Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak Nie Dostać Bana Na Główną Postać

.Scofield.

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Aby nasze konto Główne konto nie było powiązane z kontem "noob chara" musimy je mieć na innym emailu, ponieważ GM banuje wszystkie konta które są zarejestrowane na danym emailu. Najlepiej dla naszego nooba zrobić całkiem nowe konto email

Totalna bzdura, mam na jednym adresie e-mail 3 boty które pracują cały czas jednocześnie odkąd powstały, tylko jeden z nich dostał bana a 2 pozostałe zarabiają dalej :) ale - leci bo ładnie opracowany poradnik.

Opublikowano

Fajny poradnik przyda się dla niektórych osób - dla ciebie

lechsyg_hhqqnsr.jpg

• Daj Plusika add.png a zrobie to samo ;]
  • Zapraszam na Serwer ElandosMT2 !
  • userbarcopy.png

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Nie dochodzą po IP, jak sie nie znasz to sie nie wypowiadaj. Gdyby dochodzili po IP to nieraz musieliby banowac cale osiedla lub np wszystkich z rodziny co metka graja bo przez router masz takie samo IP jak inne kompy z twojej sieci, to samo tyczy sie radiówek.

tak ale tylko neo ! A nawet neo ma adres.

Opublikowano

Ja mogę potwierdzić jedynie, że ani za handel ani za ip nie banują : )

Bocę sobie przez pół roku już i dostałem tylko 2 bany. A zawsze przez handel na główną postać przerzucałem perełki i małże, a jak sprzedawałem np. na shopie, to kupowałem za 999kk od mojej głównej postaci potiona.

Trudno mi powiedzieć jak dostałem te bany, najprawdopodobniej ktoś mnie wyczaił, wątpię, że przez logi. Zostawiałem boty na noc, więc pewnie gm podszedł, zobaczył, że nikogo nie ma i dał bana. No ale to moja wina, jak się boci od 4 tygodni w tym samym miejscu przez całą noc w końcu ktoś cię może sprawdzić.

Nie bójcie się, nie ma szans, że dostaniecie bana na ip, jest to niemożliwe. Tak to jak ja bym dostał bana za hacki, to mój kuzyn, który mieszka klatkę wyżej, choć jest czysty, też dostałby bana.

Tak samo za handel, nie udowodnią wam tego. Co z tego, że ktoś wam dał perłę albo małże? Mogła to być nagroda za podexpienie ;)

Ile razy kupiłem silne ciało za 500k od noobów? (gdzie kosztuje 100kk). Za to też mógłbym dostać bana, bo gm się domyśli, że cena się nie zgadza i najprawdopodobniej jadę na botach? Bezsens.

Ale róbcie jak chcecie, możecie odpalać 20 razy metina przed zalogowaniem jak wierzycie, że to pomoże, albo restartować router co 10 minut, nie wiem ;d (tak jak klikacie po 20 razy na "nie", zanim klikniecie na "tak", przy ulepszeniu). Ja mam skille na G, eq+9 a konto mam od ponad 2 lat ;] Jestem pewny, że za handel, ip i tobół nie da się dostać bana.

Pozdro!

ps:

Mam takie pytanie jedno...czy da się jakoś łowić rybki nie posiadając 30levelu? Bo nie chcę mi się po dostaniu bana znów przez tydzień expić 30 lvl żeby móc łowić... ;/

Opublikowano

Zaje.bisty poradnik ;] liczyles i sie doliczyleś - ;)

@UP kiedys byla wedka na 7 lvl

i jak miales zalozona to git ... zmienili dalej ja masz na sobie

ale jak nie miales to nic nie zrobisz ...

30 lvl w chwile sie wbija ...

(bynajmniej dla mnie) ;]

Licze na - !

1325845644-U48159.gif
Opublikowano

Hmm.... To każdy wie chodz kiedyś ja bylem takim Noobem i dostalem bana na 3 konta ale tarz 3 konta 3 meile :) wiec Łap plusika za chęci

Nuda, Nuda i jeszcze raz NUDA!

Opublikowano

kalacznikov, wg mnie tak, bo ja tak robie od pol roku a dostalem juz 2 lub 3 razy bana na fishbot konto a glownie nietkniete.

Ja mam pytanie? Jak doexpić do tego 30 lvlu? wiem że trochę offtop, ale ja od 3 dni expie 4 postacie na raz w v1 (biorę full spota szponów, przedostatnia komnata na równo) i mają po 25 levelu dopiero... ;<

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

3 i 4 punkt nie do konca jest prawda. Nie banuja po IP ale za pomoca IP i bycmoze jakiejs innej informacji wiedza ile ma sie odpalonych kont na konkretnym komputerze.

Przykład: Mialem odpalone 3 boty kazdy na innym CH i miejscu na mapie pisze do mnie GM(nie bylo go nigdzie w poblizu wiec sie zdziwilem). Wyskakuje mi z tekstem: jak sie lowi na 3 kontach? Przywitalem sie z nim i nic wiecej nie odpisywalem(bylem za bardzo zaskoczony) bana nie dostalem.

Przyklad2: Tez mialem taka sytuacje ze odpaliem kilka botow przychodzi GM pisze do mnie ja odp a potem tekst: skosze ci te wszystkie konta.

Wiec rodzi sie pytanie skoro IP moze byc wspolne to czemu tak pewnie pisza ze akurat konkretne konta sa tej samej osoby.

Co do banow to nie moga ich dac po IP poniewaz maja pewne wytyczne co do banowania. Zeby zbanowac postac musza udowodnic ze jest winna co za tym idzie musza sprawdzac kazda po koleji(chyba ze znajda wczesniej jakies powiazania np. handel).

Potrzebujesz czegoś? Może to mam zobacz -
Filmy Seriale Gry Aplikacje Książki

Opublikowano

Panowie gówno się znacie a piszecie. 3 konta fb, jedno zbanowali za nim poszły pozostałe 2. nie było, podobnego id, emiala itp więc myślcie dalej jak banują...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

A może posiadaja pare informacji na które sie zgadzacie udostepnić w momencie instalacji gry ;) Powiedzmy rodzaj systemu rodzaj przegladarki Jakie aktualizacje i w połączeniu z IP powie to sprawdzajacemu czy to ten sam komp i to samo IP. Sasiad z sieci osiedlowej nie ma identycznego kompa z systemem zarejstrowanym na to samo konto Skąd wiecie co udostępniacie GM kom instalujac grę skoro komunikacja jest P2P i wyrażacie na to zgodę. Zgodę na magazynowanie danych umożliwiajacych identyfikacje gracza :mellow: Czytał ktoś jakie dane udostepnia ??? To poczytajcie a zdziwicie się bardzo ;)

Opublikowano

Co do dochodzeniu po IP lub kliencie. Krótka historia moich ostatnich banów.

Otóż postanowiłem się zabawić w event gildijny na serwerze na którym nie gram.

Stworzyłem sobie konto na maila z 10minutemail wbiłem 3 lvl i zacząłem biegać sobie na SH z KM.

Pierwszego bana dostałem za bieganie po redlesie na gohscie i whaithacka. (tzn pierw mnie zobaczył na gohscie, a potem się do mnie tepnął a ja na whaithacku bije se mobki:).

Ja się nie zraziłem zrobiłem kolejne konto dodając do nicku 2 i nawet nie wyłączając klienta i znowu podobna historia.

Ja tam się nie zraziłem nadal i wbiłem 2 godziny później na inny serwer. Tym razem nie używałem whait hacka podczas eventu (poekspiłem sobie wcześniej) i odkąd byłem w zasięgu widzenia GM'a wyłączałem SH. No i bana nie dostałem.

Jak widać trzeba się mocno postarać, by obecnie dostać bana,a mając fikcyjny mail nie trzeba się martwić o swoją główną postać.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

lecą bany po tym jak są konta rejestrowane na tym samym IP nie logowane, po e-mailach, rzadko po handlu.. gm mało kiedy sprawdza tą opcje, ale żeby po cliencie? ;o

ja robię tak, w szkole robię konto :D i idzie na ich ip bany bo tam rejestrowałem i NIGDY nie dostałem bana na główna na dłużej niż miesiąc (wulgi itp ;p)

Opublikowano

Botuje juz od jakis dwoch miesiecy (glownie fishbot noi tez multibot), przezucam ryby w handlu, małze, przezucam hajs w sklepie - tobole (kupuje np mixture noobem za 500kk). Jak narazie bana nie dostalem na glowna postac ale jeszcze nic nie wiadomo, moze sie tak okazac ze pewnego dnai dostane bana na glowna postac wraz z noobami. Doradzcie mi konkretnie jak najbezpeczniej przezucac sobie malze rybki duza ilosc hajsu zeby na 100 % bana nie dostal na mojego woja. Dzisiaj np wpadlem wlasnie na pomysl zeby malze przezucac sobie wyrzucajac je ale doszedlem do wniosku ze gm pewnego razu moze akurat byc na niewidzialnym i mnie przywuwazyc jak sobie przezucam malzyki a np pozniej zlapie mojego nooba na fishbocie wiec powiaze te dwie postacie jako jeden gracz i bana dostane. Dajcie najlepsze rady co do przekladania itemow itd.

Z gory thx

Edit.

Tak w ogole to gmy sprawdzaja w logach postaci ktora zbanuja, z kim handlowala ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

a ja miałem 2 konta - główne i dropka jak sobie go wyekspiłem to zmieniłem emiala że nie doszli po emialu - jak już wszystko było cacy zostawiłem FB na noc - rano i jedno i drugie konto zablokowane

chyba nikt nie wiem jak oni dochodzą ... albo to je bane ip albo widzą wszystkie adresy emial jakie były na tym koncie .. bo o tym że widzą nicki skasowanych postaci już się dowiedziałem - jak po raz drugi mnie zbanowali za wulgarny nick :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...