv postaci

Czym karmić Konia Militarnego?

konzenszen.jpgKonia Militarnego karmimy Zen-Szeniem średnio co 10dni. Wylatują losowo po 50lv z różnych potworów.

Koń zdechł...

konzioloztrudnychmalp.jpgJeśli zapomniałeś nakarmić swojego Konia, a on zdechł potrzebujesz Zioła z Trudnego lochu małp. To Zioło zanosimy do Stajennego aby wskrzesić go.

Karnacja skóry.

1. Koń Militarny biały (brak Gidii)

2. Koń Militarny brązowy (jesteśmy członkami Gildii)

3. Koń Militarny czarny (jesteśmy założycielami Gildii)

1.

konmilitarbialy.jpg2.konmilitarbrazowy.jpg3.konmilitarzgildia.jpg

Mam nadzieję, ze mój poradnik się podoba. Zakaz kopiowania na inne fora. Napracowałem się z dobre kilka godzin;)

Jest tu 100% mojego autorstwa! Nie było metody "kopiuj, wklej". Każdy w swoich TuT-ach wzorował się na czyiś tematach.

cooltext468028654.png

Opublikowano

Tak po 1 klamiesz poradnik nie jest twoj skopiowales go ... Na kazdym Blogu o Metinie to prawie jest Raczej kazdy kto gra w metina to wie zwykly gracz odrazu nie wbije na mpc tylko na jakies blogi..

@2x Down: Hmm dziwne ja jakos wszystko teraz skopiowalem do notatnika nie ...dry.gif

Opublikowano

kopiuj wklej

gdzies niedawno widziałem identyczny temat nie wiem czy tu czy na metin2 board chyba tam

wszystko identyko zerżnięte i ty liczysz na + ? chyba - .o.O

do6qfp.jpg

Opublikowano

Nie oceniajcie mnie pochopnie. Byście docenili moją pracę. Ile jest poradników "kopiuj, wklej"? Jakoś dostają +, a u mnie wręcz przeciwnie.

cooltext468028654.png

Opublikowano

wydaje mi sie ze gdzies juz to widzialem ale nie widzialem tego na forum i wydaje mi sie ze troszke skopiwane wiec nie dam nic

Mój Temat

http://www.mpcforum.pl/topic/233868-artificialaiming-radar-v-27-wersja-17/

Pomogłem daj + to nie boli

Opublikowano

zgadzam się z przedmówcami - skopiowałeś to wszystko, maxymalna twoja praca to zrobienie tych brzydkich literek ( np. bilet konny )

grajkownia.gif

user1f.gif

user5.gif

user2g.png

user3j.png

user4w.png

user6c.gif

Opublikowano

Przysięgam, że nie kopiowałem! Przeczytajcie sobie all. Mogę wrzucić mogę Up ikon.

@down. Jeśli widzisz, ze kopiuj, wklej to znajdź identyczny TuT, słowo w słowo. Nie oceniaj po pozorach.

cooltext468028654.png

Opublikowano

przysięgac to sobie moge też i ja...widac że kopiuj wklej.do zamknięcia.

afr.png

PRZED UŻYCIEM ZAPOZNAJ SIĘ Z TREŚCIĄ DOŁĄCZONEJ DO OPAKOWANIA,BĄDŹ SKONSULTUJ SIĘ Z LEKARZEM LUB FARMACEUTĄ,GDYŻ KAŻDY LEK NIE WŁAŚCIWIE STOSOWANY ZAGRAŻA TWOJEMU ŻYCIU LUB ZDROWIU.JE*AĆ HEJTÓW,DZIECI I ŻYDÓW.

Opublikowano

boże ludzie nie wystarczy że był już 293201392103120391203192301930931230129301412875012582 tych tematów?! NIE!!!! musi być jeszcze jakiś nooob co chce plusy za ctrl v i dodanie kilku obrazków i kolorków... >.<"

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Może i kopiuj wklej ale na tym forum tego nie ma !! Więc daje ++++ . A wy zrobiliście jakiegoś tuta ? Bo jak nie to nie macie po co wypowiadać się ze ebz sensu i wgl .

Pozdro dla Autora .+++++++

Opublikowano

Fajne przyda się - ale ja widzę 2 błędy - Mianowicie pierwszy to taki, że siano nie leci ze wszystkich mobów tylko z dzikusów, a drugi to to, że na konia sięczeka 12 godzin nie 24. Sam robiłem wczoraj konia o 22.00 a weszłem o 13.00 i już był. Pomimo błędów masz + ode mnie.

Moje konta Metin2:

Alamut - 100lvl Ninja Dagger ON

Arkanta - 97 lvl Szaman Smok ON

Alamut - 94 lvl Wojownik Mental OFF

Metin2 PL - 59 lvl Wojownik Body OFF

Opublikowano

Wg. mojej skromnej osoby, on sam to napisał. <_<

Było wiele poradników, na ten temat. Ale ten jest po prostu "Jego roboty".

Jeżeli on przerobił jakąś inną pracę, to dajcie linka to tego co rzekomo "przerobił".

Pozdrawiam, Kamillo.

@top masz ode mnie + ;p

Opublikowano

To nie jest kopiuj wklej ... Wgl Fajny TuT Napewno się bardzo napracowałeś masz + ja z tego tutka zkorzystam

mi sie tam podoba graficznie ladnie i ogolnie widac ze sam pisal

masz +

@edit

900 POST

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

I odrazu Ci człowieku mówię na wstępie lecisz na raport + dzienny limit minusów . Skopiowane z .......- nie podam strony bo nie wiem czy to nie będzie reklamowanie innych for . ale wpiszcie sobie "konie metin2" i wybierzcie tam 4 od góry.

sig.png

Zapraszam na to forum wszystko o metinie . (To nie reklamacja innych for) wszystko metiny biorę z mpcforum.pl

Opublikowano

A napisz jeszcze ile trzeba niebys na koncie by kon zdechl ?

bvzbvcjhsfsteamdfdgddf.png: Tubciu123

Nick w grze: [NoS] Tubciu

Dla mnie Liczy się plusioreknampc.png

Userbary i buttony:

18706.png

15221.gif

mpccopy.jpg

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...