Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Produkcja Muzyki Hip Hop

kogut93

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Do was wszystkich super pro hip-hopowcow .Chcesz nagrywac hip-hop ? Niemozliwe nie ma takiej muzyki jak hip-hop . Jest tylko rap . Rap muzyka hip hop kultura . Pozdro

Dodam, że nie śpiewa się rapu tylko się rapuje ^_^

@topic

pierwszy wokal ? poprawic jakosc i wyrazistosc wymowy. Niby nie wielka poprawka a da sie to potem odczuc pozytywnie

Oooo tak!

___

Czekam na kolejne kawałki ^_^ I życzę powodzenia w tworzeniu kolejnych ;)

Dumny członek MPCforum od 09 czerwca 2009 ;)

Opublikowano

ok dzieki all, mamy 1-szy nasz kawalek, wokal jest do dupy no ale wazne ze jest i to nasz 1-szy :)

http://www.youtube.com/watch?v=VjBZv6ByJNM

zapraszam :)

Nonono widzę ze hop hop z Lublina ;) Ja wam mogę załatwić parę spraw napiszcie na PW. Albo napiszcie do sajmona z Triblanta:

http://www.youtube.com/watch?v=a7_0ZiLuYTA&feature=related

Słysze na grygowej? Kto wy jesteście? Ksywy poproszę

91559340492394285824.jpg

Opublikowano

Mikrofon można kupić za pierwsze lepsze dwie dychy,w jakimkolwiek komputerowym...

Nie prawda, te mikrofony nie wygłuszają literek dźwięcznych i szumu. Hmm, a co do tematu wszystkie mikrofony powyżej 250zł już są znośne.

02402750183503470554.png

| exKidMod Soldat | NFS:W Helper|

Opublikowano

Nie prawda, te mikrofony nie wygłuszają literek dźwięcznych i szumu. Hmm, a co do tematu wszystkie mikrofony powyżej 250zł już są znośne.

Czyli nie mamy co kupować tych tańszych mikro? 250zł dla nas to wcale nie tak mało ;) , uważam iż na początkowe kawałki zdał by się taki , ale nie znam się za bardzo na tym więc nie mogę tego określić

jeżeli mieli byście dla nas jakieś wskazówki co konkretnie kupić itp. będziemy wdzięczni ;)

pozdrawiam

Opublikowano

Ratunku - z całym szacunkiem ale udawanie kobiety wychodzi Ci lepiej niż akustyka.

Mikrofon za 250 zł ? :D Za 150 kupicie coś dobrego. 150 - 200 zł to przedział cenowy średniej półki. Potem jest luka do 400-500zł. Reszta kasy w karte, bo to jest tak samo ważne jak majk.

Co do tego "P" "B" - kupuje się stopery a nie sprzęt za 250 zł :)

Szumy to wina otoczenia :)

Program nazywa się AUDACITY :) Do wokali się nadaje ale są lepsze.

Miłego dnia B)

I przeczytajcie post kazioka ! Dobrze pisze.

f.png

Opublikowano

Powiem wam tyle. Pierw przejdzcie mutacje, bo slychac ze macie 16-17 lat. Ten 2 co spiewa, niech sobie tak nie pleni.

Scisz bit, bo jest troche za glosny.

Ale ogolnie ujdzie kawalek :).

Pozdro dla Was, mam nadzieje, ze sie nie poddacie. Szacunek ;).

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

widze ze znawcy mikrofonow sie odezwali ;] na cene sie nie patrzy a na pasmo przenoszenia!! Pozdro

Daje wam z allegro link jaki sprzet mozecie kupic:

http://allegro.pl/mikrofon-stereo-pojemnosciowy-kierunkowy-em55-w-wa-i1217003832.html

http://allegro.pl/mikrofon-pojemnosciowy-stereo-em55-vivanco-16533-i1216059411.html

+ zainwestujcie w dobra karte dzwiekowa ale to mozecie zrobic pozniej jesli wam sie produkcja nie znudzi.... + reszta obrobki w audacity

To mikrofony ze sredniej polki bo wkoncu nie bede podawal linkow do mik. za 300zl.. o wiele lepiej by bylo jakbyscie nagrywali wokal poprzez koncowke mocy czy powermixer a nie bezposrednio do kompa.. ale wkoncu to kosztuje

1376572695-U638369.png

sygna by forfiter007

Opublikowano

dzieki Mike za te 2 propozycje, bo tak jak mowiliscie te za 20 dychy mikrofony moga byc lipne. po 1 Jak na razie wyciszamy nasza miejscowke wytlaczankami :) po 2 caly czas musimy w cos inwestowac :D bo a to klej do tych wytlaczanek trzeba kupic a to mikrofon a co najwazniejsze nie mamy kompa :D wiec i w kompa takze musimy zainwestowac :)

Zaufaj Dobrym Radom - Zdrada Dobrych Rani !

Opublikowano

@Mike

A nie lepiej dorzucić troszke i kupić coś poważniejszego ?

To co podałeś to niższa półka. Mikrofon mikrofonowi równy nie jest. Jakieś AKG może ? Szczurów z tej póły nie lubie, słabo łapią wyższe tony

f.png

Opublikowano

@Mike

A nie lepiej dorzucić troszke i kupić coś poważniejszego ?

zobaczymy wpierw czy im sie nie znudzi i niech powiedza przez co nagrywaja (komp czy koncowka i mixer) + poki co im starczy gdyz do rapu wysokie tony sa zbedne ;]

1376572695-U638369.png

sygna by forfiter007

Opublikowano

@up

True. Potem jak skręcą studio to mogą wynajmować sprzęt dla innych "śpiewaczek" - wtedy zaczną zarabiać itp itd (dlatego podałem od razu taki majk bo wiem z doświadczenia że często chłopaki tak kręcili kase). Polemizowałbym co do tych tonów ale szkoda zachodu bo autorowi tematu się to nie przyda.

Mike Wam tutaj krzywdy nie zrobi. Pamiętajcie o karcie dźwiękowej :)

Dziękuje za zabawe Mike :D GL w nagraniach B)

f.png

Opublikowano

ten kawalek co teraz zrobilismy to takie jakby jest demo (bez masteringu glosu itp) chcielismy nagrywac nasz wokal na kompie.

Opublikowano

Dziękuje za zabawe Mike

O co ci tutaj chodzilo ? xD

C do pomyslu z zarabianiem niech wpierw sami sie dorobia by moc zarabiac ;]

1376572695-U638369.png

sygna by forfiter007

Opublikowano

@up

no wlasnie, jak na razie to jestesmy ciagle do tylu bo jak mamy choc troche kasy to od razu inwestycja w to co chcemy robic :)

Dodatkowo chce wam wszystkim powiedziec, ze jezeli chcialby ktos nam zrobic okladke na plyte oraz logo na bluzy/koszulki to prosze bardzo, macie wolna reke :)

Na okladce ma byc na srodku napis: BP troche wyzej Bez Przekazu a nizej Zycie na krawedzi :)

A logo ma byc na przezroczystym tle (wiadomo) :)

Opublikowano

Patrzcie wyzej na moj post, ale musze jeszcze cos dodac, co lezy mi na koncu jezyka.

Szacun dla was, ze nie spiewacie "JP- jutro piatek" itp.

Zycze duzo sukcesow, caly zespol idzie w pozytywnym kierunku. :)

Co do tego co sie pytal o co chodzi mi z tym, ze typek sobie pleni.

Bardzo niewyraznie spiewa, nie przeciaga wyrazow. I przedewszystkim co mi przeszkadza to "YYYYYYY jak nabiera powietrze". :D. Wiem jestem wybredny, ale jak cos ma byc to na 100 %, tak jak pudzian to robi.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

do tych wytłaczanek przydała by sie jestcze gąbka moga być ze starych materaców itp i najlepiej wszystkie szczeliny pianką pozaklejac wtedy dobrze bedzie ; )

Weezy%20Boss_eune_59_5_logo.png

Opublikowano

Co do tego co sie pytal o co chodzi mi z tym, ze typek sobie pleni.

Bardzo niewyraznie spiewa, nie przeciaga wyrazow. I przedewszystkim co mi przeszkadza to "YYYYYYY jak nabiera powietrze". :D.

Dzięki Astakos za rade postaram się wszystko doszlifować i wszystko będzie elegancko

;)

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witamy was ponownie zleciało już sporo czasu od wrzucenia przez nas naszego pierwszego kawałka (w słabej jakości ) wczoraj został nagrany ponownie na dobrej jakości sprzęcie postaramy się go dzisiaj wrzucić dla was do odsłuchu komentarzyki , różnego typu uwagi , rady mile widziane. :)

pozdrawiamy

Wschodnia Strona Prawdy

Opublikowano

Żeby wyciszyć w miarę wystarczą pudełka po jajkach, te duże ; p albo gąbki.

Do bitów masz stronki ale oczywiście nie możesz na nich zarabiać.A jak chcesz robić bity to kup se organy jakiś porządny program i kilka sampli itp. to starcy . Albo od razu całą konsole AMX, albo AKAI.

masz tu tutorial jak robić bity ; p

A co do kupna sprzętu to oczywiście karta studyjna, ona dużo zmienia przy nagrywaniu, dobry mikro, dobre sluchawki i program. Mój kolega żeby zrobić studio pracował w wakacje i uzbierał na zrobienie studia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...