Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Produkcja Muzyki Hip Hop

kogut93

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, z kolega chcemy nagrywac nuty i mamy juz swoja pakamerke gdzie bedziemy nagrywac, teraz szukamy jakiegos zlomiastego monitora i kompa aby nagrywac :D

mam problem z bitami i mikro tzn. nie wiem jaki micro byl by dobry do takiego nagrywania, mamy tez problem z wyciszeniem naszego "studia" bo nie wiemy czym to wyciszyc, myslelismy nad styropianem ale nie mamy skad tego zalatwic :D mamy isc na budowe i wyjebac pare metrow styropianiu ale co wy proponujecie?

bity chcemy robic w FL ale nie mam zadnego DW do pluginow, sampli itp. przydaly by sie do tego tez toutoriale, u nas najwazniejsze sa teksty ale bit wiadomo jakis musi byc :D

potrzebuje tez jakiegos programu do nagrywania dzwieku przez micro i bity jednoczesnie.

Zaufaj Dobrym Radom - Zdrada Dobrych Rani !

Opublikowano

jak chcesz robic rap na poziomie to zainwestuj w producenta lub kradnij bity bo te amatorskie programy to porazka

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Wydaje mi się że lepiej ściągnąć dobry bit który jakiś poczatkujacy dj wstawil na neta. Moi kumple tez nawijaja i sklepjaja bit z wokalem (osobno nagwywaja wokal) programem "cool edit pro 2.1". nim od razu mozna robic mastering głosu i efekty sa calkiem calkiem dobre prawie takie samke jak przy wyciszonym pomieszczeniu :rolleyes: jezeli chcecie zrobic cos na naprawde zajebistej jakości to nazbierajacie troche hajsu i wynajmijcie studio na pare godzin :) Pozdro dla was.

macie jakies kawalki juz?

chetnie bym was posłuchał :)

a i podstawa jest dobra karta muzyczna przy nagrywaniu, bo mozecie miec majka za 500 zł a efekt bedzie taki jak z majka za 5 dych :)

Dziwne uczucie być jednym z ostatnich pokoleń które spędzało swoje dzieciństwo na dworze, a nie przed kompem...

Opublikowano

jak chcesz robic rap na poziomie to zainwestuj w producenta lub kradnij bity bo te amatorskie programy to porazka

To ty chyba nie wiesz jakie dobre bity można zrobić w FL...

a jeśli chodzi o temat to fajny pomysł ;]

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Jesli chodzi o wyciszenie to jako technik muzyczny mam cos dla cb... Jak wiadomo nie kazdy dysponuje kasa na maty wyciszajace... Co pomoze ? Tekturowe wkladki na jajka (te po 30 sztuk) po przylepiac na sciane (nie przybijac.. tylko nakleic na klej) i problem z glowy... aby uzyskac dany efekt musi to byc naprawde szczelnie zrobione ale mi sie udalo za pierwszym razem ;] powodzenia ;]

1376572695-U638369.png

sygna by forfiter007

Opublikowano

dzieki Mike sproboujemy pomyslu z jajkami , na studio nas nie stac wiec nie mamy o czym marzyc , a mikro mamy 2 wraz ze sluchawkami takze jest czym nagrywac , ale teraz potrzebujemy pobrac pare bitow tak jak mowiliscie i jeszcze raz dzieki za pomoc :)

Opublikowano

Z jajkami działa ! Potwierdzam.

Poćwiczcie najpierw na gotowych bitach i szlifujcie flow (ziomeczki z mojej mielonki tak robili i teraz chłopaki grają koncerty!).

Zrobić beat to nie wszystko. Pętelka musi być, poprawki, mastering a to wszystko wymaga skillsów. Poszukajcie lepiej kogoś kto się na tym zna.

f.png

Opublikowano

musisz mieć pr0 sprzęty żeby zbudować niezły kawałek <;

Opublikowano

a jaki polecacie program do nagrywania dzwieku i w tle leci muza? jednoczesnie zeby bylo to i to

Opublikowano

Długa droga przed Wami ...

Wokale nagrywa się na beatach a potem dopiero w nie wpasowuje.

TZN. Wbijasz do studia. W słuchawkach słyszysz beat i swój wokal. Koleżka nagrywa to jak nawijasz. Po nagraniu ma TWOJ WOKAL i beat do którego nawijałeś ale ODDZIELNIE. Potem jest MASTERNIG - czyli łączenie tego w całość.

f.png

Opublikowano

kawalek nawet niezly mam jednak kilka zastrzezen jako technik muzyczny:

1. uzywajcie mikrofonow stalych czyli nie doczepianych do sluchawek a osobnych... sluchawek uzywajcie do sluchania bitu ale nie uzywajcie przy nich mikrofonu... Mikrofony stale ktore nadawaly by sie do tego typu rzeczy stoja juz po ok. 20 zl a na tego typu utwory amatorskie spewnoscia wam starcza....

2. Bit jest ciut za glosny co do wokalu. + powinniscie miec ten sam poziom glosnosci wokalu a jest slychac ze jest inny (da sie to ustawic w programie do obrobki audio np. Magic Music Maker 12 lub 14 silver)

3. pierwszy wokal ? poprawic jakosc i wyrazistosc wymowy. Niby nie wielka poprawka a da sie to potem odczuc pozytywnie ;)

4. uslyszalem w 2 wokalu male bledy z brakiem synchronizacji rytmu do bitu... ale naprawde nie wielkie

To tyle ;] Poki co szlifujcie jeden kawalek by potem bez problemow nagrywac inne ;) Z checia wyslucham raz jeszcze nastepnej poprawionej wersji ;]

1376572695-U638369.png

sygna by forfiter007

Opublikowano

Nie słucham hip-hopu ,ale moim zdaniem jak na pierwszy raz to nawet nawet.

@energy

Jeśli mógłbyś podaj mi "namiary" na twoje kawałki ;)

Chętnie wysłucham ;)

Me gusta.

Opublikowano

Jak dla mnie na pierwszy kawałek jest poprostu ZAJEBISCIE! ( Sam probuje sie "bawić" w rap i to wcale nie jest takie łatwe jak sie wydaje... ;) )

pozdro, czekam na nastepne nagrywki

Dziwne uczucie być jednym z ostatnich pokoleń które spędzało swoje dzieciństwo na dworze, a nie przed kompem...

Opublikowano

hmm, nie jest Wam potrzebne żadne studio. Wystarczy tylko dobry mikrofon, taki który nie wyłapuje jak stękasz, plujesz i wymiawiasz litery takie jak "P", "B" głośno i to Wam w zupełności wystarczy. Żeby nagrać kawałek potrzebujesz "audiocity" jest on darmowy i waży on 3mb chyba. Wrzucasz tam swojego bita i zaczynasz śpiewać. Jest pełno darmowych bitów w internecie, zobacz na hiphoptraxx, lub ściągnij z YT Anno Domini Beats, zupełnie darmowe. Możecie też napisać do DJ Pilara o bit, z pewnością się zgodzi coś Wam zrobić, jego str.

http://bity.entro.pl

. Pozdro!

02402750183503470554.png

| exKidMod Soldat | NFS:W Helper|

Opublikowano

wlasnie jak tak mowicie ciagle ze potrzebny nam jakis dobry micro, to moze podacie jakies TANIE propozycje dobrych micro :) z gory dziekowa :D

Opublikowano

Mikrofon można kupić za pierwsze lepsze dwie dychy,w jakimkolwiek komputerowym...

2% młodzieży słucha muzyki klasycznej, heavy metalu i różnych hard gówien.

I ja jestem pośród nich! D:

Up the Irons!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...