Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Mam Spełnić Swoje Marzenie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam do was pytanie jak mam spełnić swoje marzenie?? Zawsze chciałem wstąpić do jakiegoś zespołu albo założyć swój i grać rocka. Mam 14 lat i nie wiem czy nie jest juź za puźno żeby nauczyć się grać na gitarze albo perkusji. A co wy byście wybrali gitare czy pekusjie?? I co potem ?? Mam isć na studia muzyczne czy jak co wy o tym myślicie?? Słyszałem że nawet dobrze gra gość o nicku Emil333 spytalibyście go oto co lepiej perkusjia czy gitara?? Bo ja się trochę wstydzę.

jonas2.png
Opublikowano

O_o? Gitara, sam na niej gram, od razu kup elektryczna, nie pitol sie z klasycznymi i akustycznymi. Jezeli mieszkasz w jakims dosyc duzym miescie to na pewno ktos uczy grac na gitarze. Jezeli nie, no to coz, masz przejebane. Nigdy nie jest za pozno.

RAsfepN.png
Opublikowano

masz tylko 14 lat całe życie przed toba a ty fiolozofiujesz ;P

Ja bym ci polecil narazie poszedl kupic Gitare akustyczna na poczatek i sie uczyc z ksiazek a pozniej albo odrazu wstapic do kółka muzynczego jezeli w szkole(* za dwa dni ) :<><> u was istnieje ;d wogule masz czas poprostu poszuakj gdzie u was miescie uczyc sie mozna gry na gitarze ;P napewno znajdziesz

30364378.png

Opublikowano

W Suwałkach na 100% ktoś uczy grać na gitarze, poszukaj na necie lub popatrz w jakiejsc gazecie z ogloszeniami typu anonse.

Aha, nie zwracaj uwagi na Seotha, kup od razu elektryka, z zadnych ksiazek sie nie ucz tylko normalnie u nauczyciela bo tak to sie gowno nauczysz.

RAsfepN.png
Opublikowano

Musisz być fajny , żeby móc się nauczyć grać :) Ja osobiście wolę jak ktoś spełnia moje marzenia ;O

@Top - w każdym wieku możesz zacząć ...

ExGlobal Moderator | exModerator  | ExMentor | Goldmember

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Opublikowano

a justin biber?xDD

Nie obrażaj rocka...

@topic

Na początek najlepiej znajdź sobie jakiegoś nauczyciela (który ma własną gitarę) i jadziem! Jak Cie to wciągnie, to kupujesz własną gitarkę i próbujesz grać jakieś prostrze utwory (np. Deep Purple - Smoke on the water, szczególnie początek jest prosty). Później już tylko ćwiczyć.

Powodzenia :)

03b33a167ce86b00.gif

Nick na Steam i w Black Ops: KaczorDonald

Opublikowano

Cześć mam do was pytanie jak mam spełnić swoje marzenie?? Zawsze chciałem wstąpić do jakiegoś zespołu albo założyć swój i grać rocka. Mam 14 lat i nie wiem czy nie jest juź za puźno żeby nauczyć się grać na gitarze albo perkusji. A co wy byście wybrali gitare czy pekusjie?? I co potem ?? Mam isć na studia muzyczne czy jak co wy o tym myślicie?? Słyszałem że nawet dobrze gra gość o nicku Emil333 spytalibyście go oto co lepiej perkusjia czy gitara?? Bo ja się trochę wstydzę.

Chlopie, zanim osiagniesz pelnoletnosc to zmienisz 100 razy swoje marzenia, do sredniej nie bedzie ci sie chcialo isc a co dopiero na studia.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

Chlopie, zanim osiagniesz pelnoletnosc to zmienisz 100 razy swoje marzenia, do sredniej nie bedzie ci sie chcialo isc a co dopiero na studia.

zgadzam się, a co do tematu ...

kup gitarę, jest tańsza od perkusji, więc jak Ci się znudzi, to nie będziesz żałował straconej kasy,

najpierw naucz się grać, potem myśl o zespole,jeśli już byś coś zakładał to projekt a nie zespół ...

zamiast iść do szkoły muzycznej idź do jakiejś innej, gdyby nie wypaliło to masz zawsze jakieś zabezpieczenie.

Opublikowano

Nie, najpierw zapisz sie na lekcje, nauczyciel ci wszystko wyjasni, da ci gitare w reke i zobaczysz, moze ci nie przypasuje. On ci poleci co kupic.

RAsfepN.png
Opublikowano

jezeli chcesz spelniac mazenia musisz w nie inwestowac czyli musisz miec duzo hajs

ja np.chce tylko miec rodzine i umrzec szczesliwie;P

realizujac swoje mazenia uszczesliwiasz sie i to ci sprawia radosc;)

ja juz swoje jedno mazenie spelnilem

spelnij i swoje;)

sstwc.jpg

Opublikowano

Musisz być fajny , żeby móc się nauczyć grać Ja osobiście wolę jak ktoś spełnia moje marzenia ;O

PERKUSJA JEST THE BEST SAM NA NIEJ GRAM !!!!!!!!!11

[color="#00FFFF"][size="5"]ZBIERAM +++++++++++[/size][/color]